vrijdag 8 november 2013

DRA-MA!Pfff, het was me het weekje wel. Het begon vorige week na een bezoekje aan het consultatiebureau. Sam kreeg daar de beruchte BMR-prikken in zijn kleine dreumesdonder en er volgde die nacht een heel feest. Altijd fijn zo'n ontroostbaar kind. En heel zielig vooral! Dat was echter nog maar het begin. Ook de dag erna voelde hij zich lamlendig en was er niets mee aan te vangen. Hangerig tot en met en niet weten wat hij met zichzelf aan moest.
Vrijdagmorgen stond vriendlief op met een lekkere snotkop en flinke keelpijn. Hij ging toch werken aangezien het de laatste dag voor het weekend was. (Wat een bikkel hè!) Sam leek net een beetje bekomen van de inentingen. Toen hij aan het einde van de morgen bovenop me in slaap viel na een voeding, had ik de bui al moeten zien hangen. Afijn, 's middags voelde ik eens aan zijn voorhoofd en bingo, koorts! Vanuit het niets 39 graden koorts. Ik was er op bedacht dat mini opnieuw ziek kon worden na de inentingen want daar hadden ze me voor gewaarschuwd op het consultatiebureau. Dit was alleen wel erg vlotjes. Waarschijnlijk dus toch één of ander virusje dat we cadeau hadden gekregen.
Het weekend was niet om over naar huis te schrijven. Zowel mijn grote als kleine man waren beroerd. Sam werd zaterdagmorgen zelfs wakker met 39.6 graden koorts. Hij wilde niet eten, niet spelen, gewoon helemaal niets. Enkel bovenop mij liggen en melk drinken. Heel aandoenlijk en schattig maar toch ook een tikkie vermoeiend. Om over de nachten maar niet te spreken. Een kokendhete dreumes die midden in de nacht besluit om niet in zijn ledikant te willen slapen, is niet bepaald bevordelijk voor de nachtrust. En dat moederhart hè! Dat instinct dat er alleen maar voor wil zorgen dat je nageslacht het behagelijk heeft. Dus maar bovenop mama slapen want tja, anders is het zo zielig. Zucht...
Heel naïef dacht ik nog de dans te ontspringen. Ik ging aan de slag met liters verse jus d'orange en propte mezelf op voorhand vol met paracetamol. Dinsdagavond werd ik echter uit de droom geholpen. Alle extra vitamine C ten spijt. Oh wat had ik het koud. Ik heb rillend in mijn bedje gelegen met een gebreid vest aan, in een mummyslaapzak onder het winterdekbed. Het koude zweet liep langs mijn rug, mijn kop vol snot en een keel van schuurpapier. Bah, bah, bah! Zo ziek als een hond was ik.
Om het compleet te maken, ontdekte ik de volgende morgen dat Sam van top tot teen onder de vlekjes zat. Oh ja, dat was waar ook. Daar had de arts die die prikken uitdeelde iets over gezegd. Na een week kunnen die koters in de vlekken schieten en andere ellende krijgen. Heel sneu dat hij dit ook nog te verwerken kreeg. Ondanks mijn koorts en gerochel, heb ik de hele dag mijn ukkie vertroeteld. Moeders kunnen ook nooit ziek worden. Maar ja, shit happens! Dus lekker lang samen onder de warme douche en lekker kroelen in het grote bed.
Gelukkig voel ik me niet meer zo lamlendig als pakweg twee dagen geleden. Sam is echter nog steeds niet te genieten. De oorzaak van deze toestand ontdekte ik woensdagavond. Meneer heeft geen koorts meer, geen vlekken meer en zijn verkoudheid is ook zo goed als weg. Maar er staat een kies op het punt van doorkomen! Er zit linksonder een enorme bobbel onder zijn tandvlees en de boosdoener zie je al zitten. Wat een bofferd is mijn kleintje toch ook. En vooruit, wat zijn wij als ouders ook gezegend. Kleine pechvogel!
Vrees dat ik nog wel een paar nachten opgescheept zit met een dreumes tussenin. Het is de eerste kies die doorkomt en zo te zien is het een joekel. Het krijgen van tandjes was op z'n zachtst gezegd al geen pretje dus ik ben benieuwd hoe het ons vergaat met die gemene kiesjes. Weten jullie wat ik alleen wel heel hard hoop? Dat die buikgriep die nu heerst ons overslaat. Ik zit er echt niet op te wachten dat we ook alledrie nog eens aan het kotsen slaan. Fingers crossed!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

29 opmerkingen:

 1. Poeh hey, dat was me het weekje wel. Hier is Senior ziek deze week, nadat ik bijna twee weken heb gezorgd voor Junior met hersenschudding en een griepje eroverheen.... heb ik weinig geduld met Senior om eerlijk te zijn ....

  Gezellie! Not!

  Nou, jullie beterschap hoor! Ga ik hier ook maar eens voor zorgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh zieke mannen, die zijn het ergst haha! Heb er ook nooit zoveel geduld mee. Sterkte met hem ;-)

   Verwijderen
 2. Heel veel beterschap en ik zal hard duimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb zelf net ook griepdagen achter de rug, bagger is dat he

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker bagger, ben er echt helemaal klaar mee inmiddels :-(

   Verwijderen
 4. Dat klinkt inderdaad als een heftige week die je liever had overgeslagen. 2 mannen ziek en daarna zelf. Balen dat de vitamientjes niet hebben geholpen, al kunnen we er zelf nog zo overtuigd van zijn dat we door die extra vitamientjes niet ziek worden. Bumper. Zielig voor Sam, alles achter elkaar. Wat moet dat ukkie lichaampje zich rot voelen. Vind het ook altijd enorm zielig om te zien bij de kleintjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had deze week inderdaad liever over geslagen. Als dat toch eens zou kunnen ;-) Zielige ukkies zijn inderdaad erg zielig. Ik heb tien keer liever dat ik zelf ziek ben dan Sam.

   Verwijderen
 5. Ach, arme jullie! Ik hoop echt dat de buikgriep jullie deur overslaat hoor! Take care!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach het gaat ook wel rond hoor bah! En dan die kies poeh wat een bulten zijn dat he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die bulten zijn echt gigantisch. Er is er nu een bijna door maar ik zie al drie andere kiezen duidelijk zitten. Vet zielig! Maar ja, je kunt er niet veel aan doen.

   Verwijderen
 7. Dat kleintje krijgt wel alles achter elkaar. Sterkte verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die kiezen zijn echt gemeen he. Ik merk het op het dagverblijf ook. Ons manneke heeft daar nooit zo'n last van gehad. Wel van de inentingen. Och erm, zo sneu vind ik dat. Ziek samen maar lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier altijd wel flink last van tandjes enzo. Sam krijgt ze ook altijd per twee of drie tegelijk. Heel zielig. Heel dat bekkie vol bulten en bloed :-(

   Verwijderen
 9. Balen hoor. Beterschap!! Kiezen zijn zo rot. En inentingen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Olivia heeft 3! dagen en nachten amper geslapen van haar eerste kies en on top of that: ze wilde geen speen - EN GEEN BORST! Wilde echt niet zuigen zeg maar, dronk alleen wat water uit een beker. Echt ziek ziek ervan dus. De tweede komt nu door, maar heeft ze heel veel minder last van gelukkig :) Hopelijk knapt Sam (en jullie ook) op dit wknd, dit is 3x niks :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier juist een kind wat alleen maar aan de borst wil hangen. De nachten zijn echt drama, heel zielig!

   Verwijderen
 11. Bluhh wat een ellende! Sterkte er mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah jeetje, wat naar allemaal! Sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bleggh, dat waren niet jouw dagen! Wat vervelend zo alles bij elkaar. Veel beterschap aan jullie allen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ohh het krijgen van tanden/ kiezen,..Zo niet leuk !!! Naomi had met 8 maand bijna alles compleet, djesmee is nu 10 maanden en heeft er nog maar 2.. een wereld van verschil en Ze heeft er echt veel pijn van. Hier ook veel slapeloze nachten...

  en dan die naweeën van een prik, jeetje wat zielig zeg ! je klein heeft veel te verduren gehad, hopelijk blijft het hierbij !! beterschap !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad een groot verschil zeg! Hier ook echt dramanachten. Zo zielig, maar je kunt er zo weinig aan doen.

   Verwijderen
 15. Ahhhh zwaar hè, weet er alles van :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ah jeetje wat vervelend met zn allen ziek. Dat waren niet echt jouw dagen. Hopelijk gaat het inmiddels een stuk beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja pfff drama weekje daar. Hopelijk gaat het nu iets beter? Weet je inmiddels al meer over die vlekken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vanmorgen bij de huisarts geweest en hij heeft waarschijnlijk de 6e ziekte erbij gekregen doordat z'n weerstand erg laag was. Ze wist het niet met zekerheid te zeggen dus nu even goed in de gaten houden. Het ziet er vooral heel rot uit :-(

   Verwijderen
 18. Hopelijk gaat het inmiddels beter. Al lees ik hier boven al over de 6e ziekte door te weinig weerstand. Veel beterschap dus! X

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...