maandag 18 november 2013

Review nagellakremovers Kruidvat

Onlangs ontving ik van Kruidvat twee nagellakremovers om aan een review te onderwerpen. Het gaat om de Quick & Easy Remover in een potje en om de Corrector Pen. Aangezien ik zelf meestal de grootste fles goedkope remover koop die ik kan vinden, was ik enorm benieuwd naar deze producten. Vooral het potje waar je enkel je vingers in hoeft te stoppen, leek me erg interessant.
Toen ik deze removers ontving had ik alleen nagellak op mijn teennagels zitten. In al mijn enthousiasme besloot ik dus mijn tenen in het potje te proppen. Wel lieve mensen, dat was niet zo'n goed plan! Ik stootte het potje om door deze ondoordachte actie waardoor er een enorme plas nagellakremover op de vloer van de badkamer terecht kwam. Zonde! Vervolgens deed ik opnieuw een poging om in ieder geval mijn grote teen in dat potje te ontdoen van nagellak maar ook dat was geen succes. Tenen zijn namelijk te kort om ver genoeg in de Quick & Easy Remover te reiken om nagellak te verwijderen.
Afijn, dat potje is dus bedoeld voor je vingers. Het duurde even voordat ik daar achter was! Iets met een ezel en steen ofzo... Maar wat een uitvinding is dit zeg! Zoals de naam van dit product al doet vermoeden, is dit echt een makkelijke en snelle manier om je nagellak te verwijderen. Je steekt je tengeltjes stuk voor stuk in het potje en beweegt vervolgens een beetje op-en-neer met je vingertoppen. En voilà, geen nagellak meer te bekennen. Wanneer je alle nagels gehad hebt, is het een kwestie van handen wassen en je bent klaar voor een nieuwe laksessie. 
Wat ik persoonlijk erg prettig vind aan het gebruik van dit potje, is dat je geen last hebt van restjes watten die aan je nagels blijven plakken. Als je net als ik regelmatig je nageld van een kleurtje voorziet, weet je hoe irritant het is om restjes watten uit je vers aangebrachte nagellak te trekken. Het enige puntje van kritiek is dat wanneer je een aantal maal rode nagellak verwijderd hebt, de remover in het potje verkleurt. De keer daarop zijn je vingers dus lichtroze als je ze weer tevoorschijn tovert. Gelukkig valt dit euvel op te lossen door nadien gewoon je handen te wassen. 
Ook de nagellakcorrectiepen leek me interessant. Ooit heb ik weleens zo'n ding gehad van OPI en die werkte voor geen meter. Daar was ik toentertijd nogal teleurgesteld over omdat OPI geen budgetmerk is. Ik verwachtte door die ervaring niet al teveel van de Corrector Pen van Kruidvat. Tja, je zult altijd zien dat wanneer je verwachtingen niet al te hoog gespannen zijn, het juist heel erg meevalt. Deze stift met nagellakremover werkt namelijk een stuk beter dat het exemplaar van OPI. Sterker nog: OPI, eat your heart out!
De eerste keer dat ik deze pen met remover gebruikte, zag ik dat als een vrijbrief om mijn nagels een tikkeltje nonchalant te lakken. Ik redeneerde dat ik het later toch wel bij kon werken met de correctiepen. Dat viel ik echter een beetje tegen. Deze stift heeft echt de functie om eventuele uitlopers en kleine foutjes te corrigeren. Waneer je net als ik vrolijk ladingen nagellak ermee aan gaat stippen, ben je er snel vanaf. Deze correctiepen is alleen bedoeld om minitieuze hoeveelheden lak te verwijderen. 
Je gebruikt deze correctiepen direct nadat je je nagels hebt gelakt om de randen bij te werken. Vaak loopt er wat lak tegen je nagelriemen aan of tegen de huid aan de zijkant van je nagels. Deze stift haal je, wanneer de lak nog niet volledig droog is, voorzichtig over het teveel aan nagellak. Je kunt redelijk precies werken en door druk uit te oefenen komt er steeds wat remover vrij. Het kost even wat oefening maar dat is het absoluut waard.
Al met al ben ik enthousiast over deze producten. Als je ze gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn, werken ze naar behoren. Als nagellakfreak is het absoluut handig om de Quick & Easy Remover en de Corrector Pen in huis te hebben. Ik vind deze producten in ieder geval een fijne aanvulling in mijn stash. De removers zijn voor de schappelijke prijzen van 2,49 euro voor de Quick & Easy Remover en van 3,99 euro voor de Corrector Pen te vinden in alle filialen van Kruidvat.  

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Kruidvat.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

11 opmerkingen:

 1. Goede review, zag je trouwens al voor me hannessen met dat potje en je tenen erin :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik NOOIT nagellak dus geen remover nodig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig zo'n correctiepen! Ga ik eens een keertje proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, ik ben ook een die hard nagellakfan dus ga ze zeker proberen, handig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als diehard nagellakfan ga je dit zeker tof vinden haha!

   Verwijderen
 5. Die corrector pen lijkt mij heel erg handig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker een handig ding. Je moet er even mee oefenen maar als je het onder de knie hebt, werkt het perfect ;-)

   Verwijderen
 6. Die correctiepen is echt zo fijn! Ik gebruik hem al jaren, die van Essence geloof ik. Ook Kruidvat :-) Echt een soort inktwisser van vroeger bij de balpennen, maar ideaal voor mijn korte nagels waar ik regelmatig langs lak haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...