zondag 24 november 2013

10 dingen die je beter kunt laten in de saunaGistermiddag dumpten vriendlief en ik Sam bij opa en oma om zelf een bezoekje aan de sauna te brengen. Het was heerlijk! Als herboren stonden we 's avonds weer bij mijn ouderlijk huis voor de deur. Toch kruipt dat bloggersbloed waar het niet gaan kan. Terwijl ik Sam in de logeerkamer in bed legde, schoot me het idee te binnen om een artikeltje te schrijven met dingen die je niet moet doen in de sauna. Onbewust had ik tijdens ons relaxuitje behoorlijk wat inspiratie opgedaan. Aangezien ik de beroerdste niet ben, deel ik dit lijstje natuurlijk graag met jullie. 

- Als man zijnde halfslachtig aan je geweer zitten sjorren. Gewoon afblijven en plein public. Vrouwen zitten toch ook niet de godvergeten tijd aan hun kruis te jeuken.

- Bedenken wie hiervoor met zijn blote kont heeft gezeten op het plekje in de stoomcabine waar jij nu zit. Yak!

- Je opeens herinneren dat de sauna waar jij je op dit moment bevindt, vorig jaar gesloten was vanwege legionella.

- In het dompelbad springen in de overtuiging dat dit een aangenaam warm bad is. Hallo hartaanval!

- Je afvragen of die man tegenover je met die micropenis überhaupt in staat is om te batsen. Probeer zijn vrouw of vriendin dan maar eens niet meewarig aan te kijken.

- Bommetjes maken in het bubbelbad. 

- Uitgebreid je billen wassen onder de gezamenlijke douches. Als in uitgebreid voorover bukken en die hele gleuf schrobben. Ik begrijp het hygiënepunt maar ik hoef het niet te zien. 

- Bij het aanschouwen van vreemde littekens op plaatsen die normaal gesproken bedekt zijn, vragen hoe men daaraan komt. Dat is geen interesse maar gewoon indiscreet. 

- Vanuit biologisch oogpunt rond paraderen met schaamhaar van je middenrif tot je knieën. Denk een beetje aan je medemens!

- Scheetjes laten in het zwembad om er op deze manier een whirlpool van te maken.

Volgende week beantwoord ik de vragen die me zijn gesteld naar aanleiding van mijn Ask me anything-blogje. Mocht je me nog vragen willen stellen, laat ze dan hier achter.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

41 opmerkingen:

 1. Hmm heerlijk, blij dat jullie hebben genoten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha hilarische dingen die je je dan afvraagt :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de sauna dus echt verschrikkelijk he. Jammer, want het lijkt me zo leuk om leuk te vinden, haha! Maar ik heb astma en als ik in zo'n hete ruimte zit, dan slaat het meteen op mijn luchtwegen. Maar fijn dat jullie genoten hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook niet een die-hard saunaganger hoor. Die hele hete sauna's trek ik ook niet zo goed. Ben vooral dol op al die badjes ;-)

   Verwijderen
 4. Hahaha! Wat heerlijk 'plat' beschreven weer. Ik mag toch hopen dat dat vh litteken geen betrekking heeft op jouw ks-litteken? Want serieus, iedereen weet toch hoe dat er ongeveer uit ziet en dat dat daar zit?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het ging niet over mijn litteken van de keizersnede. Hoewel dat niet al te fraais vanwege de spoedsectio overigens. Het is meer dat ik me afvroeg waar andere mensen aan geopereerd waren en me in moest houden om het niet te gaan vragen.

   Verwijderen
 5. Hahaha, wat heb je het lekker beschreven. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een bewijs te meer dat naakt niet noodzakelijk opwindend, mooi en aantrekkelijk betekent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Naakt is ook maar gewoon naakt en dat is lang niet altijd opwindend.

   Verwijderen
 7. Van die gemengde sauna"s...dàt moet ik vooral laten.
  We deden het 1 x op reis in een spa hotel. Niet mijn ding en jaaaa, ik ben dan die vrouw die zit te gniffelen, te proesten en gewoon zichzelf belachelijk maakt.
  Terwijl mijn man zich schaamt in mijn plaats. Hahahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik zie helemaal voor me hoe jij in de sauna zat. Ik moet me ook altijd inhouden om niet te gaan staren of mijn vriend aan te stoten zo van: moet je daar nu eens kijken!

   Verwijderen
 8. Haha, waar ga jij naar de sauna??? Ik zie het al helemaal voor me, dat uitgebreid jezelf van onderen wassen.
  Ik heb een keer meegemaakt dat een man met zijn gevalletje zat te spelen in de sauna. Was ook niet echt geweldig om te zien.
  Maar normaal gezien is de sauna wel heeeel relaxed ( als je die van ons pakt ). Alleen jammer dat mijn buurman er ook was toen wij er waren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We waren deze keer in Ridderkerk ;-) Niet alles is gisteren daadwerkelijk gebeurd hoor. Het is meer een combinatie van meerdere saunabezoekjes en dingen die wel bij me opkomen maar die ik uiteindelijk niet uitspreek. Dat wassen was trouwens wel van afgelopen weekend. Die man was echt heel raar!?!

   Verwijderen
 9. Hahaha! Ja, sommige dingen wil je gewoon echt niet zien in de sauna.
  Wel lekker, zo'n relaxdagje samen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk! We hebben ons een poosje geleden voorgenomen om iedere maand iets samen zonder Sam te ondernemen.

   Verwijderen
 10. Oh jakkes idd. Ik probeer echt niet te veel na te denken als ik weer eens in de sauna ben. Wel heerlijk genoten gelukkig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Daarom (enzo....) was sauna eens en noooooit weer voor mij. Senior zou wel willen, maar stelt zich tevreden met een heet bad (tot nu toe).
  Zwembaden vermijd ik trouwens ook angstvallig om dezelfde redenen! (en je mag het niet zeggen welke): bepaalde 'bevolkingsgroepen' die nogal oververtegenwoordigd zijn in de zwembaden in de buurt en proberen je aan te raken, liefs bij je tieten en als je daar boos om wordt roepen dat je een **** bent: tenminste zo verging het me vroeger wel eens, zal nu wel te oud zijn voor dat volk)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het houdt me niet tegen maar dat aanraken is echt gruwel. En inderdaad dat gestaar naar je tetten, kom op hè! Afgelopen zomer is mijn bikini gestolen op vakantie. Dat vond ik ook echt heel dirty. Wil echt niet weten wat iemand daarmee gedaan heeft maar vrees dat het te doen was om mijn F-cup?!? Ieks!

   Verwijderen
 12. Haha geniaal. Ik heb de helft van de dingen die je noemt nog nooit meegemaakt in de sauna eigenlijk. Wat ik wel ooit meegemaakt heb? Een man die wijdbeens voor ons ging zitten om zijn enorme eikelpiercing even te showen. Dat hoefde van mij ook weer niet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh no, dat zou ik ook echt niet willen zien haha! Yak!

   Verwijderen
 13. Weer geweldig geschreven...weet ik weer, waarom ik sauna's mijd hahaha
  (helaas kan ik ook niet tegen de hitte en hete dampen)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Sauna, heerlijk! Maar sommige dingen moet je niet over nadenken idd. Men, wat ik daar al niet heb meegemaakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Was het niet legionella ipv salmonella?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Verrek, dat is waar natuurlijk. Thanks, ik ga het even aanpassen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hahaha ik lig helemaal in een deuk. Dat met die micropenis is wel lastig, want je wil er niet naar kijken, maar het gaat gewoon automatisch hahaha :')

  BeantwoordenVerwijderen
 18. :D Mijn ultieme sauna ergernis: mensen (mannen) die je begluren onder de koude douche en dan een opmerking als 'koud he!'. Laat me met rust!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohhh ieks! Dat is ook echt een opmerking waar je echt niet op zit te wachten.

   Verwijderen
 19. Hahaha, moet hier best om lachen. Hoeveel schaamteloze mensen er toch op de wereld zijn :p

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hahahaha, ik zag de titel en wist dat ik heerlijk kon gaan lachen. Nee ik zou ook alles behalve gecharmeerd zijn van al deze dingen. Brrrrr....

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Kijk en daarom ga ik dus nooit naar echte sauna's! Hahaha nee dat is niet de reden hoor, maar tot nu toe ben ik alleen maar naar sauna's geweest waar badkleding verplicht was.. en dat is redelijk toeval hoor.. niet geheel, maar beetje wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hahahaha. Ik was afgelopen vrijdag naar de sauna. Ennuh, ook weer een aantal sjorgevallen tegengekomen. Die mannen die perse willen dat hij half stijf/half slap is ofzo, zodat het nog wat lijkt. Ziet er niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat vat ik ook nooit. Alsof wij niet daar hebben dat die fluit halfstok hangt. Hij lijkt niet groter maar is gewoon half stijf. Rare mannen!

   Verwijderen
 23. Gadverdegadver dat punt over die leuters, iiiiiiiieeeewwww! Maar ik heb weer even heerlijk gelachen om je dont's in de sauna.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Haha, wat kan je dit soort dingen ook lekker ongenuanceerd opschrijven. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...