zaterdag 9 november 2013

Instagram diary #2

Sinds kort ben ik te vinden op het altijd gezellige Instagram. Ook deze week laat ik jullie de foto's zien die ik maakte met deze app. Wederom heb ik veel foto's om te showen. Het was een rustige week omdat we alledrie ziek zijn geweest. Toch heeft dat me er niet van weerhouden om er vrolijk op los te klikken. 
Zoals ik vorige week al vertelde noem ik deze serie foto's een diary terwijl ik niet alles heb vastgelegd wat ik heb gedaan en ondernomen. De titel is dus misschien een beetje misplaatst. Maar ja, ik kon niet veel beters verzinnen... Kijken jullie mee?


De dag beginnen met het leeghalen van het nachtkastje van je vader is altijd een goed idee! Iedere morgen sta ik weer alles van de grond af te rapen haha!


Sam is nu al een echte man. Compleet geobsedeerd door afstandbedieningen en snoertjes. De televisie aanzetten is hier een hele happening.


Vrijdagmorgen viel Sam onder het aankleden 's morgens opeens in slaap. En dat gebeurt nooit hè! Ik had het dus moeten zien aankomen dat hij ziek zou worden. (Had ik toen nog niet door, vond het vooral vet lief dat hij zo gezellig bij me lag...)


Toen meneer een beetje zwaar werd, heb ik hem voorzichtig op ons bed gelegd. Ik durfde hem niet verder meer te verplaatsen namelijk. Als Sam wakker wordt na een kwartiertje is hij niet te pruimen en gaat hij de rest van de dag echt niet meer slapen. Dat wilde ik voorkomen haha!


Toch wel een mooi herfstplaatje dit! Deze brug leidt naar het schoolplein van een basisschool hier in de buurt. Ik woon naast deze sloot met dit wandelpad ernaast.


Mijn vriend werd vrijdagmorgen strontverkouden wakker dus besloot ik mezelf vol te gieten met verse jus d'orange. Ik had de hoop dat ik door een boost vitamine C niet ziek zou worden. Ijdele hoop bleek later, grrr...


Vrijdagavond had Sam dik 39 graden groots. Heel, heel zielig! Hier had ik hem net in bed gelegd maar later die nacht werd hij tig keer wakker. 


De volgende morgen was de koorts nog hoger. Hij wilde niet eten, zelfs geen rijstwafel. Arme ziel!


Jess met los haar! Heel uniek want ik draag mijn haar bijna altijd vast. Ik vind het echt een crime als ik overal achter blijf haken en het voor mijn ogen hangt. Halverwege de dag deed ik het snel weer in een staart.


We kunnen echt niet meer om de herfst heen. Om half vijf was het zo donker dat ik wat kaarsjes aanstak. Wel boven op de boekenkast zodat Sam er niet bij kon. Oh, ik hoop zo dat hij snel gaat snappen dat hij met zijn tengels van de spullen op tafel moet afblijven. Kan ik eindelijk weer eens wat op neerzetten.


Op Instagram werd me gevraagd naar #myoctoberpics. Daarvoor maakte ik dit herfstige collage van foto's die ik met mijn telefoon maakte. De middelste foto is onze achtertuin, de andere twee kiekjes schoot ik op het pad naast ons huis.


Als het even kan, ontbijt ik lekker uitgebreid op zondagmorgen. Deze keer at ik toast, stukjes kiwi, een zachtgekookt eitje met verse jus d'orange. Ik ben trouwens licht allergisch voor kiwi maar dat houdt me niet tegen om het te eten. Die verdoofde lippen en tong neem ik gewoon voor lief!


Sam was nog steeds niet fit. Dus een lekker chillpakje aan en een rustige zondag tegemoet. 


Sam in zijn poezenpak van de H&M. Er zitten oren, snorharen en een staartje op. Beetje fout maar het staat echt heel lief. I couldn't resist!


Oh dit was zo lekker! Het is een stoofschotel met kippenpootjes, krieltjes en cherrytomaatjes. Het is het werk absoluut waard. Het vlees was zo mals dat het zo van de botjes afviel. Goddelijk!


Sam heeft nog bijna geen haar en dat lijkt me nogal fris als het straks goed koud wordt. Ik dacht even leuk te oefenen door hem maandagmorgen een muts op te doen met van die striktouwtjes. Ik heb het geweten. Hij vond het vre-se-lijk! Het stond wel heel schetig, dat wel...


Terwijl ik mijn tanden stond te poetsen, reorganiseerde Sam de inhoud van de badkamerkastjes. Handig zo'n hulpje, pfff...


Deze drol had nog steeds verhoging maar we moesten echt naar de supermarkt. Dus dik ingepakt in de voetenzak op stap. Dat vond hij helaas voor baby's, maar goed, hij had even niet zoveel te willen...


Ik voelde me maandag de hele dag niet zo tof. Zere keel, snotterig en gewoon heel sloom. Ik sloeg perssinaasappels, zuigtabletten en Hot Coldrex in, in de hoop de griep voor te blijven.


's Middags deed Sam nog even een powernapje op ons bed. Moet ook gebeuren!


Deze moeder is niet voor een gat te vangen. Ik zocht een andere muts op en kocht zoonlief om met Nijntje-koekjes en de afstandbediening. Voilà, Sam met muts!


Vitamientjesshot!!! Lekker ontbijten met een vers sapje gemaakt van sinaasappelsap en kiwi. (Inderdaad weer die verrekte kiwi...)


Sam kan uren naar buiten gluren naar de vallende blaadjes en onze spelende huistijgers. Mijn kleine voyeur!


Het regende dinsdag heel hard en Sam en ik waren allebei niet fit. Sam zat onder de vlekjes van de inentingen van de week daarvoor en ik was echt flink verkouden. Mijn vriend was die dag op de fiets naar zijn werk gegaan zodat ik even naar het tuincentrum kon. Daar lunchte ik bij Délifrance met zoonlief.


Deze kameel was de reden voor ons bezoekje aan de Eurofleur. Rond Kerst staat daar een gigantische levende kerststal met dus die kameel en verder een lading ezeltjes, schapen, geitjes, kippen, ganzen en gigantische konijnen. Heel geinig! Vooral omdat het die dag met bakken uit de hemel kwam en ik me dus niet verrot hoefde te laten regenen in de dierentuin of de kinderboerderij. 


Bij de Zeeman kocht ik deze superfluffy slofjes voor Sam. Zo lief!


Het is toch net een engeltje zo! Mijn trots!


En ik had me toch een keelpijn. Voor het slapengaan at ik dinsdagavond een goor, oud ijsje dat ik achterin de vriezer vond. Die nacht kreeg ik echt flink koorts en was ik megaberoerd. Blûhhh!


Woensdag voelde ik me belabberd. Sam was enkel nog een beetje verkouden dus ik besloot maar even een frisse neus te halen. Even proberen om die dufheid uit mijn hoofd te verdrijven.


Weer een herfstfotootje! Deze keer niet van het pad langs mijn huis maar van een vijver aan de andere kant van het centrum. 


Ik had trek in een panini maar had geen stokbrood in huis. Er was nog wel een restje Turks brood. Met wat groene pesto, plakjes tomaat en mozzarella stopt ik het tussen de grill en man, dat was me toch een partij lekker! 


Sam stond hier lekker te wiebelen in de box met allebei z'n voetjes in de vormenstoof. Creatief hoor!


Deze stoere pyjama voor Sam nam ik over van Sharmayne. Woensdag kwam de postbode hem brengen. Ik zag haar zoontje deze pyjama met snorren vaak dragen op foto's op haar blog. Al vanaf het begin wilde ik hem ook voor Sam. Alleen was hij hartstikke uitverkocht. Ben erg blij dat we hem nu toch in huis hebben!


Een geslaagd experimentje in de keuken! Het zijn tomaten gevuld met een gehakstmengsel. Je bereid dit gerecht in de oven. Ik ga dit absoluut vaker maken. Very tasty!


Mijn kleine tornado heeft de laatste tijd opeens interesse in alles wat met vormen te maken heeft. Hier begint hij de dag met spelen met één van zijn houten puzzels. Heerlijk dat hij eindelijk wat rust lijkt te vinden in zijn drukke dondertje. 


Mijn kleine, grote vent aan de borst. Het blijft speciaal om zo lang borstvoeding te geven. Heb nooit zin om er heel zoetsappig over te doen maar fijn is het wel.


Ik kleed Sam meestal aan op de bank of op ons bed. Donderdagmorgen viel hij onder het aankleden opeens in slaap op mijn kussen. Heel schattig haha! Hij gaat ook altijd als hij de kans krijgt met zijn hoofd op een kussen liggen. Volgens mij is dat een stille hint ofzo!


Wederom een herfstig wandelpad bij ons in de buurt.


Herfstig weer vraagt om stoere laarsjes! Ik draag hier deze enkellaarsjes van SPM. Ik heb even moeten wennen aan de hak maar inmiddels rock ik deze schoenen.


Als je dan met je zoon aan het spelen bent in de speeltuin realiseer je je plotseling dat de babytijd toch echt voorbij is. Heel gek want ik herinner me nog als het moment van gisteren dat ik zwanger was. Time flies!


Een poosje geleden ontdekte ik de foodblog van Daniëlle. Donderdagavond besloot ik het recept Mac 'n Cheese van haar hand te maken. We hebben de buikjes hier heerlijk rond van gegeten. Zalig!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

29 opmerkingen:

  1. Héél erg terzijde, maar toch: ik ben een beetje jaloers op het feit dat Sam op blote voetjes door het huis kan pikkelen. Hier hebben we een tegelvloer zonder isolatie onder en dat is toch wel koud aan de voetjes. Zonde!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan eigenlijk ook niet hier hoor. Hartstikke koud, maar hij trekt de hele tijd z'n sokken uit dus meestal geef ik het maar op.

      Verwijderen
  2. Je kippenpootjes zien er heel lekker uit! Heb je daar een receptje van? Denk dat het hier ook wel in de smaak zal vallen namelijk.

    En je laarsjes, I love! Zoiets wil ik ook, alleen dan zonder hak. Hakken mogen niet echt op m'n werk, vandaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien dat ik er binnenkort wel een recept van plaats. Het was erg lekker namelijk haha!

      Verwijderen
  3. Mooi en leuke foto's! Die pantoffels vind ik echt schattig :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk overzicht! Een heel werk dit logje, of niet?

    De pyama is idd superleuk, hoor. Tof dat je hem kon overnemen!

    Hopelijk knappen jullie nu snel op allemaal! Senior is weer op de been, en ik ook!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad flink wat werk. Ik heb het deze keer verspreid over de week gemaakt. Was beter te doen dan alles in een keer de vorige keer ;-)

      Verwijderen
  5. Jeetje wat een hoop foto's. Zoveel maak ik er niet, dus ik doe één keer een per maand een overzichtje. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met een kind blijf je foto's maken op de één of andere manier. Ik wil altijd alles vastleggen.

      Verwijderen
  6. JAAAAA, ik vind het zo leuk om je te volgen en die heerlijke ogen én briljante pakjes van Sam maken mijn dag altijd :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een fijne foto's weer, ondanks alle bacillen. Hopelijk zijn jullie inmiddels weer opgeknapt.
    Het lijkt me heerlijk om naast zo'n wandelpad te wonen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is gewoon de weg naar de supermarkt :-) Mijn woonplaats is heel groen en omringd door de bossen. Alles groeit als kool. Heel luxe! Maar jij woont vlakbij het strand, dat is ook heel fijn ;-)

      Verwijderen
  8. Ik check een paar keer op een dag je foto's hoor! Je lijkt me een super gezellige mama!
    Enne.. die nagellak van je laatste foto op instagram. VET! welke nagellak is dat?
    Hier ook een nagellak gek namelijk!
    Liefs Mer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te horen! Lief :-) Wie ben jij op Instagram??? Ik zal straks even kijken naar de naam van die nagellak. Het is in ieder geval een mini van OPI uit de liquid sans collectie van Mariak Carrey. Volgens mij staat er van dat setje ook een foto op Instagram. Het is de meest linkse lak uit dat doosje. X

      Verwijderen
    2. Geen instagram voor mij ! Ik ben niet echt actief verder op internet.. vooral niet wat mn kindjes betreft! Maar herken de leusdense foto's hoor! Kom geregeld bij de winkels daar.

      Verwijderen
    3. Ik snap het. Maar wel gedag zeggen als je me ziet hoor!!! Heb net even gekeken, die nagellak is van OPI en heet Silent Stars Go By :-)

      Verwijderen
  9. Ondanks dat jullie alledrie ziek zijn geweest, toch de nodige foto's en ook nog hele mooie herfstfoto's! Wat dat betreft vind ik het wel jammer dat ik momenteel maar weinig buiten kom, want even lekker wandelen door het bos en dan dat soort plaatjes maken, mis ik wel...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik woon echt vlakbij het bos dus dat is wel luxe. Die herfstfoto's zijn allemaal op een paar minuten van mijn huis gemaakt. Gewoon op wandelpaden en in parkjes in Leusden. Hoop dat je ook snel een boswandeling kunt gaan maken.

      Verwijderen
  10. heerlijk overzicht, als ik ziek ben zie je alleen maar bed foto's, wahahahaha..
    Ik wil ook een snorrenpyama, ik vind hem geweldig...
    Duidelijk dat je ook instragram verslaafd ben geworden, i love that app

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yep, I am totally hooked haha! Ik baal er ook van dat ik die pyjama zelf niet pas ;-)

      Verwijderen
  11. Erg leuk gedaan weer. Dat vulsel ipv in tomaten in paprika stoppen is ook erg lekker. Het recept van die kippepootjes, kan ik dat ergens vinden? Ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat lijkt me ook lekker. Ik zal binnenkort een receptje plaatsen van die kippenpoten.

      Verwijderen
    2. Nu zag ik gisteravond op de voorkant van de allerhande van Appie een soortgelijk gerecht staan en ik dacht 'hee, dat lijkt erg op dat van Jess'...is 'm dat?

      Verwijderen
    3. Nee, het recept komt uit een koekboek van C1000 van een paar jaar geleden. Heb hier en daar wat dingen aangepast. Ik zal het binnenkort plaatsen :-)

      Verwijderen
  12. Die stoofpot met kip en mac n cheese, daar komen toch ook wel blogjes over he? Ziet er heeeeeerlijk uit en als ik straks in mn nieuwe huisje zit heb ik weer zin om te koken!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Over die stoofpot wel, het recept van de Mac 'n cheese niet. Dat recept staat op de blog van Danielle. Ik heb enkel zelf de bechamelsaus gemaakt in plaats van de kant-en-klare variant.

      Verwijderen
  13. Ik heb de meeste foto's al gezien op Instagram, maar toch blijft zo'n overzicht ook leuk. Wat heb je toch een schattig jongetje. En je nieuwe laarzen zijn mooi!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...