donderdag 28 november 2013

Bakset Margrethe van Rosti Mepal










Ik ben een gelukkig mens als ik in de keuken sta. Mijn geest komt tot rust als ik me enkel bezig hoef te houden met het roeren in potten en pannen. Lekker koken en bakken is mij op het lijf geschreven. Ik ben opgegroeid in een huishouden waar altijd iedereen mee kon blijven eten en waar eten niet alleen voedsel tot je nemen was maar ook genieten. Geen wonder dus dat ik me helemaal thuis voel in de keuken. Naast dat ik een grote liefde heb voor mooie ingrediënten, word ik ook heel blij van fijne keukenspullen.
Toen ik eerder deze week een pakket binnenkreeg van Rosti Mepal was ik dan ook helemaal happy. Ik ontving de bakset Margrethe. Kijk, daar gaat mijn keukenprinsessenhartje nog eens sneller van kloppen! In deze geschenkdoos zitten alle tools die je nodig hebt om een taart te bakken. Het ontbreekt je aan niets wanneer je de afsluitbare beslagkom, deegschraper, garde en bakkwast van Rosti Mepal in huis hebt. 
Toen ik gisteravond een pizza ging bakken, kon ik me niet meer bedwingen. Ik moest Margrethe uit haar doos halen. Ook al is dit een bakset, deze keukenspullen lenen zich tevens uitstekend voor het bereiden van een heerlijke homemade pizza. Daar moet tenslotte ook een deeg voor in elkaar worden geknutseld.
Ik houd van het slimme en strakke design van de producten van dit merk. Ik ben geen meisje van tierelantijntjes en Rosti Mepal snapt dat. Neem nu de beslagkom. Dat ding is al 60 jaar een grote hit in het assortiment. Dat wil wel wat zeggen natuurlijk. En weten jullie, ik begrijp waarom mensen fan zijn van deze mengkom. Naast het tijdloze uiterlijk van dit pareltje, is het ook nog eens een heel prettig product in het gebruik. In tegenstellig tot mijn lichtgewicht exemplaren van Hema, blijft dit geval namelijk gewoon staan als je deeg mixt. En weten jullie wat ook zo geweldig is aan deze mengkom. Hij is afsluitbaar! Halleluja! Ideaal voor deegjes die moet rusten en rijzen.
Ook de garde, deegschraper en bakkwast zijn, zoals je mag verwachten van Rosti Mepal, fijne producten. De handvatten liggen goed in de hand en je merkt aan alles dat er goed is nagedacht over het ontwerp. De items misstaan daarnaast niet in mijn witte keuken. Ja lieve mensen, Margrethe en ik zijn dikke vriendinnetjes geworden. Die goddelijke pizza heeft er overigens ook voor gezorgd dat ik vermoedelijk snel wat nieuwe vriendjes ga uitzoeken op de webshop van Rosti Mepal. Ik heb al wat potentiële kameraden op het oog haha! 
De bakset Margrethe is op dit moment in de aanbieding in de webshop. In plaats van 34,95 betaal je nu slechts 19,95. Ben je dus op zoek naar een tof cadeautje voor een bakfanaat of ben jij zelf een nieuwe Nigella in de dop, ga dan als de sodemieter naar de webwinkel. Deze set is het geld meer dan waard. En oh, mocht je opeens vergaan van de honger bij het aanschouwen van mijn pizza, check dan even het boodschappenlijstje*.

* - pizzabodem (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
   - olijfolie
   - verse spinazie
   - cherrytomaatjes
   - gerookte kipfilet
   - blikje maïs
   - mozzarella
   - geraspte oude kaas
   - optioneel: rode ui en Italiaanse kruidenmix   

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Rosti Mepal.

Volgende week beantwoord ik de vragen die me zijn gesteld naar aanleiding van mijn Ask me anything-blogje. Mocht je me nog vragen willen stellen, laat ze dan hier achter.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

22 opmerkingen:

  1. Die pizza ziet er geweldig uit!
    Dat baksetje is volgens mij niets voor mij.. Ik hou van koken enzo hoor.. Maar ik kan gewoon niet met een handmixer over weg.. ook niet met een automatische overigens hoor dan zit de hele keuken onder :P

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik mix altijd eerst zachtjes met de hand tot de ingrediënten een geheel zijn. Daarna ga ik over op een hogere stand. Enne pas met mixen beginnen als de deeghaken of de gardes al in het deeg zitten ;-) Ik ben ook door schade en schande wijs geworden ;-)

      Verwijderen
  2. Heerlijke pizza zeg! :) Ben wel benieuwd: deeg kant-en-klaar of zelfgemaakt? Ik maak het tegenwoordig met speltmeel (volkoren), echt een aanrader: vult megagoed en is tarwevrij (kan vermoeidheidsklachten en opgeblazengevoel geven). Die beslagkommen die ik heb van de Hema zijn idd erg licht. Qua vorm helemaal nageaapt van deze Rosti natuurlijk, maar net niet helemaal zo ideaal als deze klinkt :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben nog wat aan het stoeien met de samenstelling van het deeg. Ik gebruik bloem, gist, olijfolie, zout en water. Het mist nog wat aan elasticiteit en het rijst nog niet zo goed als ik zou willen. Nog even spelen met de verhoudingen dus. Voor een kan-en-klare bodem gebruik ik gewoon een half Turks brood. Zoiets:

      http://inaflowaroundtheworld.blogspot.nl/2013/04/homemade-shoarmapizza.html

      Sam eet regelmatig speltpap. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf geen groot fan ben van spelt. (Als in giga buikkrampen, aiaiai...)

      Verwijderen
  3. jammie jammie, ziet er weer heerlijk uit :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Handig! Nu heb ik ook zin in pizza. Ja, zelf om 10 uur 's ochtends....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben niet zo'n keukenprinses. Misschien een in opleiding op dit moment en wordt ik er straks nog een, maar ik durf er niet veel geld op in te zetten, hihi. Maar het lijken me wel fijne spullen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gewoon blijven oefenen, komt vast goed ;-) De spullen zijn inderdaad erg fijn!

      Verwijderen
  6. zelf gemaakte pizza, moet ik toch ook eens gaan doen hoor...
    dit weekend..
    Mooi set ook trouwens..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het ook echt heel leuk om te maken. Beetje knutselen in de keuken :-)

      Verwijderen
  7. Het wordt tijd dat ik ze ook nog eens ga maken, want je kunt erop gooien wat je zelf graag hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja goed plan, Hans! Vind het ook fijn om mijn pizza helemaal naar eigen smaak samen te stellen!

      Verwijderen
  8. Die pizza ziet er echt heel lekker uit! Daarnaast lijkt het me een fijne en handige bakset in gebruik. x

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik kwam een kijkje op je blog nemen en ik zie meteen pizza. Lekker! Met gerookte kip zou ik ook eens moeten proberen, klinkt goed!

    En mooie bakset!

    Ik volg je.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ziet er goed uit, lijkt mij een fijne bakset en die pizza ziet er heerlijk uit :D

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ziet er erg lekker uit! Koken is voor mij ook een moment om even na een drukke werkdag tot rust te komen en daarbij komt dat we allebei van lekker eten houden dus dat maakt koken alleen maar leuker...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zelfgemaakte pizza is the bomb! Die van jou ziet er wel heel erg lekker uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Handig dat het af te sluiten is! Dat zie je niet vaak idd. En je pizza zag ik al op Instagram idd. Looks delicious! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooie set, inderdaad erg handig dat die afgesloten kan worden. Ik ga het recept van je pizza overnemen, wil binnenkort eens zelf pizza gaan maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...