donderdag 7 maart 2013

Babyreceptjes

Zo goed als Sam groente eet, zo slecht eet hij fruit. Althans, at hij fruit... Na wekenlang van alles geprobeerd te hebben, bedacht ik dat het misschien een goed idee zou zijn om zijn fruit te mengen met groente. Dat ik daar niet eerder op was gekomen, dat had ons een hoop leed bespaard. Toen ik dit principe begon toe te passen, ging er al snel behoorlijk wat fruit dat kleine buikje in. Verhoudingsgewijs deed ik steeds meer fruit dan groente in zijn hapjes en opeens was daar de dag dat meneertje enkel fruit at. Ik was in shock, dat begrijpen jullie natuurlijk wel. Maar ook blij! Mijn missie was geslaagd haha!
Aangezien ik de beroerdste niet ben, deel ik vandaag een aantal van mijn succesnummers in een blogje. Dit zijn de absolute pareltjes onder de babyvoeding, I am not kidding! Ik heb steeds een flinke hoeveelheid gemaakt zodat ik geen ingrediënten hoefde weg te gooien. Vervolgens verdeelde ik alles in kleine porties, de Hema heeft daar hele handige bakjes voor, en mikte ik het de vriezer in. Wanneer na het ontdooien bleek dat een hapje wel erg vloeibaar was, dan deed ik er een beetje rijstebloem bij. Bleek het hapje niet romig genoeg, dan loste ik dat op door er een beetje moedermelk doorheen te roeren. Oh ja, Sam prefereert al zijn hapjes lauw, dus ook fruit gaat hier even de magnetron in. Dat je het even weet, scheelt weer een paar kotspartijen ;-)


Ziet dit er niet overheerlijk uit? Met dit hapje ben ik begonnen. Het is winterpeen gecombineerd met appel. Je kunt daar een portie of 3 à 4 uit halen. Je gaat als volgt te werk; schil de winterpeen met een dunschiller en snijd er kleine stukjes van. Zet een pan water op het vuur en kook de peen. Ondertussen schil je de appel  en hak je deze in stukjes. Ik heb een frisse groene appel genomen omdat mijn baby klaarblijkelijk niet van zoet houdt maar dat is een kwestie van uitproberen. Na een minuut of 5, doe je de stukjes appel in de pan bij de wortel. Laat dit nog 5 minuten doorkoken en giet dan het water af. Doe de stukjes appel en winterpeen in een kom en haal de staafmixer erdoor. Ik heb er ook nog wat moedermelk doorheen gedaan om het een beetje smeuïg te maken. Je zou eventueel ook wat kookvocht kunnen gebruiken.



Dit Shrek-groene prutje is avocado met Galia meloen. Inmiddels durf ik te beweren dat dit Sam zijn favoriet is. Ik heb hier een kwart meloen voor gebruikt en twee rijpe avocado's. Als eerste heb ik de avocado's ontpit en leeg gelepeld en daarna de meloen in kleine stukjes gesneden. Ook voor dit babygerechtje is de staafmixer je vriend. Serieus, dit ruikt zo lekker! Het is eigenlijk een soort guacamole voor baby's. Steeds als ik Sam dit geef, eet ik zelf mee.



Alvast één tip, zet de kachel iets hoger en kwak je baby in z'n pamper in de wipper of kinderstoel. Afdekzeil is geen overbodige luxe want het wordt een bende! Het gaat hier om een combinatie van een halve Galia meloen met bosvruchten. Die bosvruchten koop je in een doosje uit de diepvries bij de Appie of de C1000. Het is een kwestie van de meloen in stukjes snijden en deze pureren met de ontdooide bosvruchten. Dat van die ontdooide bosvruchten, zeg ik niet voor niets. Ik ben door schade en schande wijs geworden. Een douche na afloop is wel noodzakelijk. Alleen geven dus als je daar tijd voor hebt.


Dit toppertje is het makkelijkste babygerechtje ever! Men neme twee mango's, snijd deze in kleine stukjes en jankt de staafmixer door het geheel. Goed voor drie porties. Succes gegarandeerd! 

9 opmerkingen:

  1. Grappig ja soms moet je wat he?

    Ik heb nooit gepureerd ((slechtemamahe?)) ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee hoor, Sam krijgt als wij eten ook wel eens een stronk broccoli of een worteltje in z'n knuistjes. Niet dat hij het eet ofzo, meer om te proeven en te spelen en achterin z'n huig te steken. Tja, je wordt vanzelf creatief.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, wat heb je dit leuk geschreven! Dat is een hele slimme aanpak geweest van jou, top! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Alle hapjes lijken me erg lekker haha zou het bijna voor me zelf gaan maken:P

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit zit er beter uit dan dat spul wat ik m'n oppas kindje voer. Ik heb dat wel eens geproefd en dan was zo ranzig!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haha een uitdaging zo'n kindje he. Die avocado, snap wel dat het zijn favoriet is, hoewel het er een beetje vies uit ziet lijkt dat mij ook wel jammie.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kijk eens op: http://kokenvoormijndochter.nl/. Staan lekkere receptjes tussen. Emily was helemaal fan van die courgettepannekoek.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Haha, Zoë eet ook liever geen fruit! Ik ben al aan het mixen geslagen, maar appel en wortel is wel een hele goede!!
    En avocado met meloen gaan we ook proberen. Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...