woensdag 27 maart 2013

Sam 7 maanden

 
 
 
Deze week ben ik wederom een weekje bij mijn ouders omdat mijn vriend op reis is voor zijn werk. Ik heb dus wat minder gelegenheid om te bloggen. Toch wil ik het feit dat Sam gisteren alweer 7 maanden was, niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Deze keer hebben we geen taart gegeten maar uiteraard stonden we wel even stil bij deze mijlpaal. Want was is het bijzonder om al 7 maanden mama te zijn van een klein mannetje.
Deze maand stond in het teken van ontwikkelingen. Sam is niet de snelste baby die er bestaat maar deze maand heeft hij duidelijk een ontwikkelingssprongetje gehad. Hij kan opeens allemaal dingen die hij voorheen echt niet deed. Hij kan bijvoorbeeld heel lang op zijn buik spelen, dingen van zijn ene hand naar zijn andere hand verplaatsen en uren klooien met zijn eigen voetjes. Verder blijft hij (meestal) zitten als je hem in zitstand ergens neerzet, schuift hij achteruit op zijn buik door de kamer en wil hij continu staan op schoot. Daarnaast heeft hij tanden gekregen en begint zijn haar eindelijk een beetje te groeien. Ook stappen we geleidelijk aan over op maatje 74 omdat hij gestaag doorgroeit.
Sam is geen grote, zware baby maar een redelijk gemiddeld kereltje. De ene dag eet hij prima, de andere dag geeft hij de voorkeur aan hoofdzakelijk borstvoeding. (Ja ja, dat doen we nog steeds!) Ik maak me er niet druk om, het zal vanzelf allemaal wel goed komen.
Het leven gaat inmiddels weer zijn gangetje. Met mij gaat het gelukkig weer wat beter en de verzorging van Sam behoort nu tot de dagelijkse routine. We zijn een gezin en op de één of andere manier is dat heel vanzelfsprekend. Het is precies goed zoals het is en we kijken erg uit naar wat de toekomst ons zal brengen.
Ik had deze maand een aantal leuke fimpjes gemaakt om bij deze post te plaatsen. Ik heb ze geüpload naar youtube maar helaas lukt het niet om ze te delen. Geen idee hoe dat kan. Het filmpje van mijn shoplog kreeg ik heel gemakkelijk gedeeld in een blogje maar bij de filmpjes van Sam lukt het niet. Mocht iemand mij kunnen helpen of de gouden tip hebben, dan hoor ik het heel graag zodat ik ze alsnog kan plaatsen in een blogje. Voor nu wat foto's van Sam van drie weken geleden met Sophie de Giraf die ik toevallig nog op mijn telefoon had staan.

16 opmerkingen:

 1. Hij groeit hard. Nu zijn haar nog :-p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vliegt de tijd voorbij zeg. Fijn dat het wat beter gaat en dat je lekker kan genieten van het moederschap! Voordat je het weet vieren jullie alweer zijn eerste verjaardag.

  Ik kan je helaas niet helpen met de filmpjes. Nog nooit een filmpje geplaatst die ik zelf geupload heb ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vliegt de tijd zeg! En ga je altijd naar je ouders als je vriend weg is? Wel fijn dat je daar heen kan dan.. Als mijn vriend weg is ben ik dus echt alleen.. Dit jaar minimaal 3x waarvan de 1e keer dus net voor onze bruiloft is.. Balen!

  Leuk mannetje om te zien hoor die Sam van jou ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schoon manneke. Geniet van elk moment mama, maar dat lukt je wel zo te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach, wat een lekker kereltje is het toch :-) Ik geniet even mee zo hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ahh wat een lieverdje, zo vrolijk met zn girafje ;-)
  En wat lukt niet met je filmpje? Maybe I can help! XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal koos ik bij YouTube 'delen' met blogger en dan opslaan als concept en dan stond het filmpje in een blogje. Nu staat het filmpje er echter niet en ik weet niet hoe ik nu dat filmpje in een blog moet krijgen.

   Verwijderen
 7. Hij wordt groot! Leuk hoor. Lief ook met z'n Sofie de Giraffe. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Awhh wat een lieverdje! <3 Heel schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lekker kereltje! Alweer zeven maanden, poeh wat gaat dat hard, nog 5 en dan...!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een lief mannetje en fijn dat het zo goed gaat. Van youtube heb ik helaas niet veel verstand. Misschien kun je het plaatsen met de direct HTML link???

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hihi, Sophie de Giraffe. Leuke foto's, heerlijk mannetje! Wat gaat de tijd snel he!? Het lijkt wel gister dat er iedere dag dikke buiken foto's voorbij kwamen op je blog. Ik heb helaas geen verstand van Youtube.. dus kan je daar niet bij helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat raar van de filmpjes! Ik zie het probleem niet echt en werk ook niet met blogger, dus ik kan je niet helpen. Deze foto is in ieder geval al ontzettend leuk :D

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...