dinsdag 12 maart 2013

Dag 20 - Je werk


Eigenlijk was ik van plan om vandaag een filmpje op te nemen waarin ik vragen zou beantwoorden die jullie me hebben gesteld bij de Ask me anything - post. Helaas ben ik geveld door de griep dus dat filmpje houden jullie van me tegoed. Ik lig nu namelijk in mijn bed met hoofdpijn, keelpijn en oorpijn. Zodra ik weer een beetje houd op beeld dan gaat dat helemaal goed komen!
Vandaag ga ik verder met de 30 dagen challenge. Het is tijd om het te gaan hebben over mijn werk. Mijn werkende leventje ligt inmiddels alweer een jaar achter me. Om precies te zijn was 14 maart 2012 mijn laatste werkdag. Toen viel ik met mijn zwangere buik flauw in het kantoor van mijn afdelingsdirecteur en was het einde oefening. Ik kwam in de ziektewet terecht en door al het gedoe rondom mijn bevalling, ben ik nog steeds niet in staat mijn werk weer op te pakken. Zo'n kind krijg je niet cadeau!
Ik ben, of liever gezegd was, docent op een middelbare school. Ik heb de lerarenopleiding Nederlands gedaan. Dit betekent dat het aan mij de eer is om de werkwoordspelling erin te rammen bij leerlingen en ze om hun oren te slaan met Harry Mulisch en Gerard Reve. Daarnaast was ik mentor van een eerste klas, rugzakmentor (begeleider van leerlingen die geld voor extra hulp hebben toegewezen gekregen van de overheid) en organisator van excursies.
Ik heb vier jaar lang op een categoriaal gymnasium in Rotterdam gewerkt en het laatste jaar werkte ik op een scholengemeenschap hier in de buurt. Ik had het erg naar mijn zin op die school in Rotterdam maar de reistijd vanuit Leusden was niet te overzien. Met pijn in mijn hart ben ik toen op zoek gegaan naar een andere baan. Gelukkig kwam ik terecht op wederom een fijne werkplek maar heel soms mis ik wel mijn baan in Rotterdam.
Op dit moment twijfel ik of ik weer terug het onderwijs in wil als ik eenmaal hersteld ben. Het is niet dat ik het niet leuk vind om als docent te werken, integendeel zelfs, maar het is een pittig beroep. Mijn herstel zal nog een tijd gaan duren en de dokteren vertellen me dat ik rekening moet houden met restschade ten gevolge van HELLP en eclampsie. Misschien word ik dus nooit meer helemaal beter. In dat geval zou een baan in het onderwijs wel extra zwaar worden. Voorlopig wil ik hier nog niet aan denken maar ik houd het wel in mijn achterhoofd.
Ik heb geen foto's waarop ik voor de klas sta. Ik heb dus een paar foto's bij dit blogje geplaatst van een excursie naar Rome met de vijfde klas en een personeelsuitje naar Hoek van Holland. Zo, nu hebben jullie een idee van hoe mijn leventje eruit zag voor ik zwanger werd van Sam. Ik duik nu snel weer onder de wol. Zodra ik me weer wat fitter voel, ga ik snel jullie blogs bijlezen. Tot snel!

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk om iets over je werk te lezen! Het was inderdaad een van mijn vragen voor de Ask me anything. Lijkt me een leuke baan voor een klas staan op de middelbare school. Knap dat je mentor was van een 'speciale klas'. Leuke foto's heb je er ook in gezet!

  Ik durf nu bijna niets meer te posten, want er zitten altijd wel kleine spellingfoutjes in mijn blogs... ik was ooit heeeel goed in Nederlands, tot ik op het MBO terecht kwam. 4 jaar lang weinig tot geen Nederlands, en man... dat deed meer dan ik had verwacht. Ik probeer regelmatig weer wat bij te scholen nu met boekjes. So don't blame me haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh was/ben je leerkracht?! Leuk! Dat ben/was ik ook.. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om over je werk te lezen. Lijkt me wel heftig om op zo'n manier te moeten stoppen met werken.
  Ik kan me ook voorstellen dat je twijfelt over het onderwijs. Ik zit zelf ook in het onderwijs en ik weet dus hoe zwaar het is/ kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toff e foto's. Jammer dat je griepje hebt. Vet leuk dat je leraresje bent, lijkt mij ook wel tof!

  Je foto's komen trouwens wel buiten de lijntjes, wist je dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Joh, ik kan me helemaal voorstellen dat voor de klas op een middelbare school staan wel heel erg pittig is!
  Bij mij gaat het ook even niet zo goed. Ik ben door mijn baas uit mijn kleuterklas gehaald, omdat ik heeeeeel erg last heb van de na-zwanger hormonen. Ik kon het tempo op school gewoon niet bijhouden en alles is heel snel teveel. Wat zwanger zijn allemaal niet met je doet hè! Anyway, ik zit nu dus ook tijdelijk in de ziektewet en werk op therapeutische basis.
  Ik hoop voor je dat jouw herstel goed verloopt (al zal het wel even duren) en dat je of weer naar je oude werk terug kan of iets anders vindt waar je ook fijn kan werken.
  Maar voor nu is dat nog niet belangrijk. Nu gaat het even om jou en de rest komt later!
  XX
  Miek

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om te lezen over wat je deed voor je zwangerschap. Ik wens je heel veel sterkte met je herstel en voor nu: beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...