dinsdag 16 april 2013

Schat, liggen de kleertjes al klaar?

Vorige week sprak ik een vriendin die een dochtertje heeft van een paar een weekjes ouder dan Sam. Al vrij snel kwam ons gesprek op kleertjes, babykleertjes welteverstaan. We hadden het over de grote hoeveelheid kleding van ons kroost en over de walgelijke combinaties die papa's kunnen maken. Zonder dat we het van elkaar wisten, bleken we allebei setjes kleren klaar te leggen voor onze mannen. Want tja, die kinderen van ons hebben hele lieve vaders maar als het op kleding aankomt, is er toch wat hulp van de moeders nodig.
Voordat Sam was geboren, had ik niet verwacht dat ik me heel erg bezig zou houden met babykleding. Ik dacht: je trekt gewoon iets de kast, whatever, ze spugen het onder en groeien er zo uit. Een aantal ervaren moeders waarschuwden me tijdens mijn zwangerschap dat als de baby eenmaal was geboren, je daar heel anders over dacht. En, hoe kan het ook anders, ze hadden gelijk haha! Toen Sam was geboren wilde ik dat hij leuke kleertjes had want hij was toevallig wel de mooiste baby die er was. Niet alleen ik vond dat, ook zijn oma's en tantes waren het roerend met me eens. Dus wordt er geshopt voor de kleine man! Ik kan mijn moeder of schoonmoeder niet zien, zonder een tas nieuwe rompers, sokjes, pyjama's of weet ik veel wat nog meer te krijgen. Vrienden zonder kinders vinden het ook maar al te leuk om op de H&M kinderafdeling rond te snuffelen. Oh ja, en zelf vind ik het ook leuk om af en toe iets nieuws te scoren. Kortom, Sam barst van de kleren. Verwende baby!
Aangezien hij groeit als kool, zoek ik regelmatig zijn kast uit. Dingen die bijna te klein zijn, trek ik dan nog een laatste keer aan omdat ik het anders zo zonde vind. Hij past nu nog een paar dingen in maat 68 maar meestal heeft hij kleertjes in maat 74 aan. Ik probeer op die manier al zijn kleding regelmatig te gebruiken. 
Naar aanleiding van ons gesprek, hielden mijn vriendin en ik elkaar deze week via whatsapp op de hoogte van de outfits van onze baby's. Bloedserieus! Te erg eigenlijk haha! Vanmorgen bedacht ik dat ik dat wel even moest delen in een blog. Ooit hield ik me bezig met het lesgeven aan pubers, tegenwoordig kom ik niet veel verder dan het maken van matching babyoutfits. Ohhh boy, het leven van een huismoeder!



dinsdag:
shirt H&M (via MP) / spijkerbroekje Hema / rompertje Bambino / sokjes H&M


woensdag:
overhemd Lief! (via MP) / spijkertuinbroek Hema / romper C&A / sokjes Small Paul


donderdag:
shirt Beebielove (via MP) / cardigan Zeeman / joggingbroekje H&M / romper Kruitvat / sokjes Bambino


vrijdag:
longsleeve Mexx (via MP) / vestje Noppies (via MP) / broekje Hema / romper Zeeman / sokjes Bambino



zondag:
polo Lief! (via MP) / broekje Mexx / romper Bambino / sokjes Bambino



maandag:
longsleeve H&M / joggingbroekje H&M / romper Zeeman / sokjes Bambino


dinsdag:
longsleeve Noppies / cardigan Just Small (2e hands) / broekje Little Feet (via MP) / romper Hema / sokjes Hema


woensdag:
shirt Timberland (via MP) / spijkerbroekje Hema / romper Bambino / schoentjes Timberland (via MP) / sokjes Bambino

Ik hoop dat jullie dit een leuk blogje vonden. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden? Laat het me weten bij de comments.

15 opmerkingen:

  1. Niet alleen bij baby's moet je de kleren klaarleggen, mijn dochter is 8 en nog moet ik soms instructies geven aan mijn man hoor!Hoewel ze vaak ook zelf kleren uitkiest,die leeftijd is het dan ook wel weer. Leuke kleertjes voor je kleine man! Al hou ik zelf helemaal niet van het merk Lief, ik ben 32 weken zwanger van een zoon en Lief kleding komt er bij ons niet in haha!
    Maar papa's lijken soms wel kleurenblind!

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Ik vind ook niet alles leuk van Lief! hoor ;-) Toch vind ik dat ze ook regelmatig leuke dingen hebben.

      Verwijderen
  2. Wat een schattige combi's! Kan me voorstellen dat je daar helemaal inzit, wat moet je ook anders. Je kindje moet er ook leuk uitzien :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahaha heeeeeel herkenbaar. Wat papa hier soms aantrekt, meestal te grote of veel te kleine kleertjes. Tegenwoordig pakt hij altijd maar iets dat bijna niet fout kan, een spijkerbroek met een shirtje. Haha. Maar zelfs dan nog, dan krijgt ze wel weer een kleine sokken aan, of een mismatchende romper :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja, die te grote of te kleine kleding kennen we hier ook. Stel je een pasgeboren jongetje voor in een shirt maat 62 met de mouwen drie keer omgeslagen ;-)

      Verwijderen
  4. Wat grappig dat je er foto's van gemaakt hebt. Leuke setjes hoor, zo moet het wel een knappe vent zijn! Ach, dan maar kiezen voor een ander beroep? Geloof niet dat er al veel stylisten voor baby's zijn;)!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hihi, wat grappig! Maar ik kan me er wel iets bij voorstellen. Leuke kleertjes hoor! Lekker stoer!

    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuke kleertjes zijn leuk! De woensdag outfit vind ik geweldig, geweldig met de dungarees (weet het woord in het Nederlands niet meer) :D

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke setjes! Toen onze C. geboren werd vond ik dat er vrij weinig leuke jongenskleertjes te koop waren, maar inderdaad met wat inspiratie van onze koopgrage familie- en vrienden leerde ik toch de leuke adresjes te vinden. En geloof me, er komt een dag dat je het minder belangrijk gaat vinden. Omdat hij drie setjes per dag onder de modder, zand of etensresten smeert. Hier volstaan we tegenwoordig met spijkerbroeken en printshirts of bloesjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier halen de outfits het einde van de dag ook meestal niet haha! Lang leve het vaste eten ;-) Ik vind spijkerbroeken met shirtjes ook hartstikke leuk hoor!

      Verwijderen
  8. Haha super leuk om te doen! Zie zelf zoveel dingen idd bij H&M etc maar ja heb nog geen kids en ook geen beste vriendin met kids haha dus ja... Blijft het bij kijken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuke outfits!
    Ik leg ook voor beide meiden de kleding klaar. Niet alleen vind ik dat 's morgens handig (je hoeft dan niks meer uit te zoeken, het ligt al klaar en kleuter gaat geen discussie aan over wat ze aan wil omdat het al klaar ligt), het scheelt ook heel wat rare combi's inderdaad!
    Hoewel mijn man, als hij de kleren uitzoekt, soms ook juist verrassend leuke combi's maakt waar ik zelf niet zo snel aan denk. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vrees dat ik het voorlopig ook wel blij doen. Die mannen hebben dat inzicht gewoon niet op de één of andere manier. Ik vind het ook handig dat het klaar ligt hoor.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...