vrijdag 12 april 2013

Dag 21 - Je toekomstIk bleef het schrijven van dit blogje voor de 30 dagen challenge maar uitstellen en uitstellen omdat ik geen vastomlijnd beeld heb van de toekomst. Ik ben namelijk iemand die vooral van dag naar dag leeft. Tel daarbij alles wat er afgelopen jaar gebeurd is op, en het moge duidelijk zijn dat de invulling van de rest van mijn leven open ligt.
Waar ik op dit moment nogal mee bezig ben is het krijgen van een tweede of eventueel een derde kind. Over een paar jaar wil ik dolgraag nog een bébé baren, of twee! Aangezien een goede zwangerschap bij mij niet vanzelfsprekend is, loopt mijn hoofd daarvan over op het moment. Want tja, wat is wijsheid? Het is om het even of ik mijn leven riskeer of een zorgeloze zwangerschap tegemoet ga. Letterlijk een dilemma van leven of dood. De eerste maanden van Sam's leventje riep ik om het hardst dat ik nooit van mijn leven meer zwanger zou worden. Inmiddels ben ik daar wel op terug gekomen want wat is het geweldig, zo'n kind. Ons gezin is nog niet compleet. Hoe dit echter in de toekomst allemaal gaat lopen, geen idee! Eerst nog maar een poosje genieten van Sam.
Ook wat betreft werk ligt de toekomst nog open. Een baan in het onderwijs zit er niet in voorlopig, dus heb ik afscheid genomen van mijn werkgever. Wat ik wel wil gaan doen, I don't know! Misschien wil ik wel voor mezelf beginnen. Helaas is dit niet de beste periode om dat te gaan doen vanwege die crisis. Daar moet ik me dus nog eens heel goed in gaan verdiepen de aankomende tijd. Eerst maar eens herstellen en mezelf weer terugvinden.
Misschien dat ik nog wel eens wil trouwen met vriendlief. Heb me daar nooit zo mee bezig gehouden eigenlijk maar het lijkt me toch wel leuk. We hebben tenslotte samen een kind. Ook heb ik de leukste vent op aarde dus waarom niet? Mijn zwager en schoonzus trouwen over een paar maanden en nu ik zie hoe zij er mee bezig zijn, spreek het me toch wel aan, een bruiloft. Wie weet, ooit...
Het komt er op neer dat ik een getrouwd leven voor me zie, een gezin met twee koters en een parttime baan. Hoe cliché! Toch is de liefde die ik voel voor mijn familie, vriend en kind het ultieme geluk. Noem me een burgertrut, I don't care! Geen avontuur kan op tegen de arm van je kerel om je heen. Geen reis kan op tegen je kind aan de borst en in wat voor kast van een huis je ook woont, het is niets waard als je niemand hebt om het mee te delen. Mijn toekomst zal draaien om mijn naasten en ik hoop zeker honderd te worden zodat ik nog jaren van hen kan genieten. Make love, not war!

18 opmerkingen:

 1. Mooi verhaal. Je naasten zijn alles inderdaad, leuk een groot huis dure spullen, maar zonder liefde heb je daar ook helemaal niets aan. Mooie dromen heb je... ben benieuwd wanneer we een foto van vinger met ring zien, hihi;)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat duurt nog wel even denk ik hoor ;-)

   Verwijderen
 2. Mooie blog meid. Prachtige foto ook! En hoe cliché ook, een eigen gezinnetje is wel het mooiste dat mij ooit is overkomen. Prachtige dromen dacht ik zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Awwh, dat is een mooie toekomst die je nu voor je hebt, ik hoop voor je dat die toekomst helemaal uitkomt, vast wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zolang je het kan dromen kan het allemaal uitkomen. alles op zn tijd! Knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, en we nemen er zeker de tijd voor!

   Verwijderen
 5. Mooi geschreven en helemaal waar lijkt mij! Leef met de dag, morgen kan alles anders zijn. Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi geschreven. Tof dat je zo open bent!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi geschreven. En mooie foto.
  Konden we af en toe maar even in de toekomst kijken he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zou ik wel benieuwd naar zijn. Maar ach, dromen is ook fijn!

   Verwijderen
 8. Vind het helemaal niet burgerlijk om dat te willen. Waarom zou t burgerlijk zijn om gelukkig te willen zijn met dat soort dingen in je leven?!
  Vind schrijven over de toekomst ook zo moeilijk, vooral omdat alles wat ik vroeger dacht niet uit is gekomen.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij precies hetzelfde :) Vroeger had ik ook een hele andere gedachten over mijn toekomst.. Nu leef ik nog meer met de dag, lekker genieten en dromen mag!

   Verwijderen
 9. Wat mooi allemaal. Doen waar jullie het gelukkigst bij voelen! Ik hoop hier ook ooit op een 2e kindje maar is bij ons niet gezegd of dat we dat geluk mogen krijgen vanwege het vruchtbaarheids probleem. Geniet ervan meis!! Doe ik nu ook keihard met dit wondertje in m'n buik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt me zo bijzonder om nu zwanger te zijn na alles wat jullie hebben meegemaakt. Goed dat je geniet, het is zo bijzonder! Wij genieten ook intens van Sam nu.

   Verwijderen
 10. Jaa, lastig he! WEl of niet een kindje erbij. Weet nog dat je schreeuwde van niet, maar snap je wel! X

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...