zaterdag 6 april 2013

Ask me anything - The answersIn eerste instantie was ik van plan om de antwoorden van mijn Ask me anything-blogje te beantwoorden in een filmpje. Helaas mislukte dit keer op keer! Ik beantwoord de vragen nu dus maar in een gewoon blogje omdat er anders wel erg veel tijd tussen het stellen van de vragen zit en de het beantwoorden daarvan. Binnenkort ga ik me maar eens wat meer verdiepen in het maken van filmpjes en het bewerken daarvan en dergelijke. Ik vind het namelijk wel erg leuk om zo nu en dan een filmpje te plaatsen.

In je stukje 'over mij' staat onderaan 'go with the flow!'. Hoe lukt je dat? Dat wil ik graag weten, hihi? Ik ben zelf een controlfreak en zou juist wel wat meer op me af willen laten komen en gewoon wat minder geforceerd door het leven willen gaan. 
Dat is gelijk een lastige vraag. Ik ben van nature een ontspannen persoon en sta relaxt in het leven. Een controlfreak ben ik niet, dus er is denk ik sprake van een heel ander uitgangspunt. Ik maak me niet zo snel druk om dingen die er in mijn ogen niet zo veel toe doen. Wanneer ik toch gefrustreerd dreig te raken, bedenk ik me wat ik daar nu mee opschiet. Meestal kan ik concluderen dat ik er vooral mezelf mee heb omdat gefrustreerd raken een vervelende situatie over het algemeen niet oplost.
Verder ben ik tevreden met mezelf. Ik ben wie ik ben, en als anderen mij niet leuk vinden, I don't care! Ik heb jaren op een middelbare school voor de klas gestaan en als ik me alles had aangetrokken wat ik daar om mijn oren heb gekregen, dan zat ik nu depressief in een hoekje te huilen. Ik trek me eigenlijk nooit wat aan wat andere mensen van me vinden en dat scheelt een hoop gedoe.
Daarnaast laat ik me graag verrassen. Het is niet nodig om alles maar te willen regelen. Ik vind het veel leuker om dingen op me af te laten komen. Dit voorkomt een hoop teleurstellingen en zorgt voor onverwacht bijzondere momenten. De kunst van het loslaten, staat bij mij hoog in het vaandel.

Waarom heb je besloten te gaan bloggen?
Een paar jaar geleden begon ik met het bezoeken van blogs. Ik startte toen ook met een andere blog maar omdat ik niet precies wist wat ik daar mee wilde, was deze blog geen lang leven beschoren. Toch bleef ik het blogwereldje interessant vinden.
Toen ik zwanger raakte van Sam ging het al vrij snel niet goed met me. Met een zwangerschapsduur van 14 weken kwam ik in de ziektewet terecht. Al vrij snel werd duidelijk dat ik tot mijn bevalling niet meer mocht werken. Er werd me rust voorgeschreven, heel veel rust. Dat was in maart en ik was uitgerekend in september. Ik had dus heel wat tijd te doden.
Ik dacht: wanneer ik nu geen blog begin, dan doe ik het nooit! Straks heb ik een kind en dan heb er voorlopig geen tijd meer voor. Zo gezegd, zo gedaan dus! Daarnaast leek het me erg leuk om mijn zwangerschap vast te leggen als document voor later.

Welk wasmiddel en welke wasverzachter gebruik je?
Ik gebruik geen wasverzachter omdat ik het niet nodig vind. Mijn moeder deed dat ook nooit dus ik weet eigenlijk niet beter. Het is serieus nog nooit bij me opgekomen om het te kopen.
De laatste jaren gebruik ik bijna altijd wasmiddel van Robijn. Ik heb diverse merken geprobeerd maar dit merk bevalt me het beste.

Had je ook een meisjesnaam bedacht? Zo ja, welke?
Bij de 20 weken-echo kregen we te horen dat we een jongetje zouden krijgen. We hebben nooit definitief de knoop doorgehakt over een meisjesnaam maar waarschijnlijk hadden we voor de naam Lisa gekozen. Ik was helemaal verliefd op die naam.

Hoe ben je begonnen met surfen?
Als kind was ik een enorme waterrat. Ik heb de dagen afgeteld tot mijn eerste zwemles, zo graag wilde ik leren zwemmen. Ik heb al mijn zwemdiploma's gehaald en heb ook lang diverse watersporten beoefend. Van reddingszwemmen tot synchroonzwemmen. I did it all! Water heeft dus altijd een enorme aantrekkingskracht op me gehad.

Ben je van plan om ver te gaan reizen met je kindje of ga je nu anders reizen omdat je een kindje hebt?
Je ontkomt er niet aan om anders te gaan reizen. Omdat Sam nog heel klein is, moeten we we veel rekening met hem houden en zijn we continu met hem bezig. Wanneer hij iets groter en zelfstandiger is, willen we zeker een aantal verre reizen met z'n drietjes maken.
Mijn ouders hebben mij en mijn broertje altijd meegenomen naar verre bestemmingen. Ik vind het absoluut van grote waarde dat kinderen ook andere culturen leren kennen. Ik wil dan ook graag dat Sam een verre reis bewust meemaakt. Dat duurt nog wel een paar jaar dus tot die tijd houden wij het bij vakanties in Europa. Ook leuk!

Ben je weer aan het werk en/of ga je weer aan het werk?
Op dit moment ben ik niet aan het werk. Op termijn wil ik wel graag weer aan de slag maar aangezien ik nu Sam heb, wil ik niet fulltime werken. Ik denk aan 2 à 3 dagen in de week. Op dit moment is een baan in het onderwijs niet realistisch omdat ik nog aan het herstellen ben van de de gevolgen van HELLP en eclampsie. In mijn hoofd heeft zich een ideetje genesteld om voor mezelf te beginnen maar dat is nog niet eens een plan te noemen. Het is dus allemaal nogal vaag! Voorlopig werk ik dus aan mezelf en mijn herstel terwijl ik ondertussen zorg draag voor Sam. Ook een hele baan als je het mij vraagt!

In wat voor soort huisje woon je?
Wij wonen in een eengezinswoning in Leusden. We hebben een hoekhuis met daarnaast een garage met vliering waar al onze sportspullen staan opgeslagen. We hebben veel opbergruimte en een ruime tuin. Ons huis is niet heel groot maar voldoet op dit moment prima voor ons gezin. We wonen naast een sloot met hoge bomen en het winkelcentrum is slechts een minuut lopen. Ideaal! Op de bovenstaande foto zie je een foto van de voorkant van ons huis. (Die geboorteslinger is inmiddels weg!)

Wat vind je het leukste aan bloggen?
Bloggen is mijn uitlaatklep. Het geeft me rust om zaken van me af te schrijven en op een rijtje te zetten. Verder vind ik het heel prettig om een eigen plekje te hebben op het wereldwijde web. Wat ik ook erg leuk vind, is dat ik inmiddels al heel veel lieve en aardige mensen heb leren kennen!

Wat is je levensmotto?
Mijn levensmotto is Go with the flow! Zoals ik bij het beantwoorden van de eerste vraag al uitlegde, is dit een motto dat prima aansluit bij mijn karakter en levensstijl. Ik houd van deze manier van leven!

Wat is je eerste herinnering?
Daar heb ik een poosje geleden een blogje over geschreven voor de 30 dagen challenge. Mijn eerste herinnering betreft een vakantie in Portugal toen ik anderhalf jaar oud was. Het hele verhaal kun je hier lezen.

Kun je (goed) zingen?
Iedereen kan zingen haha! Hmmm, ik ben geen groot talent vrees ik. Ik kom uit een heel muzikaal gezin en mijn moeder zingt daadwerkelijk de sterren van de hemel. Ik heb geen onaardige stem maar ben niet zo toonvast, zullen we maar zeggen. Wijs houden, is een beetje een issue. Ik zing wel graag voor Sam. Ik vind het belangrijk dat hij muziek meekrijgt in z'n opvoeding omdat ik daar zelf vroeger altijd enorm van heb genoten. Gelukkig heeft hij een opa en een oom die staan te popelen om hem gitaar te leren spelen. Nu maar hopen dat Sam hun muzikale genen heeft geërfd.

Kijk jij ook zo uit naar het voorjaar?
Haha, jazeker! Kom maar op met dat mooie weer. Ik heb het gevoel dat ik door mijn zwangerschap de hele lente en het voorjaar van 2012 heb gemist dus ik kan niet wachten om de schade in te halen.

Wat zou je nog heel graag willen in de toekomst?
Wat een lastige vraag! Ik wil nog zoveel! Wat ik op dit moment heel belangrijk vind, is herstellen van mijn bevalling. Daarop ligt mijn focus nu. Verder zou ik over een paar jaar heel graag een broertje of zusje willen voor Sam. Daarnaast wil ik heel graag nog een keer naar Australië en een keer naar Hawaii. Ook zou ik mijn motorrijbewijs willen halen en een parachutesprong maken.

Wat zal de eerste echte vakantiebestemming worden van jullie drieën?
Aan het einde van deze maand gaan we met z'n drietjes naar Engeland om een bruiloft bij te wonen van goede vrienden. Of dat echter echt een vakantie is? In februari hebben we een hele grote tweedehands tent gekocht waarmee we deze zomer op vakantie willen gaan. We hadden namelijk alleen twee kleine tenten waarmee je eigenlijk niet met een baby op reis kunt. Het staat dus vast dat we gaan kamperen maar we zijn er nog niet helemaal uit waar we naartoe willen. Mijn vriend wil graag naar de bergen, ik wil graag naar het water. Daarnaast zouden we het leuk vinden als er een grote stad in de buurt is. We moeten de bestemming nog even uitvechten dus haha!

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Ik hoop dan een gezin met twee of drie kinderen te hebben. Misschien dat ik dan een eigen bedrijfje heb opgezet. Ik heb geen plannen om te verhuizen dus waarschijnlijk wonen we dan nog steeds in ons huisje in Leusden. Ik hoop dan in de tussentijd wat mooie reizen te hebben gemaakt met Sam, mijn vriend en eventuele andere mini-me's.

Wat zou je doen als je een miljoen zou winnen?
Ik zou er verstandig mee omgaan. Het grootste gedeelte zou ik dus gewoon op de bank zetten. Wel zou ik een nieuwe auto kopen en lekker op vakantie gaan. Misschien dat we dan ook wel een groter huis zouden kopen dan waar we nu in wonen. Uiteraard zou ik ook lekker een dagje gaan winkelen zonder dat ik heel erg op de prijskaartjes hoef te letten. Ik zou er in ieder geval geen gekke dingen mee doen, dat vind ik eeuwig zonde!

Wat voor een baan heb/had je?
Daar heb ik onlangs een blogje over geschreven. Ik ben sinds een paar jaar docente Nederlands op een middelbare school. Je kunt er hier meer over lezen.

Hoe gaat het met je? Lukt het je om alles weer op te pakken? En hoe?
De ene dag gaat het beter dan de andere dag. Er zit zeker vooruitgang in mijn herstel maar het gaat met kleine stapjes. Op sommige momenten frustreert me dat enorm maar op andere momenten kan ik ook genieten van de dingen die alweer goed gaan. Ik verlang wel heel erg naar mijn oude ik. Mijn lichaam belemmert me nog in zoveel dingen en daar ben ik soms zo enorm klaar mee. Ik leer dus heel veel wijze lessen op dit moment. Dat is goed natuurlijk, maar ook wel confronterend.
Mijn nachtmerries nemen gelukkig wel iets af door de therapie die ik volg. Ik heb er nog steeds heel veel moeite mee en er is nog heel wat werk te verrichten. Ik ben van heel ver gekomen na de bevalling dus het is logisch dat het niet heel snel weer op orde is. Wel hoop ik er ooit vanaf te komen. Na het krijgen van een kind zal je nooit meer helemaal jezelf worden omdat je een moeder bent geworden. Ik heb er echter wel de nodige littekens aan over gehouden op mijn ziel omdat het behoorlijk traumatisch is geweest. Ik heb diepe dalen gekend maar daardoor zullen de pieken des te hoger zijn, zullen we maar zeggen.

Wat is je mooiste surfervaring?
Ik denk dat mijn mooiste ervaring op dat gebied het moment is geweest waarop ik voor het eerst op een surfplank stond en ik bleef staan. Na behoorlijk wat keren in het water te zijn gevallen is het gevoel te worden meegevoerd door je plank fantastisch. Ik kan het op geen andere manier beschrijven dan als ultieme vrijheid!

Wat is de allermooiste plek waar je ooit bent geweest?
Meestal vind ik de mooiste plek op aarde mijn laatste vakantiebestemming haha! De laatste plek waar ik ben geweest die erg veel indruk op me heeft gemaakt is Montezuma in Costa Rica. Ook ben ik verliefd op Key West, het zuidelijkst gelegen eilandje onder Florida, en op Sort, een plaatsje in de Spaanse Pyreneeën.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn antwoorden op de gestelde vragen te lezen. Mocht je nog een andere vraag hebben, stel hem gerust hieronder bij de comments.

11 opmerkingen:

 1. Wauw vind het heel goed al die vragen, ook erg diepgaand en de antwoorden uiteraard ook. Vond het leuk je mooiste surfervaring te lezen want ik heb precies hetzelfde.. maar dan met windsurfen.. Toen ik voor het eerst gewoon echt bleef staan en door de wind door het water ruisde.. erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tof om te horen dat jij dat ook had. Daar doe je het voor hè!

   Verwijderen
 2. Wat een leuk logje en wat heb je een hoop vragen beantwoord. Ik ben weer heel wat over je te weten gekomen!

  Floor (www.floorschrijft.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke antwoorden, zie mijn vraagjes er ook tussen! Ik heb gelijk Key West opgezocht, heb jou er al eerder over gehoord op je blog, lijkt me top! Heb je dat ook via roadtrip gedaan? IK ga je oude post er maar ff weer bijzoeken, misschien stond het daar in.. En leuk om te lezen joh, hoe je bent begonnen met surfen, waar je woont en over je werk en vakanties! Nice! XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep! Het is echt awesome daar. Mijn ouders zijn er inmiddels 10 keer geweest omdat ze hetzelfde voelen voor Key West als ik. Gaaf hè?

   Verwijderen
 4. Leuke antwoorden. Je verteld over 'lekker vlot' over. Leest lekker weg, en maakt het ook echt een fijn verhaal. Ben benieuwd wat jullie eerste verre reis met Sam gaat worden. Mijn ouders gingen nooit ver, mijn vader heeft vliegangst, wat ik overigens erg jammer vind. Gaaf dat jullie voor een bruiloft naar Engeland gaan, daar ben ik uiteraard benieuwd naar. Go with the flow, I like!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is leuk om te lezen! Verre reizen later met zijn drietjes is leuk. Zo tof dat jij kan surfen. Tof jouw levensmotto ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk om te lezen! Wat leuk dat jullie met zijn 3-en naar een bruiloft in Engeland gaan. Heel veel plezier vast :) En ik hoop dat al je mooie toekomstdromen uitkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om te lezen! Stja waarom bestaat eigenlijk wasverzachter volgens mij is dat echt zo'n onzin product wat totaal niks toevoegd dan alleen een lekkere geurtje :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik snap het ook nooit hoor ;-) Ik mis het niet dus ik was ook niet van plan het te kopen.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...