maandag 1 april 2013

30 dagen squat challengeOp internet kwam ik de laatste dagen regelmatig de 30 dagen squat challenge tegen. Onder andere op de blog van Anouk. Toevallig had ik het afgelopen zaterdag met de meiden van mijn hardloopgroepje over de squat. Ooit was dit namelijk mijn favoriete oefening. Voordat ik zwanger werd, ging ik regelmatig naar de sportschool en squatte ik me suf in het krachthonk. 
Op mijn hoogtepunt squatte ik 3x10 sets met een halter van 70 kilo op mijn nek. Op dit moment kan ik me niet voorstellen dat dit ooit weer tot de mogelijkheden gaat behoren. Dat neemt echter niet weg, dat squatten ideaal is om een strakke booty te krijgen. Het is namelijk een omvangrijke oefening waarmee je heel veel spieren tegelijk aanpakt. Wanneer je volgens een schema aan krachttraining doet, gelden squats in combinatie met deadlifts als een volledige work-out. Om maar even aan te geven wat een complexe oefening het eigenlijk is.
Iedere zaterdagmorgen ga ik hardlopen met een paar meiden die ik heb leren kennen bij zwangerschapsgym.  We hebben allemaal een baby van een maand of zeven en een conditie om te huilen. Dat schept een band. Onder het hardlopen, nou ja...hardlopen is een groot woord, hebben we het heel gezellig met elkaar. We kletsen wat af over fruithapjes, striae en overgewicht. We zijn het erover eens dat we flink aan de bak moeten om een beetje bikini-proof te worden. We hebben allemaal nog de nodige babyvetjes op onze flanken zitten en ook onze benen en buik kunnen wel wat strakker. De squat zou dus een ideale oefening zijn voor onze post-zwangere-lijven.
Dusss... wij gaan deze uitdaging aan! Vanaf vandaag doen wij mee aan de 30 dagen squat challenge. Uiteraard gaan we er vanuit dat als we heel, heel hard ons best doen we aan het einde van de maand net zo'n derrière hebben als op het bovenstaande plaatje. Daar doen we het allemaal voor en met minder nemen we absoluut geen genoegen. Ik heb zojuist 50 squats gedaan en ik moet zeggen, het valt me niet tegen. (Misschien dat ik enigszins afgeleid was van de pijn doordat ik steeds kiekeboe moest roepen als ik omhoog kwam om te voorkomen dat Sam ging huilen in de box, hmmm...) Ik ben wel enorm benieuwd hoe het morgen met de spierpijn is gesteld. Ik houd jullie op de hoogte!

18 opmerkingen:

 1. Hihi toevallig heb ik hier morgen ook een blogje over, want deze mama doet hard mee hoor :D Ook door Anouk geïnspireerd. Succes jij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes! Daar zou ik beter ook eens mee beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha super grappig.. ik doe dit vanuit de bodieboost community, alleen dan wel beetje op mijn eigen manier haha want ik heb een app ;-) en die bepaald voor mij telkens hoeveel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes! Fijn dat je andere mama's hebt om mee te sporten, dat is motiverend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed, na Maris en jij kan ik niet achterblijven, I'm in!

  OT: Natuurlijk kom ik een keer bij je koffie/thee/whatever drinken! Lijkt me hartstikke leuk! Ik ben sowieso 27/28 april in A.mersfoort omdat ik de 27e 's avonds moet oppassen. Misschien kunnen we dan iets afspreken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mag ik mezelf ook uitnodigen?! Lijkt me super gezellig!!!

   Verwijderen
  2. Mag ik mezelf ook uitnodigen?! Lijkt me super gezellig!!!

   Verwijderen
  3. Maris, dat mag hartstikke gezellig! Ik ben dat weekend alleen in Engeland dus dan moeten we even een andere datum prikken.

   Verwijderen
 6. Ohh wat grappig dat jij het ook doet! En natuurlijk de plank pose he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een goede challenge!!
  Eigenlijk zou ik hier gewoon aan mee moeten doen... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat je ook meedoet!! Ben benieuwd:). Ik moet zometeen de 60 squats van vandaag nog doen! Heb jij ze al gedaan!?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. goed bezig! ik zit nu op de 120 squats!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...