woensdag 17 april 2013

Goddelijke cheesecake





Gisteren stond ik in de keuken om een overheerlijke cheesecake te maken. De blogsters Floor en Maris kwamen namelijk vanmorgen langs en ik laat mijn gasten nooit de deur uitgaan zonder ze vol te stoppen met taart of ander eten. Aangezien bijna iedereen cheesecake lust, besloot ik dit succesnummer op tafel te toveren. Het recept is enigszins bewerkelijk omdat je de taart moet terugkoelen in een uurtje of 8. Je kunt dus niet gelijk je tanden in grote punt zetten, zodra de cheesecake de oven uitkomt. Het resultaat is het wachten echter meer dan waard! Oh ja, mocht je deze taart niet kunnen opeten in een paar dagen, dan kun je bijvoorbeeld ook de helft invriezen. Dit is puur theoretisch hè, want bij ons heeft er nog nooit een stuk cheesecake de vriezer vanbinnen gezien. Maar goed, dat je even weet dat het kan!

Ingrediënten:

250 gram kandijkoeken
100 gram boter
900 gram monchou
150 gram slagroom
150 gram crème fraiche
250 gram suiker
4 eieren
2 vanillestokjes
snufje zout
bakspray

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een springvorm met een grote diameter in met bakspray. Zorg ervoor dat de monchou op kamertemperatuur is voordat je begint. 
Verkruimel de kandijkoeken in een keukenmachine. Het gaat op zich ook wel met de hand maar dan duurt het heul, heul lang! Smelt de boter in de magnetron op een laag vermogen en meng dit door de koekkruimels. Verdeel deze massa over de bodem van de springvorm en druk het geheel goed aan.
Klop met een mixer de monchou romig. Voeg vervolgens de suiker eraan toe en blijf rustig doorkloppen. Schraap de inhoud van de twee vanillestokjes eruit en mix deze ook door de monchou met suiker gevolgd door een snufje zout. Blijf nu gewoon vrolijk verder mixen en voeg één voor één de eieren toe. Tot slot voeg je er de slagroom en de crème fraiche aan toe. 
Schep dit mengsel bovenop de bodem van koekkruimels en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Bak de taart een uur in de voorverwarmde oven. Laat de taart een zo'n drie uur afkoelen buiten de oven en daarna nog minimaal vijf uur in de koelkast. Eet smakelijk!

8 opmerkingen:

  1. Ooooh dit is echt véél te slecht voor me, maar oh zo lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaa! Hij was superlekker! Wilde je nog naar het recept vragen, maar dat hoeft nu niet meer :)

    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het woord goddelijk staat mij wel aan :P Zodra ik weer wat tijd heb ga ik bakken! Ben gek op cheese cakes! XX

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is echt het enige woord om deze taart te beschrijven haha ;-)

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...