zondag 16 september 2012

Tartaartjes met gebakken aardappels en worteltjes



Sinds deze week voel ik me weer goed genoeg om zelf te koken. Het voelt heerlijk om opnieuw achter het fornuis te staan. Vanwege mijn lage hb slik ik al ijzertabletten maar vanuit het ziekenhuis kreeg ik ook de tip om flink wat rood vlees te eten de aankomende tijd. Zo gezegd, zo gedaan! Vanavond stonden er verse tartaartjes op het menu. Ik combineerde ze met gebakken aardappeltjes en wortels. Het was erg lekker dus voor het eerst sinds tijden, plaats ik weer een recept online.

Ingrediënten voor 2 personen:

3 tartaartjes
6 aardappels
500 gram waspeentjes
zout
zwarte peper
knoflook
peterselie
olijfolie

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook de aardappels gaar in ruim water met een snufje zout in 25 minuten. Giet de aardappels af en laat ze minimaal een kwartier uitwasemen.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de aardappels in 15 minuten licht krokant. Schep ze af en toe voorzichtig om zodat de blokjes mooi intact blijven.
Schrap ondertussen de waspeentjes en snijd ze in stukjes. Verhit in een wok wat olijfolie en wok de worteltjes met wat knoflook ongeveer 10 minuten.
Smeer de tartaartjes in met wat olijfolie en wrijf ze in met zwarte peper en zout. Als de aardappeltjes en worteltjes bijna klaar zijn, verhit je een scheutje olijfolie in een grillpan. Bak de tartaartjes op hoog vuur aan beide kanten 2 minuten.
Verdeel de aardappeltjes, worteltjes en tartaartjes over twee borden. Bestrooi de worteltjes met wat peterselie voor het serveren. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Lekker en gezond! Goed idee van dat rode vlees... denk je niet 1,2,3 bij na! Zal ik hier ook eens toe gaan passen!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...