dinsdag 18 september 2012

Dag 8 - Iets waar je blij van wordt

Beklimming van de vulkaan Poàs, Costa Rica 2011

Wandeling door Aigues Tortes (National Parc), Spanje 2010


Het is alweer even geleden dat ik begon met de 30 dagen challenge. Een lange tijd heeft het bloggen op een laag pitje gestaan maar ik heb besloten dat het nu tijd is om het weer een beetje op te gaan pakken. Voor nu dus dag 8 van de 30 dagen challenge.
Iets waar ik blij van word? Tja, het is heel cliché maar na een ellendige zwangerschap en een zwangerschapsvergiftiging die compleet uit de hand liep, ben ik heel blij met mijn gezonde zoon. Al die maanden ben ik bang geweest dat er dingen gruwelijk mis zouden lopen vanwege mijn bloeddruk. Uiteindelijk liep het ook compleet mis maar gelukkig heb ik nu wel een gezonde zoon. Ben zo blij dat de zwangerschap, de bevalling en de rottijd in het ziekenhuis achter me liggen. Er is geen berg meer waar ik tegenop hoef te zien! Ik hoef alleen nog maar te genieten. Dat is wel echt een beloning na al die maanden.
Natuurlijk zijn er ook nog genoeg andere zaken waar ik blij word. Ik houd bijvoorbeeld enorm van koken en geniet ervan om mensen mijn eten voor te schotelen. In de keuken staan geeft mij echt ontspanning. Ik houd ervan om na te denken over een maaltijd, op zoek te gaan naar de juiste ingrediënten en alles zelf te bereiden. Ook het doorbladeren van kookboeken hoort hierbij. Lekker kwijlen bij mooie foodpics en exotische ingrediënten, mjammm! Waar andere mensen een hekel hebben aan koken, maakt het mij blij.
Het vooruitzicht van een mooie reis kan me tevens zo blij als een kind maken. Zoals al eerder op mijn blog voorbij is gekomen, ben ik een reisfanaat. Ik heb al heel wat van de wereld gezien en ik ben nog lang niet klaar met het ontdekken van andere landen en mooie plekjes. De voorpret van het op reis gaan is wat mij betreft al het halve werk. Urenlang op internet rondsnuffelen en talloze reisgidsen doorspitten, heerlijk! De geplande reis vervolgens daadwerkelijk maken, zorgt uiteraard ook voor de nodige geluksmomentjes.
Verder word ik ook blij van lekker weer en bewegen in de buitenlucht. Ik leer steeds meer de kleine dingen te waarderen in het leven en het opsnuiven van frisse lucht is één van die dingen. Na al die maanden aan huis gekluisterd te zijn geweest, vind ik het tegenwoordig een voorrecht om lekker een blokje om te doen terwijl ik dat eerder als vanzelfsprekend beschouwde. Een lekker zonnetje met een koel briesje erbij is natuurlijk ultiem maar ook lekker door de sneeuw ploegen in de winter kan me blij maken. Guur herfstweer houdt me ook niet binnen trouwens, elk weertype heeft wat mij betreft zijn charme.
Tot slot word ik blij van boeken. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor boeken. Ik houd van zowel romans als reisgidsen en van prentenboeken tot kookboeken en meer. Ik ben een echte boekenwurm en vind het heel fijn dat ik daar mijn beroep van heb kunnen maken. Ik kan uren doorbrengen in een boekhandel of bibliotheek en het aanschouwen van een goed gevulde boekenkast geeft me een warm gevoel van binnen.

15 opmerkingen:

 1. Mooi hoe alle kleine dingen toch heel erg veel voor je kunnen betekenen. Ik kan ook alleen maar beamen dat, dat heel positief is. Al staat daar vaak tegenover dat je iets mee hebt gemaakt dat minder prettig is... Boeken zijn heerlijk, we zouden in NL meer tweedehands grote boekwinkels moeten hebben. Blijft het leuk wat te kopen. Gave foto's trouwens, ultieme geluksmomentjes:)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Het is jammer dat er vaak een vervelende ervaring tegenover moet staan maar goed... Ik ben een groot voorstander van tweedehands boekwinkels want boeken zijn behoorlijk prijzig vaak!

   Verwijderen
 2. Leuke foto's zeg. En leuk dat je het weer oppakt (net als ik :P) haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het heeft even geduurd maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen ;-)

   Verwijderen
 3. Hee wat leuk dat je hiermee verder gaat! Lees ik graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is inderdaad super dat je hiermee verder gaat. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben super blij dat je weer aan het bloggen bent! =D

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...