maandag 24 september 2012

What I already did!

Op heel veel blogs is de tag Before I die al verschenen. Aangezien ik het een leuke tag vond, wilde ik deze ook graag doen. Toen ik op weheartit op zoek was naar dingen die ik nog wilde doen voordat ik dood zou gaan, kwam ik tot inkeer. Want wat bleek, zoveel wensen had ik eigenlijk niet! Ik kwam heel veel zaken tegen die ik al gedaan had en die me al veel geluk hebben gebracht of nog steeds brengen. Ik blijk eigenlijk best wel tevreden met mijn leven. Ik heb daarom besloten de tag een beetje aan te passen en een lijst te maken van dingen die ik al gerealiseerd heb. Hopelijk vinden jullie de invulling die ik aan deze tag heb gegeven leuk om te lezen.1. Ik denk niet dat verdere uitleg noodzakelijk is bij deze keuze. Op 26 augustus is mijn zoon Sam geboren en het spreekt eigenlijk wel voor zich dat dit de mooiste en heftigste ervaring van mijn leven is geweest. Nothing can beat that!


2. Ik heb de liefde van mijn leven al ontmoet. Sterker nog, we zijn al een paar jaar samen en hebben samen een zoon.  Wat wil je nog meer! Ik ben blij dat ik de ware al heb ontmoet en dat ik heel gelukkig met hem ben.


3.  Afgelopen kerstvakantie waren we met een vriendengroep van tien man op wintersport in Oostenrijk. We hadden een groot appartement gehuurd net buiten het dorp en in de kelder van dit appartement hadden we een sauna tot onze beschikking. Op een avond besloten we om vanuit de sauna (in onze bikini's, zwembroeken of gewoon naakt) naar buiten te rennen en sneeuwengeltjes te gaan maken in de sneeuw. Hilarisch en een leuke herinnering!


4. Ik ben niet iemand die veel waarde hecht aan luxe maar naar een spa gaan , vind ik heel fijn.  Ik ga niet met enige regelmaat maar 1 of 2 keer per jaar met een speciale gelegenheid. Twee weken geleden was ik bijvoorbeeld jarig en kreeg ik van mijn vriend een bon om samen naar de Zwaluwhoeve te gaan als ik genoeg hersteld ben van de bevalling. Superlief!


5. Op onze eerste echte date hadden mijn vriend en ik afgesproken in Rotterdam. Halverwege de middag reden we daar vandaan naar Scheveningen. Na een strandwandeling en een romantisch diner gingen we op het strand zitten om naar de zonsondergang te kijken. Jullie raden het al, onze eerste echt zoen was al snel een feit ;-)


6. Meerdere keren ben ik zelf op vakantie geweest. Ik ben alleen in Turkije, Italië, Frankrijk en Spanje geweest. Mijn verre reizen heb ik wel altijd samen met iemand gemaakt maar toch ben ik er best trots op dat ik zelf mijn rugtasje heb gepakt en lekker de wijde wereld in ben getrokken. Het heeft me verrijkt als mens en het is erg goed geweest voor mijn eigenwaarde. Ik ben erachter gekomen dat ik prima zelf mijn boontjes kan doppen en dat ik geen andere mensen nodig heb om mezelf te vermaken. Een geruststellende gedachte, al zeg ik het zelf.


7. Een aantal jaar achter elkaar ben ik met mijn werk naar Rome geweest. Een van mijn collega's is inmiddels een goede vriendin van mij geworden tijdens die reizen. De laatste keer dat we samen in Rome waren hebben we 's avonds een muntje in de Trevi Fontein gegooid en gewenst dat we ooit nog eens samen in Rome zouden zijn.  Dat was in 2010 en in 2011 was zij niet in Rome (en ik wel!) omdat ze zwanger was en in 2012 was ik niet in Rome (en zij wel!) omdat ik zwanger was. Heel speciaal als ik erover nadenk. Met ons werk zullen we niet snel samen meer naar Rome gaan aangezien we allebei inmiddels een andere baan hebben. 


8. Ik heb meerdere keren paard gereden op het strand. In de zomer van 2011 heb ik dit voor het laatst gedaan in Costa Rica. We verbleven toen een aantal dagen in Montezuma en huurden daar twee paarden en een gids om urenlang langs verlaten stranden te galopperen richting een waterval. Al die tijd hebben we geen mens gezien. Wat een overweldigende ervaring was dat. Ik heb als klein meisje leren paardrijden bij mijn opa en oma in Zeeland en ik heb me vorig jaar echt voorgenomen om dit een aantal maal per jaar  te blijven doen. Hopelijk gaat het er in 2013 van komen want wat vind ik het geweldig om te doen.


9. Ik ben drie keer in Parijs geweest en pas de derde keer heb ik eindelijk het Louvre bezocht.  Als kind was ik een tijdje geobsedeerd door de Mona Lisa en ik was dan ook dolblij toen mijn ouders me in 1998 of 1999 meenamen naar Parijs. Eindelijk zou ik La Gioconda zien maar, guess what,  toen we in de rij voor het Louvre stonden was er een bommelding. Het museum ging dicht en de Mona Lisa ging aan mijn neus voorbij. In 2001 ging ik met school op excursie naar Parijs. Ook toen stond ik weer voor het Louvre en ook toen bleek het gesloten. In 2007 kreeg ik van mijn ouders een ticket voor de TGV en een hotelovernachting zodat ik eindelijk de Mona Lisa kon gaan bezichtigen. Driemaal is scheepsrecht gelukkig want ik heb toen eindelijk het Louvre bezocht.


10. Als kind was ik een echte tomboy. Ik speelde dolgraag met auto's, indianentooien, klappertjespistolen en gereedschap. Een van mijn favoriete hobby's was hutten bouwen met mijn buurjongens. Toen ik wat ouder was, verlegde ik het hutten bouwen letterlijk naar een hoger niveau want toen besloot ik een boomhut te bouwen. Dit deed ik niet thuis maar bij mijn opa en oma. Zij woonden toen in Zeeland op een oude boerderij aan het water met heel veel land erachter.  Er stonden ook veel bomen en op een dag kreeg ik mijn broertje en een vriendinnetje van daar zo gek om met mij het project boomhut te starten. De hele zomer zijn we bezig geweest met planken verzamelen, mijn opa gek zeuren om nieuwe spijkers en timmeren, timmeren en nog eens timmeren. Aan het einde van de zomer was onze boomhut een feit en waren wij drieën bont en blauw maar wel heel gelukkig.

18 opmerkingen:

 1. Wauw! Wat heb je gave dingen ondernomen en mee mogen maken. Leuke twist heb je aan de tag gegeven:) Heel erg leuk om te lezen! Niet toevallig nog de wens om te trouwen;)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Op dit moment staat trouwen niet op mijn prioriteitenlijstje maar misschien dat het er ooit van gaat komen.

   Verwijderen
 2. Superleuke invulling. Fijn dat j zoveel wensen in vervulling hebt zien gaan. Ik zou er ook voor hebben gekozen om de tag zo te doen :-). Btw hows the 30 days going? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, leuk om te horen dat jij het hetzelfde zou hebben gedaan. Hmmm, I am working on it... Hij een beetje op tegen dag 9 want ik vergeet steeds foto's te maken.

   Verwijderen
  2. Haha herkenbaar. Ik ben bij: je kledingstijl.. zou niet weten hoe ik mijn stijl vastleg op n leuke manier én al mijn versch stijlen meepakt.. we'll see.( ideeën zijn welkom). Nice to have you back btw!

   Verwijderen
  3. Dat lijkt me ook lastig ja. Geen idee hoe ik dat zou aanpakken. Mijn dagen zijn op dit moment niet zo boeiend dus tja, hoe ik dat dan weer fatsoenlijk vast moest leggen, was me ook een raadsel. Ben ook blij dat ik weer kan bloggen ;-)

   Verwijderen
 3. Wat heb je een prachtige dingen meegemaakt met natuurlijk als hoogtepunt de geboorte van je Sam. Heel leuk hoe je de tag hebt veranderd en leuk om te lezen ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi alleen maar goed toch? Jij hebt je wensen omgezet in een daad! Leuk blogje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je de tag hebt omgedraaid :D En wat een fijne dingen heb je gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah die boomhut is echt gaaf! Die wil ik ook wel maken!

  Love,

  Rowan

  www.redreidinghood.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet zeggen, het zijn allemaal leuke dingen. Vorig jaar ben ik ook alleen naar Turkije geweest en dat was zeer tof.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen. Turkije is zeker een prachtig land :-)

   Verwijderen
 8. Leuke dingen veel van deze dingen zou ik zelf ook graag willen doen. Ik volg je, volg je terug? Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...