donderdag 20 september 2012

Bezoek consultatiebureau


Dinsdag was het zo ver, Sam's eerste afspraak op het consultatiebureau stond gepland. Je hoort de nodige (meestal niet al te positieve) verhalen over het consultatiebureau dus ik was erg benieuwd. De bijnaam consternatiebureau zorgde vooraf bij mij voor wat schrik in de benen maar gelukkig viel het allemaal mee.
Wat erg prettig is aan het consultatiebureau is dat het is gevestigd in hetzelfde gebouw als de verloskundigenpraktijk. Nog prettiger is dat dit gebouw aan het einde van mijn straat zit. Binnen één minuut lopen, sta ik daar voor de deur, ideaal!
Twee dagen geleden hobbelde ik op mijn gemakje achter de kinderwagen naar de plaats van bestemming. No stress! Het bleek die dag hartstikke rustig en ik kon gelijk doorlopen. Sam heeft de tent even goed bij elkaar gehuild toen ik hem uitkleedde. Thank God dat ze daar wel iets gewend zijn! Vervolgens werd hij gemeten en gewogen. De borstvoeding loopt blijkbaar prima want hij is nu 52 centimeter en hij weegt 3455 gram. (Bij zijn geboorte was hij 48 centimeter en 2765 gram.) Ik ben helemaal trots op mijn kleine man.
Daarna werden we bij de arts geroepen en dat bleek toevallig de dochter van de overburen met wie ik de dag daarvoor had staan kletsen buiten. Tja, ik woon nu eenmaal in een dorp. Ze controleerde Sam en alles was in orde. Het enige waar we extra op moeten letten, is dat we zijn hoofdje iets vaker naar links draaien om een voorkeurshouding te voorkomen. Nou, dat zijn de moeilijkste opdrachten niet dus dat gaan we gewoon lekker doen. Verder mogen we hem regelmatig op zijn buik leggen zodat hij zijn nekspiertjes kan gaan trainen. Daar waren we wel al mee begonnen maar dat gaan we vanaf nu wat vaker doen.
De volgende keer krijgt hij zijn eerste vaccinaties en daar zie ik toch wel een klein beetje tegenop. Hij is nog maar zo klein en dan al van die grote prikken in dat kleine lijfje krijgen, brrr...

8 opmerkingen:

 1. Hier geen nare berichten over het CB hoor. Heb hele leuke artsen en ze zijn altijd heel positief en enthousiast. Ik ga er altijd met plezier naartoe. Over die voorkeurshouding hebben ze het bij ons ook altijd, maar helaas.. die kindjes van ons worden geboren met hele sterke nekspieren, dus ik kan ze omdraaien met hun hoofdje, maar binnen een paar seconden liggen ze weer terug. Maar geen gekke vorm in het hoofdje hoor, alles gaat gewooon goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja eng lijken me die vaccinaties. Kan het nog herinneren van mezelf, maar toen was ik een kleuter en oh wat vond ik dat naar. Leuke naam trouwens! Had ik nog niet gezegd geloof ik! SAM <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!!! Dat je dat nog weet van jezelf joh ;-)

   Verwijderen
 3. Fijn dat de eerste afspraak zo positief was. Ik snap wel dat je opkijkt tegen de volgende keer. Lijkt me ook zo eng en zielig. Hou maar in je achterhoofd dat het voor een goed doel is en hij het zo weer vergeten is ... Ben heel blij voor je dat alles zo goed gaat. Je hebt toch best een spannende zwangerschap achter de rug!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, wat lief! Het lijkt me echt zo zielig :-(

   Verwijderen
 4. Fijn dat de eerste afspraak zo positief was. Dat scheelt toch een beetje voor de volgende keer.. ook al zijn dan die vervelende prikken aan de beurt:(. Maar ook dat komt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat scheelt zeker! Die prikken lijken me echt helemaal niets :-(

   Verwijderen
 5. Ik heb er geen ervaring mee wil je wel even succes wensen voor de volgende keer als je weer gaat.
  Lijkt me niet fijn.

  Liefs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...