Ingrediënten voor 2 personen:
tzatziki:
halve komkommer
300 gram Griekse yoghurt
olijfolie
azijn
zwarte peper
zout
knoflook
de rest:
8 kleine pita's
250 gram varkensreepjes
1/2 krop ijsbergsla
rode ui
olijfolie
citroensap
zout
zwarte peper
paprikapoeder
koriander
komijn
kaneel
knoflook
Verwarm de oven voor op 250 graden en begin met het maken van de tzatziki. Rasp hiervoor een halve komkommer en bestrooi deze met zwarte peper, zout en knoflook. Roer er vervolgens een scheutje azijn door. Voeg de Griekse yoghurt aan dit mengsel toe en schep alles goed door elkaar. Meng er tot slot een scheutje olijfolie door. Proef of de tzatziki op smaak is en voeg indien nodig wat extra zout, zwarte peper of knoflook toe. Verdeel de tzatziki over twee schaaltjes en zet deze weg in de koelkast.
Snijd vervolgens de rode ui in dunne ringen en de sla in reepjes. Meng de ui en sla en verdeel het vast over twee borden.
Meng in een klein schaaltje zout, zwarte peper, paprikapoeder, knoflook, koriander, komijn en kaneel. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en voeg de varkensreepjes eraan toe. Schep het kruidenmengsel door het vlees samen met wat citroensap. Bak het vlees op hoog vuur in ongeveer 5 minuten gaar. Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met wat water en bak ze in 5 minuten knapperig in de oven.
Schep het vlees op de sla en uienringen op de borden en leg de afgebakken pita's ernaast. Haal tenslotte de schaaltjes tzatziki uit de koelkast en zet deze op de borden erbij. Eet smakelijk!
Lekker tzatziki !
BeantwoordenVerwijderenBen echt gek op dat spul kan zo een heel schaaltje leeg ete met een lepel haha.
Ik maak ook altijd extra veel haha ;-)
VerwijderenLekker! Kheb net gegeten maar krijg er seriieus honger van!
BeantwoordenVerwijderenThanks, dat is een goed teken ;-)
VerwijderenHaha, abosoluut. Wou het gister proberen, maar wist het recept niet meer toen ik id appie stond >_<
VerwijderenDat heb ik ook zo vaak haha ;-) Volgende keer beter!
VerwijderenZiet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderen