woensdag 19 juni 2013

Mijn kruipende monster!Sinds een paar weken tijgert Sam het hele huis door. Een moment waar ik lang op heb gewacht want zoonlief had er niet zo'n haast mee. Superleuk om te zien hoe groot zijn wereldje is geworden en hoe hij op ontdekkingsreis gaat. Wat ik me van tevoren niet gerealiseerd had, was dat die zogenaamde ontdekkingsreizen niet altijd even handig zijn voor papa en mama. Sam sloopt namelijk eigenhandig het hele huis als je even niet oplet. 
Hoeveel speelgoed is Sam ook aanbiedt, niets is zo leuk om mee te spelen als dingen die daar niet voor bedoeld zijn. Hij begon met het leeghalen van de boekenkast een poosje geleden. Daarna mikte hij de inhoud van de onderste plank van de keuken op de grond en ging hij zelf op de plank liggen. Lachen! Inmiddels kruipt hij als het even kan in de kattenbak. Daar zit namelijk een erg grappig luikje in en die houtsnippers zijn ook awesome blijkbaar. Mama is er minder blij mee en de katten ook niet denk ik. Die zijn hun privacy namelijk ook een beetje kwijt. Die katten moeten het wel meer ontgelden. Afgezien van Sam zijn achtervolgingen van die geinige bewegende knuffels, keert hij ook graag hun waterbakken om. (Om vervolgens zelf door dat water op de keukenvloer heen te tijgeren.) En hun brokjes zijn ook al niet meer veilig. 
Verder is Sam dol op gordijnen. Hij doet niets liever dan ze dicht trekken. Ook kan hij de kelder openmaken, lampen omver trekken en de kabels van de tv lostrekken. Daarnaast gaat hij er vandoor met rondslingerende schoenen en verscheurt hij kranten en reclamefolders. Kortom, hij doet alles wat je van een baby van zijn leeftijd zou verwachten. En deze mama, moet even omschakelen. Want waar is mijn schattige chillbaby gebleven? Dat kind dat zich uren kon vermaken op een speelkleed. Ik doe nu niets anders meer dan achter hem aan gaan. Mijn grootste zorg is op dit moment mijn kind en interieur heel zien te houden. Gevaar ziet Sam namelijk (nog) niet. Toch geniet ik ervan, van mijn kleine deugniet. Langzaamaan zie ik mijn baby verdwijnen en een klein dreumesje verschijnen. Heerlijk om te zien hoe Sam zich ontwikkelt. 

9 opmerkingen:

 1. Leuk toch! Ik vond het geweldig. Monstertjes zijn het die de wereld ontdekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, wacht maar tot hij loopt. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahahaha! Die Sam heeft een megasprong gemaakt! Wauw!

  Weet je wel dat er van die dweilpakjes bestaan? Wellicht handig :)

  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihihi. Junior draaide ooit in die periode de dievenklauw op de achterdeur toen ik buiten was. Stond ik mooi buiten te kijken, en hij vrolijk rondtijgeren (hij heeft nooit echt gekropen, alleen getijgerd).... en ja, niks is veilig. Ik heb het huis toen babyproof gemaakt. Gelukkig hadden we weinig dure spullen:)
  En in de gaten houden, ja. In die tijd verloor ik hem niet uit het oog. In de box wilde hij ook niet meer. Dus....


  Veel succes!:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ai, gelukkig vind Sam de box nog wel aardig.

   Verwijderen
 5. Aaaah, wat een leuk kereltje is het toch. Snap dat je dan heel trots bent, heel leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat Sam zo actief is, maar natuurlijk ook een beetje vermoeiend. Wat hij in de kattenbak gaat zoeken ontgaat mij een beetje ... de viespeuk! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...