woensdag 26 juni 2013

Sam 10 maanden

Wat gaat het hard! Ik blijf het zeggen maar het is echt zo. Vandaag is Sam alweer 10 maanden oud. Over slechts twee maanden zullen we zijn eerste verjaardag gaan vieren. Heel onwerkelijk omdat hij voor mijn gevoel pas net geboren is. Soms voel ik me nog steeds een net bevallen vrouw terwijl Sam al bijna baby-af is. 
Over baby-af zijn gesproken, vanmorgen trok hij zich op aan het keukentrapje. Met een brede grijns bekeek hij de wereld om zich heen terwijl hij daar zo stond. Te lief! Ik had dat nog lang niet verwacht omdat Sam de eerste maanden niet erg snel was met zijn ontwikkeling. De laatste maanden heeft hij echter een enorme sprong gemaakt. Hij kruipt, hij gaat zitten en hij gaat nu dus ook staan. Het moet niet gekker worden!
Verder kreeg ik deze maand steeds te horen hoe ondernemend Sam is en dat het een kleine druktemaker is. Niet in de negatieve zin van het woord trouwens want meneer is altijd übervrolijk en huilt zelden. Mijn relaxte chillbaby begint echter wel plaats te maken voor een onderzoekend dreumesje. Heerlijk om te zien hoe mijn kleine baas de wereld om zich heen ontdekt. Alleen maar gezond lijkt me. 
Wat ook heel erg leuk is, is dat Sam mama zegt. Ik smelt iedere keer weer als ik het hoor. Toen we dit weekend in Zeeland waren, speelde Sam op zondagmorgen even in de hotelkamer van mijn ouders zodat wij snel de apullen konden inpakken. Mijn moeder vertelde me dat hij op een gegeven moment om zich heen keek en zich realiseerde dat ik er niet was. Hij begon toen heel verdrietig mama te zeggen. Mijn moeder bracht hem terug en na een dikke knuffel was hij weer zijn vrolijke zelf. 
Ook wat eten betreft zijn we in een nieuwe fase beland. Sam wil namelijk niet meer gevoerd worden. Hij eet nu dus praktisch alles zelf op zijn toetje na. Soms probeer ik hem wel even snel wat happen te voeren maar meestal heb ik weinig succes. De dondersteen houdt zijn lipjes stijf op elkaar en schudt zijn hoofd. Van wie zou hij dat eigenwijze gedoe toch hebben, hmmm...
Ik heb zo'n vermoeden dat het deze maand hard zal gaan met Sam z'n ontwikkeling. Ik ben benieuwd wat hij in de maand juli allemaal voor ons in petto heeft. De aankomende twee maanden ga ik nog even extra hard genieten van de babytijd om me daarna met veel enthousiasme te storten op het mama zijn van een kleine dreumes. 

9 opmerkingen:

 1. Wat je zegt, het gaat hard! Wat een lekker bekkie heeft ie toch! Mooie blauwe ogen, prachtig! Leuk dat hij zich zo aan het ontwikkelen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaat onwijs snel hij word ook echt groot jess! Wauw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat het zo snel zou gaan, had ik van tevoren echt nooit kunnen denken.

   Verwijderen
 3. Poppie :D Ja het gaat hard he? Vooral omdat er zoveel mijlpalen zijn steeds!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooooh wat een top foto met die tandjes! Heerlijke glimlach. Geniet er inderdaad maar goed van...soms gaat de tijd echt TE snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aww wat is het toch een lieverd! Geniet ervan, time flieeeees. Niet normaal!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...