vrijdag 28 juni 2013

Dag 23 - Je verslavingenOp zich ben ik niet heel verslavingsgevoelig. Ik heb bijvoorbeeld al ruim anderhalf jaar geen alcohol gedronken vanwege mijn zwangerschap en de borstvoeding en ik mis het eigenlijk niet echt. Vind een drankje op zich wel lekker maar ik doe het ook prima op cola. Op de middelbare school en tijdens mijn studententijd heb ik regelmatig een peuk opgestoken maar ik ben nooit een fanatieke roker geweest. Alhoewel ik een sigaret in combinatie met een drankje nog steeds wel bij elkaar vind horen. Ik raak gewoon niet zo makkelijk ergens aan verslaafd, denk ik.
Als ik moet kiezen voor iets dat in de richting komt van een verslaving dan is het eten. Ik ben een zogeheten Bourgondiër. Ik houd van lekker koken en lang tafelen. Ik zou soms willen dat ik iemand was die kon leven op een blaadje sla. Of dat ik alleen maar hield van gezonde dingen. De waarheid is echter dat ik praktisch alles lust en ook alles naar binnen schuif als ik de kans krijg. Het is echt wonderbaarlijk dat ik maat 38 heb na mijn zwangerschap. (Oké, voordat ik zwanger werd, had ik maat 36...) Veel mensen die mij zien eten verbazen zich over mijn postuur. Ik zet gewoon niet zo snel aan. Een kwestie van goede genen denk ik want hoewel ik behoorlijk sportief ben, is er van veel lichaamsbeweging geen sprake geweest het afgelopen jaar. 
Eten dus! Ik ben een vreetzak eerste klas. Ik houd vooral van warm eten. Ik sla nooit een avondmaaltijd over en ik eet het liefste twee keer per dag warm. Hoewel ik het erg leuk vind om te bakken, ben ik niet echt een zoetekauw. Als ik een taart bak eet mijn vriend het grootste gedeelte op. Ik houd van hartige snacks zoals kaas, nootjes en chips. Ik eet 's morgens wel graag iets zoets op brood als ontbijt maar de rest van de dag heb ik er niet zo'n behoefte meer aan. Maar goed, als er lekkere dingen in de kast liggen, maak ik daar graag een uitzondering voor haha ;-) Om al dat gesnaai een beetje te compenseren eet ik ook graag wat fruit. 
Het allerlekkerste vind ik wel vers eten. Ik kook praktisch altijd vers en gebruik nooit pakjes en zakjes. Dit heb ik van huis uit meegekregen. Mijn moeder is opgegroeid in de horeca en kookt nog steeds voor een weeshuis. In mijn ouderlijk huis staan altijd pannen op het vuur en iedereen kan altijd blijven eten. Een goede gewoonte. Ook ik kook graag voor anderen en ook ik maak altijd teveel omdat ik niet wil dat mensen met honger naar huis gaan. 
De foto hierboven is de enige foto die ik kon vinden waar ik etend op sta. Ik probeer dat altijd een beetje te voorkomen omdat dat nu eenmaal niet zo charmant staat op een foto. Deze foto is door een leerling genomen in 2010 of 2011 toen ik voor mijn werk in Rome was. Ik ben hier met twee collega's aan het lunchen op het Campidoglio. Het valt me nu trouwens pas op dat ik mijn haar een paar jaar geleden een stuk korter had dan tegenwoordig.

11 opmerkingen:

 1. Haha herkenbaar!! I loveeeee food!! Helaas heb ik wel de genen die elke hap pasta direct op mijn heupen laten zien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ai, dat is wel balen meid. Zal je link trouwens even aanpassen.

   Verwijderen
 2. Haha ja wat dat betreft hou ik ook van eten en wou ik ook dat ik op slak kon leven… helaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! Ik snap helemaal wat je bedoelt. Aggg, laten we dan bourgondiërs zijn en volop van het leven genieten inclusief eten;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor je bezoek aan mijn blog en hier gelukkig ook niet verslavingsgevoelig, geen alcohol, geen sigaretten etc., maar ik ben wel wat verslaafd aan kruidenthee haha niet echt een dramatische verslaving.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kruidenthee lijkt me een fijne verslaving :-)

   Verwijderen
 5. Ik heb ook geen echte verslavingen, maar koken en bakken zijn wel dingen die ik heel graag doe, dus misschien ben ik wel een klein beetje verslaafd :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...