zondag 16 februari 2014

Zo simpel, zo lekker!!!

Een paar jaar geleden waren er superlekkere ijsje van Ola die ook nog redelijk verantwoord waren. Het waren kuipjes met frozen yoghurt, stukjes fruit en crunchy dingetjes. Ik vond die ijsjes zo lekker! Jammer genoeg, heb ik ze nergens meer kunnen vinden de afgelopen jaren. Blijkbaar was ik de enige die ze erg smakelijk vond. Anyways, gisteravond besloot ik dan maar gewoon zelf een poging te wagen met de ingrediënten die ik in huis had. En ik moet zeggen, het was een geslaagde poging. Vandaar dat ik het receptje met jullie deel. Aardig hè?

Ingrediënten voor 2 ijsjes:

- Griekse yoghurt
- handje havermout
- 1/4 rijpe mango
- handje (bevroren) frambozen

Dit receptje is echt supersimpel. Het ziet we overigens wel heel fraai uit met al die gekleurde laagjes. Ik heb doorzichtige plastic bekers gebruikt maar je kan natuurlijk ook bakjes die geschikt zijn voor de vriezer vol plempen met al het lekkers. 
Ik heb gisteravond de bekers tot iets over de helft gevuld met Griekse yoghurt. Daar bovenop heb ik een laagje havermout gedaan en dat zachtjes in de yoghurt geduwd. Je zou eventueel ook wat fijn gehakte muesli hier voor kunnen gebruiken. Vervolgens heb ik de bekertjes in de vriezer gedaan met wat aluminiumfolie erover. 
Vanmorgen heb ik de bekertjes een uur voordat ik het ijs wilde serveren, uit de vriezer gehaald. Zo kon de yoghurt een beetje ontdooien. Daarna was het een kwestie van de rijpe mango in stukjes snijden en de frambozen op te warmen in de magnetron. Verdeel de mangoblokjes over het ijs en schep daarna de warme frambozen inclusief het sap erover. Eet smakelijk!

Oh ja, mochten jullie toevallig weten waar die ijsjes van Ola nog te koop zijn, schroom niet om me dat te vertellen. Ik smacht naar die dingen. 

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

23 opmerkingen:

 1. Ik hou totaal niet van frambozen en weet eigenlijk niet of ik havermout lust haha..
  Maar het ziet er wel héél smakelijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Havermout vind ik als pap niet te vreten maar zo is het goed te doen. Net een beetje crunchy ;-)

   Verwijderen
 2. Ik vond die ijsjes dus totaal niet lekker, gek dat er muesli/cruesli in ijs zit... Maar deze zelfgemaakte variant ziet er wel heel goed uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die vond ik ook altijd zo lekker! Thanks voor het recept! Jummie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker! Ga ik zeker een keer als ontbijtje proberen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeh, dat ziet er wel heel lekker uit :-) Ga ik zeker ook eens proberen. Zou een variant met warme kersen -ben ik dol op- ook te doen zijn? Vast wel...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan prima denk ik. Wat een fijne combi is, zijn warme kersen met lychees en wat geroosterd sesamzaad in plaats van de havermout. Heaven!!!

   Verwijderen
 6. Wat ziet dit er lekker uit, ik ga het onthouden om zelfs een te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was heerlijk en heel makkelijk te maken. Ben benieuwd wat je ervan vindt.

   Verwijderen
 7. Ooh dat klinkt wel erg lekker! Ga ik een keer maken 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen meid. Het smaakt zo goe-hoed!

   Verwijderen
 8. Bedankt voor dat receptje. Ik vond die ijsjes ook altijd zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooh die ijsjes ken ik ooook! Dat is wel een tijdje terug geloof ik, maar die waren ge-wel-dig! Heb ze ook nooit meer gezien :( Maar denk dat dit toch wel heel dicht in de buurt komt, yum!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...