vrijdag 21 februari 2014

Kiddie-ABCOok ik heb me eens aan het baby-ABC van Shirley van Mommy to be gewaagd. Het was een hele uitdaging om bij iedere letter van het alfabet iets passends te verzinnen maar het is gelukt. Omdat Sam geen baby meer is, heb ik de titel iets veranderd. Wel heb ik een paar superduperschattige foto's van zoonlief als kersverse baby opgezocht. Lezen jullie mee?

A - augustus
Officieel was ik uitgerekend op 16 september 2012. Thank God, heb ik die hele kutzwangerschap van Sam niet uit hoeven dragen. Meneer kwam op 26 augustus ter wereld. Een prachtige dag om jarig te zijn, als je het mij vraagt. Sinds Sam is geboren, zegt mijn eigen verjaardag me helemaal niets meer. Overigens ben ik wel geboren in september.

B - boobie-addict
Tja, wie had dat ooit gedacht. Ongedurige Jess die al bijna 18 maanden borstvoeding geeft. Dat is anderhalf jaar mensen! Volgens mij is borstvoeding geven het enige in mijn leven dat ik wel langer dan drie maanden heb volgehouden haha. Ik moet er wel bij zeggen dat ik weinig andere keuze had aangezien Sam het vertikte om uit een fles te drinken. Tegenwoordig vind ik het gewoon gezellig, zo'n dreumes aan de borst.

C -  C-section
Ik heb een spoedkeizersnede gehad. Maar goed ook want anders was het verkeerd afgelopen met Sam en mij. Tot op de dag van vandaag baal ik heel hard dat ik niet gewoon ben bevallen. Ergens weet ik dat ik blij moet zijn dat ik een Westers land woon en dat op die manier onze levens gered, konden worden. Toch voelt het als een gemis dat ik zoonlief niet zelf op de wereld heb kunnen zetten. Hopelijk krijg ik ooit een herkansing. 

D - dreumes
Sam is geen baby meer maar een stronteigenwijze dreumes met een sterke eigen wil. En weten jullie, ik vind het geweldig. Ik geniet me helemaal suf. De tijd is zo snel gegaan. Bizar dat ik alweer een kind heb van anderhalf jaar oud. 

E - echo
Vanaf 27 weken stond ik onder controle van de gynaecoloog. Niet tof want dat betekent dat je zwangerschap niet volgens plan verloopt. Het enige voordeel van alle ellende die vooraf ging aan Sam's geboorte, was dat ik heel veel echo's kreeg. Ik heb mijn buikbaby dus vaak mogen bewonderen. Ik heb een hele map vol echofoto's. Like!

F - cup F
Yep, zo groot worden die tieten dus van borstvoeding geven. Holy fuck!

G - geluk
Mijn hele leven heb ik gezocht naar geluk. Sam heeft mijn leven compleet gemaakt en me doen beseffen dat geluk in kleine dingen zit. In kleverige kusjes bijvoorbeeld, of kleine armpjes om mij nek. Mijn innerlijke onrust is verleden tijd. My little bundle of joy <3

H - HELLP 
Met 27 weken veranderde mijn toch al niet al te onbezorgde zwangerschap in een nachtmerrie. Bam, een hoge bloeddruk, zwangerschapvergiftiging, opname in het ziekenhuis en platte bedrust. Als klap op de vuurpijl ontwikkelde ik het HELLP-syndroom en kreeg ik eclampsie. Not funny at all!

I - inventief
Iedere dag verwonder ik me over de inventiviteit van mijn zoontje. Ik sta er steeds versteld van, van wat hij allemaal aan streken kan bedenken. Telkens denk ik het huis kind-proof te hebben gemaakt maar iedere keer word ik weer bij de neus genomen door dat kleine monstertje. Zo beveiligde we een paar maanden terug alle keukenkastjes. Binnen twee dagen kon Sam ze openmaken. Vervolgens plaatsten we een hek tussen de keuken en de kamer. En daar klom hij overheen... Kwestie van je    loopauto als opstapje gebruiken. Zeer inventief dus!

J - jongensmama
Ik ben een echte jongensmama. Roze tutu's en prinsessenspeelgoed zijn een ver-van-mijn-bed-show. Inmiddels bouw ik de mooiste racebanen van Duplo en gooi ik mijn zoon meterhoog de lucht in tot hij giert van het lachen. Wanneer meisjesmama's mij vertellen dat ze de nageltjes van hun kleine spruit hebben gelakt, vertel ik vrolijk dat Sam buiten in de modder heeft liggen rollen als een klein zwijntje. Ook is onze woonkamer overgenomen door allerhande dingen met wielen en ballen. 

K - klauterkabouter
Sam klimt en klautert heel wat af. Ik doe de hele dag niets anders dan hem in leven houden. Tot nu is dat gelukt. Maar man, je houdt je hart vast met zo'n acrobaat. 

L - liefde
Nooit had ik gedacht dat die allesoverweldigenden liefde die ik voor mijn kind voel zo intens zou zijn. Ik houd zo verschrikkelijk veel van dat kleine jongetje. 

M - mindfuck
De eerste maanden na de bevalling riep ik dat zwanger zijn en een kind op de wereld zetten, een grote mindfuck was. Al die maanden dat ik had moeten vechten tegen mijn eigen lichaam, braken  me op toen. Ik ontwikkelde een PTSS en ging door een diep dal. Pretty intense!

N - nee
We zitten op dit moment in de fase dat wanneer ik nee zeg tegen Sam, hij zich krijsend op de grond laat vallen en spontaan verandert in een monster. En ik moet zo'n duizend keer per dag nee verkopen dus het is echt supergezellig hier, haha!

O - onschuld
Ondanks Sam's transformaties in een monster zo nu en dan, is zo'n ukje ook de onschuld zelve. Ik moet echt oppassen dat hij me niet betovert met zijn felblauwe ogen en zijn blonde haartjes. Een klein kind is nog zo puur. Bij tijd en wijlen word ik overvallen door emoties als ik naar hem kijk. Mijn kleine engeltje <3

P - piemel
Ik vond het de eerste weken van Sam's leventje heel gek dat ik een zoontje had. Inclusief piemel! Zo raar dat ik dat fluitje gewoon had gemaakt in mijn buik. Iedere keer als ik zijn luier verschoonde zei ik tegen mijn vriend: 'We hebben een écht jongetje!' Inmiddels weet ik niet beter hoor. 

Q - Quasimodo
Vier dagen na de keizersnede mocht ik uit bed. Die vijf stappen die ik moest zetten van mijn bed naar de stoel waren erger dan de hele geboorte an sich. Wat een pijn! Ik dacht serieus dat er iets verkeerd was gegaan tijdens de operatie. Het voelde alsof er twintig centimeter vel uit mijn buik was gesneden en dat ik toen weer aan elkaar was genaaid. Ik strompelde net als Quasimodo, de gebochelde klokkenluider van de Notre Dame. Na die vijf stappen dacht ik dat ik dood zou gaan en kon ik nog net vragen om een bakje om in te kotsen van pure ellende. 

R - rampenplan
Sam is ons kleine rampenplan haha. Ik vrees dat dat een gevolg is van zijn inventiviteit. Hij zit altijd onder de blauwe plekken en de schrammen. Overal ziet hij uitdagingen in. Dat kind van ons is nergens bang voor en stort zich overal over en vanaf. 

S - Sam
Na een paar enorme veldslagen in huize In a flow around the world waren we eruit. Onze zoon zou Sam gaan heten. Sam Fender om precies te zijn. Een stoere, krachtige naam en toch ook heel passend voor het leukste en liefste jongetje van de hele wereld. 

T - trauma
Poeh, alle ziekenhuisopnames, de spoedkeizersnede en het feit dat ik bijna de pijp uitging, hebben wel een traumaatje veroorzaakt. Gelukkig gaat het vandaag de dag een stuk beter m

U - ukkepuk
Sam was maar een klein baby'tje van 5 pond. Echt een ukkepukje. Ondank dat hij een randprematuur was, deed hij het zo goed dat hij gewoon naast mijn bed mocht liggen in zo'n glazen wiegje. Alle verpleegkundigen riepen maar dat het echt zo'n baby-baby was. Hoewel hij tegenwoordig alweer in maat 86/92 zit, is en blijft het mijn ukkepuk. 

V - valium
Aan het einde van mijn zwangerschap was mijn bloeddruk niet meer onder controle te krijgen. Om te voorkomen dat ik een hartstilstand zou krijgen, kreeg ik onder andere een infuus met valium bovenop alle bloeddrukverlagende medicatie. En echt, wat een geweldig spul. Toen ik daarna ook nog een zak morfine erbij kreeg, was ik helemaal van de wereld. Volgens de anesthesist vond ik het veel te lekker. Ik vrees dat ik in dat opzicht erg verslavingsgevoelig ben. Gimme more...

W - was
Serieus, het is echt bizar hoeveel vieze was zo'n klein kind kan produceren. Als verse baby zit alles onder de spuitkak en kots. Daarna gaan ze kwijlen en als ze zelf gaan eten, begint het feest pas. Om het nog maar niet te hebben over buitenspelen... Neverending story!

X - X-ray
Sam heeft mijn halve zwangerschap in stuit gelegen. Daarom kreeg hij toen hij drie maanden was een echo van zijn heupjes omdat stuiterballetjes een vergrote kans hebben op heupafwijkingen. Ik schrijf X-ray omdat ik geen ander woord met een X kon verzinnen maar het was dus een echo. En oh, er mankeerde niets aan die heupen gelukkig. 

Y - yoghurt
Sam krijgt standaard een bakje yoghurt na het avondeten. Hij hoeft er zijn bord niet voor leeg te eten van ons. Als ik tegenwoordig enkel toetje zeg, wordt hij dolenthousiast. Soms zeg ik ook wel eens midden op de dag toen of toe en dat legt mini-me dan ook uit als dat er een bakje yoghurt in aantocht is. Best sneu, ahhh! 

Z - Z@ppelin
Doordeweeks ontbijten Sam en ik gezellig samen voor de televisie. Meestal kijken we naar kinderprogramma's op Z@ppelin. Prima manier om mijn ochtendhumeur de baas te worden en langzaam wakker te worden. 

Doen jullie al mee aan mijn winactie in samenwerking met Majestic Nailcare? Ik geef twee handgemaakte zepen naar keuze weg. Lees hier hoe je kans maakt op deze prijzen. Succes!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

34 opmerkingen:

 1. Wat is je abc leuk geworden. Trouwens; meisjes vinden het ook leuk om zo hoog mogelijk in de lucht gegooid te worden en treinbanen van duplo te maken! En ons pleegkind (jongen van 3) vond het geweldig om met een pop en wandelwagen rond te lopen.. Ik vind het allemaal prima, zolang ze maar genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat wil ik geloven, dat is ook hartstikke leuk! Sam speelt bij vriendinnen met dochters ook met meisjesspeelgoed. Hij vindt het hartstikke leuk. Inderdaad gewoon prima, zo lang ze maar lol hebben toch :-)

   Verwijderen
 2. Wat een erg leuke ABC is het geworden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tag! Ik vind het heel fijn om jouw antwoorden te lezen x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke post! En ik moet het toch ff zeggen hoor.. Finn was 14 september 2013 uitgerekend en kwam 31 augustus te wereld :D hoe grappig. Bij mij dus ook keizersnede (geen spoed). En die foto's zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat is wel toevallig zeg. Finn is dus ook een zomerkindje. Dankjewel, die foto's zijn niet goed voor mijn eierstokken haha :-)

   Verwijderen
 5. Lekker uitgebreid artikel! Erg leuk om te lezen..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe jij omgaat met hoe het heeft gegaan, vind ik echt knap!

  Verder erg amusant om te lezen. Jongensmama's zijn toch anders, he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, ik denk wel dat het iets anders is. Hoe ouder Sam wordt, des te meer ik het verschil merk. Ik sta echt op de jongensstand op dit moment.

   Verwijderen
 7. Wat leuk om te lezen! En ahw die foto's zo lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Uh... door borstvoeding is je cup F? Mijn cup is nu tijdens mijn zwangerschap al van D naar H!!! gegaan... How big are they gonna be then??? :O *scared*
  Vind overigens de 2e foto van Sam hierboven echt geweldig!!
  En je hebt hem geweldig leuk ingevuld, de liefde voor Sam straalt van elk woord af!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uhhh, dat durf ik niet te zeggen mop. Ik ging tijdens de zwangerschap van D naar E. Tijdens de stuwing werd het G en daarna F. Sinds een paar maanden zit ik weer op E.

   Verwijderen
 9. wauw wat een schattige foto's heel mooi mannetje! liefs en een heel goed weekend
  geniet er van met zo'n knappert! x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat lieve foto's van Sam. :)
  Leuk, zo'n alfabet. Lijkt me ook nog niet zo makkelijk om bij elke letter iets te verzinnen. Maar je bent er goed uitgekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lief en leuk om te lezen! Die foto's zijn zo leuk. Sam is echt een jongen met het klimmen en een uitdagend e houding te leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk ingevuld! Ik heb hem een tijdje terug ook gedaan. Dat 'nee' is krijsen, wat een hel he. Ik herken mijn eigen kind niet meer als ze zo doet, bah.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Ja dat krijsen is irritant. Vrees dat het voorlopig niet ophoudt. Twee is nee :-(

   Verwijderen
 13. Aw super lieve foto's! En tof ABC. Die klauter kabouter foto's op IG vind ik altijd geniaal haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Wat leuk om te horen. Het is ren gruwelijke klauterkabouter

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...