woensdag 26 februari 2014

Gegrilde Mexicaanse wraps met homemade guacemole




Een paar dagen geleden maakte ik deze gegrilde Mexicaanse wraps met guacemole erbij. Eigenlijk was ik niet van plan om het recept te delen op mijn blog maar omdat mensen op Instagram vroegen om het recept toen ik een foto ervan plaatste, doe ik dat vandaag alsnog. Ik ga jullie precies vertellen hoe je dit gerecht supersonisch snel kunt bereiden. Het recept van de guacemole heb ik al eens geplaatst dus surf daarvoor even naar dit blogje
Het is trouwens de eerste en laatste keer dat ik deze heerlijkheid gemaakt heb voorlopig. Niet omdat het niet lekker was maar omdat mijn contactgrill vette kortsluiting maakte tijdens het grillen van de laatste wrap. Ik schrok me kapot want er kwam een enorme vlam uit het stopcontact en daarna vlogen alle stoppen eruit net als de aardlekschakelaar. Beetje jammer! Maar, ik ben pretty sure dat dit aan de apparatuur lag en niet aan de wraps. Het is nu ook weer niet zo spicy...

Ingrediënten:

2 kipfilets
klein blikje maïs
blik kidneybonen
3 knoflooktenen
ui
geraspte kaas
verpakking met 5 of 6 grote wraps
Mexicaanse kruidenmix
chilipoeder of 1/2 Spaanse peper
olijfolie
zwarte peper
zout
paprikapoeder

Maak als eerste de guacemole volgens het recept uit de bovenstaande link. Ga daarna aan de slag met het bereiden van de vulling van de wraps. Snipper daarvoor om te beginnen de ui en knoflooktenen (eventueel ook de Spaanse peper als je ervoor kiest deze smaakmaker te gebruiken) en fruit deze in een scheutje olijfolie op een hoog vuur. Ondertussen snijd je de kip in kleine blokjes en laat je de maïs en kidneybonen uitlekken in een vergiet.
Doe de kip bij de knoflook en ui in de pan. Wanneer het vlees iets begint te kleuren, breng je het geheel op smaak met Mexicaanse kruidenmix, zwarte peper, chilipoeder, paprikapoeder en zout. Draai het vuur nu laag en laat de kip goed gaar worden. 
Voeg na ongeveer 5 minuten de uitgelekte maïs en kidneybonen toe. Schep het geheel goed door zodat de warmte zich goed verspreid. Verwarm onderwijl de contactgrill voor.
Verdeel het mengsel van kip en groente over de wraps en strooi er een beetje kaas overheen. Rol de wraps goed strak op en zorg ervoor dat de 'naad' aan de onderkant van de rol zit. Het is niet nodig om de uiteindes dicht te vouwen. Leg de gevulde wraps nu per twee tussen de contactgrill. Oefen lichte druk uit met de grill maar duw niet te hard want daardoor kunnen de wraps scheuren.
De wraps zijn klaar als de grill een mooie bruine streepjescode heeft achtergelaten. Door de gesmolten kaas is de vulling aan elkaar geplakt waardoor je de wraps gemakkelijk van de grill kunt halen met een spatel. Nu is het enkel nog een kwestie van even doorsnijden en een beetje gezellig op een groot bord kwakken samen met het schaaltje guacemole. Eet smakelijk!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

25 opmerkingen:

  1. amazing blog,I'm new follower,hope you can follow me too xoxo

    http://shopaholicbyilda.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha oh my. Niet fijn! Maar het ziet er wel heel erg lekker uit. Gotta love home made guacamole :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, schrok me echt wild haha. Oh ik houd ook zo van Mexicaans eten. Zo lekker!!!

      Verwijderen
  3. zo beleef je nog eens wat in de keuken. Ziet er goed uit! Bedankt voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oooh maak je het echt niet nog een keer binnenkort? Kun je het af komen geven in het ziekenhuis.. haha.. Lekker zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eerst ren nieuwe grill kopen en een nieuw stopcontact haha. Denk dat jij dan al bevallen bent ;-)

      Verwijderen
  5. Oh die zien er echt heerlijk uit! Ga ik zeker een keer proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat ziet er echt heerlijk uit.
    Nu dat ook mijn jongste naar school gaat wil ik meer in de keuken gaan uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed plan. Sam vindt dit ook erg lekker. Vooral de wrap zelf en de kidneybonen ;-)

      Verwijderen
  7. Beetje jammer van de kortsluiting. Onwijs schrikken, zo'n vlam uit het stopcontact!
    Maar het klinkt wel heerlijk, ik krijg er trek van. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker schrikken. Grill is ook kaduuk :-( Maar ja, zo beleef je weer eens wat.

      Verwijderen
  8. Misschien toch maar eens zo'n contactgrill aanschaffen want dit lijkt me wel wat!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind het een ideaal apparaat. Ook heel fijn om panini's enzo mee te maken.

      Verwijderen
  9. Ziet er erg lekker uit! Wel een nieuwe contactgrill aanschaffen inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Yep, deze durf ik niet meer te gebruiken.

      Verwijderen
  10. Jah weer een receptje, lekker dit! Ik vin guacemole echt goddelijk en ik heb een grill!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, even een bezoekje aan de supermarkt en aan de slag haha. Het is supersimpel en damn tasty ;-)

      Verwijderen
  11. Lekkerrrr, ik ben gek op Mexicaans eten, dus dit ga ik zeker eens maken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat tof om te horen. Ik hoop dat je het lekker vindt :-)

      Verwijderen
  12. Dat ziet er lekker uit! Schrikken zeg, die kortsluiting. Ik had het laatst met het tosti ijzer, alleen gelukkig wel zonder vlammen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Echt doodeng ja. Brrr! Schrok me dood ook.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...