woensdag 12 februari 2014

Pippelot a love

Ik ben niet zo creatief. Al helemaal niet met naald en draad. Ik heb geen naaimachine en dank God op mijn blote knietjes voor een handige schoonzus, moeder en schoonmoeder. Het enige dat ik zelf doe, is afgevallen knopen aanzetten en losgeraakte naadjes weer dicht rijgen. Niet omdat ik dat zo goed kan maar omdat ik anders keihard word uitgelachen door mijn reuzehandige familieleden. Om mijn ego dat leed te besparen, worstel ik me zelf door die klusjes heen. 
Gelukkig zijn er knappe dames die de mooiste dingen tevoorschijn kunnen toveren met hun naaimachine. En het fijne is, soms verkopen ze hun creaties aan wat minder creatieve dames zoals uhhh... yours truly. Een win-win-situatie! Yolanda en Nathalie van de webshop Pippelot stuurden mij vorige week een te schattig luiertasje op. Helemaal zelfgemaakt uiteraard. Wat een tovenaressen met naald en draad zijn zij zeg. Diep respect! 
Even afgezien van het feit hoe knap ik het vind dat dit luiertasje door deze dames from scratch is gemaakt, is het ook nog eens een heel handig ding. Iedere moeder met een kind in de luiers zal het gegraaf in tassen herkennen omdat de billendoekjes onvindbaar zijn. Niet handig als je je koter even snel van een schone broek wil voorzien onderweg. Tegenwoordig neem ik zelden meer een luiertas mee omdat Sam alweer anderhalf jaar is. Vaak gooi ik gewoon wat losse luiers en een pak doekjes onderin de buggy of los in de auto. Ik denk niet dat ik jullie hoef te vertellen dat niet praktisch is. 
In het luiertasje van Pippelot kun je een pak billendoekjes stoppen en een aantal luiers. Zo heb je alle benodigdheden om kak en plas de baas te worden bij elkaar in een klein pakketje. Door het vrolijke printje valt het tasje snel op tussen de chaos aan kinderspullen. Doordat dit pakketje zo compact is, hevel je het gemakkelijk over van je tas naar bijvoorbeeld het mandje van de buggy. Ideaal! Eigenlijk is het heel logisch om deze spulletjes bij elkaar te bewaren. Ik bedenk me nu ook ineens, dat wanneer je kind last heeft van luieruitslag je nog een mini billencrème in het vakje van de luiers erbij zou kunnen stoppen. Dat past makkelijk en op deze manier heb je alle tools compleet. 
Er is goed nagedacht over het ontwerp van dit luiertasje. Wat ik persoonlijk erg handig vind, is dat je het pakje billendoekjes niet eerst uit het tasje hoeft te halen voordat je het kunt gebruiken. Je slaat gewoon de flap open en je hebt de doekjes voor het grijpen. Wel zo handig als je ondertussen een spartelend kind in bedwang probeert te houden. Het tasje raakt ook niet doorweekt van de vochtige doekjes doordat die slimme dames van Pippelot de flap hebben afgewerkt met plastic. Bijkomend voordeel is dat de billendoekjes hierdoor ook niet uitdrogen. (Dat overkomt deze moeder regelmatig omdat ik meestal vergeet het pak doekjes dicht te plakken...)
En ja, dit luiertasje is roze met blauw. Voor mijn doen heel girly. Het is niet een printje dat ik zelf had uitgezocht, als mama van een zoon heb ik namelijk weinig tot geen roze in huis. Alles wat we aan baby- en kinderspullen hebben is stoer en jongensachtig. Vriendlief keek me ietwat wazig aan toen ik hem dit luiertasje liet zien. Als in: huh, wat moeten wij met roze? Maar toch vind ik het een leukerd, dit luiertasje. Een welkome afwisseling in ons mannenhuishouden vol auto's, voetballen en andere stoere zooi. En after all, ik ben toch gewoon een vrouw! Een goed excuus om als jongensmama mee te genieten van al dat zoete meisjesspul.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Pippelot.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

16 opmerkingen:

 1. Wat een toffe kleuren! Heel handig, liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een supertof luiertasje zeg! En ja, wie niet handig is... moet gebruik maken van andere handige mensen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zag de foto's en dacht.... JAAAAAA WILLIK!
  Dus ik ga snel even op die webshop kijken.. hihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waaah wat tof! Echt hele mooie kleuren en nog handig ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt heel gaaf! Ik kende ze al hele mooie dingetjes maken ze

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aah wauw! Wat een mooi luiertasje, op de wishlist! haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi handgemaakte luiertasjes! Heb uiteraard ook even op hun webwinkel gekeken, echt leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat stoer! Ik ontving deze week de moeder-dochterarmbandjes van hen, maar omdat Olivia ziek is, heb ik nog geen leuke foto's kunnen maken voor een review. Maar die volgt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooh dat is inderdaad een super gaaf en super handig tasje zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. dit is een leuk hoesje voor de doekjes, veel gezelliger ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Och die ziet er erg leuk uit! Crea :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk! Echt mooi gedaan, handig zo'n webshop...want ik ben ook totaaaaaaaal niet handig met naald en draad

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke! Ook niet mijn eerste keus ondanks dat ik echt van roze hou

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoe mooi en handig! Bijna spijtig dat mijn jongste overdag geen luiers meer nodig heeft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...