donderdag 27 februari 2014

Sam 18 maanden!!! Oftewel anderhalf jaar...


Gisteren was Sam exact 18 maanden. Wat gaat de tijd toch snel. Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat ik dit blogje schreef toen hij een half jaar oud was. Ik zie mezelf nog staan bij de Multivlaai om een taartje te kopen. En nu zijn we alweer een jaar verder en is Sam anderhalf. Poeh!
Mini-me wordt groot. Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk. In september paste hij nog zijn zomershirtjes in maat 74 en nu zit hij in maat 86/92. Hij heeft een flinke groeispurt achter de rug. Volgende maand moeten we naar het consultatiebureau en ik ben heel benieuwd hoe lang mijn monstertje dan is en wat zijn gewicht is. 
Ondertussen houdt meneer mij flink bezig. Hij slaapt niet meer overdag en hangt nog steeds de klauterkabouter uit. Aan het einde van de middag staan zowel ik als Sam op instorten. Ik vind het best pittig dat hij geen tukjes meer doet. Temeer omdat ik hem continu in de gaten,moet houden vanwege de geweldige plannen die hij de hele dag door heeft. Bijvoorbeeld op een stoeltje klimmen om een deur van het slot te draaien en daarna op zijn sokken door de tuin rennen. Tja... Of op de keukentafel klimmen, bovenop mijn laptop gaan staan en vervolgens aan de lamp gaan hangen.
Sam loopt zo goed inmiddels dat hij de buggy niet zo tof meer vindt. Als we eenmaal onderweg zijn, gaat het wel maar als hij erin moet, kun je je wel bergen. Vooral als hij daarvoor aan het lopen was. Maandag was ik in de dierentuin met hem en een paar vriendinnen. Nadat mini helemaal los was gegaan in de speeltuin moest hij terug in de wagen. Hij ging zo tekeer dat ik de hulp van een vriendin nodig had om hem erin te prakken. 
Het loslopen gaat in theorie perfect. Sam heeft alleen een beetje issues met luisteren. Meneer gaat er continu van tussen. Sinds kort krijgt hij in wat drukkere situaties een rugzakje om met een lijntje eraan. Ik voel mezelf nogal voor paal lopen maar liever dit dan dat hij straks onder een auto ligt ofzo. Wel jammer dat ik er soms wat suffe opmerkingen over krijg. Het is niet dat ik dat voor de lol doe. Nou ja, als ik er echt klaar mee ben, bitch ik wel terug. Grrr!
Naast zijn ondernemende, eigenste zelf is zoonlief een enorme knuffelkont. Hij vindt het heerlijk om bij me te zitten, opgepakt te worden en naast me te liggen. Als het aan Sam lag, zat hij de hele dag tegen me aan geplakt. Tikkeltje vermoeiend maar wel reuzelief. Zeker omdat hij tegenwoordig ook hele natte kusjes geeft. Smelt! Ik geniet hier echt zo intens van. 
Ook begint er eindelijk wat interesse in boekjes te komen. Deze juf Nederlands heeft er anderhalf jaar op moeten wachten maar goed, dan heb je ook wat. Misschien dat ik eens een blogje moet typen over dat proces. Verder is Sam bezeten van ballen op het moment. Alles is ba, ba, ba oftewel bal. Zelfs mijn ronde kaarsenshouders haha! Hij gaat steeds beter zelf spelen en ook zijn andere kinderen erg interessant. Een fijne ontwikkeling!
Kortom, het gaat heel goed met mijn kleine man. Hij doet wat hij moet doen en hij doet ook heel veel wat hij eigenlijk niet moet doen. Heel gezond allemaal! Ondanks dat ik soms een beetje moe word van de hele dag achter hem aan hollen, doe ik niets liever dan dat. En het feit dat hij het woord nee niet wil snappen, wordt enigszins gecompenseerd doordat hij wel weet wat ja is. We komen er wel! Kom maar op met die tweede verjaardag! 

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

27 opmerkingen:

 1. Oh no, kleine jongetjes worden groot! Is je lieveling gewoon alweer 1,5 jaar! Wauwie... Ik vind het zo fijn om jouw blogjes over hem te lezen want de liefde spat gewoon uit mn beeldscherm!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Time flies when you're having fun! Hier ook een bengeltje dat heel goed weet wat nee betekent maar daar lak aan heeft. Soms verbaas ik me wat voor een energie die kleintjes op die leeftijd al hebben. Wel lastig dat Sam niet meer slaapt, ik merk dat het hier ook minder wordt. Maar gelukkig slaapt ze 's middags nog wel 1 / 1,5 uur.. Ga maar lekker verder met genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die energie is zeker verbazend. Vraag me soms echt af waar hij het vandaan haalt allemaal. Nee snapt hij idd wel gewoon maar uhhh... hij luistert niet.

   Verwijderen
 3. En weer een mijlpaal verder, jammer dat hij de hele dag opblijft. Snap dat jullie allebei doodop zijn, heb die uurtjes rust zelf echt nodig. Ze zeggen dat bij twee de peuterpubertijd begint, maar volgens mij begint dat ook steeds jonger.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verlang ook echt naar wat rust midden op de dag. Kon echt tijd tekort nu om dingen te doen. Zeker omdat hij zulke gekke dingen doet en dat ik hem daarom niet heel lang alleen laat.

   Verwijderen
 4. Ik volg je nu al een tijdje en ik zie Sam steeds groter worden, leuk! Het lijkt me inderdaad een 'vermoeiende' leeftijd, omdat je steeds achter hem aan moet. Maar de natte kusjes maken het dan weer goed hè? :) x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker wel een tikkeltje vermoeiend maar ook wel heel leuk. Hij snapt dingen nu al best goed dus dat is wel fijn. Je bent meer aan het opvoeden nu.

   Verwijderen
 5. Haha, voor je het weer zit 'ie op kamers ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo, scheve zin.. 'Voordat je het weet zit hij op kamers' dus :P

   Verwijderen
 6. Ik word er altijd aan herinnerd door manlief dat dat eigenwijze bij de kids toch echt van mij komt. Oeps.. heerlijk herkenbaar. Maar voor later vooral een goede eigenschap. Go Sam !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat roept Maarten hier ook altijd haha. En dat dat ochtendhumeur ook mijn genen zijn ;-)

   Verwijderen
 7. Wat een heerlijke foto's! Leuk dat je die ontwikkeling zo bewust bij houdt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hey, mijn hele lange verhaal weg, foetsie...
  Nog een keer...

  De eerste keer dat ik dat 'lijntje' zag, moest ik gelijk aan mijn zusjes denken.. Ik heb 3 zusjes 3ling (ik weet het arme ik) en die moesten ook aan zo'n ding, kan het me verder niet goed herinneren maar dat ze die hadden wel...

  En 18 maanden,
  mijn uk was gisteren nog, en vandaag opeens 12....
  het gaat echt hard..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als mijn kleine man kleiner was geweest toen hij bij ons kwam, dan was dat lijntje er hier ook geweest - en had ik nu niet af en toe hysterisch lopen zoeken naar mr 'ja mama zeggen en het tegenovergestelde doen'.
  Mijn moeder gebruikte 'm 40 jaar geleden al voor mijn speedy broertje ;-)
  If it works, use it!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat het zo goed gaat met Sam. Je hebt je handen vol aan hem, maar volgens mij is het een heerlijk mannetje.
  En je hebt groot gelijk dat je hem zo'n rugzakje met lijntje om doet. Inderdaad beter dan dat er ongelukken gebeuren! En mensen die er opmerkingen over hebben weten gewoon niet beter. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hi,you have a great blog,would you like to follow each other on GFC,Bloglovin,Twitter??
  do let me know on my blog!
  stay in touch
  xoxo
  www.hairfashionbeautyblog.blogspot.in

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha die foto van Sam op het toilet. Erg leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel eerlijk vond ik het ook vaag waarom mensen hun kind aan een lijntje deden. Moet dan ook zeggen dat ik die van jullie leuk vindt, rugzakje en niet de associatie met een hond. Ik was een keer aan het wachten in het ziekenhuis en er kwam een kindje met een lijntje. Haar moeder en oma behandelde haar echt als eem hondje. Met woorden zoals af, braaf. I don't know maar het lijntje zag er ook uit als voor hondjes en niet zoals die van jou. Heel apart vond ik dat.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...