maandag 1 oktober 2012

Pasta met zalm, tomaat en roomsaus



We hadden al een poosje geen vis gegeten dus gisteren stond er zalm op het menu. Ik besloot er een lekkere pasta mee te maken zodat ik ook een lading tomaten en een halve zak strikjesmacaroni kon opmaken. Aangezien het erg lekker was, wil ik het recept voor deze pasta graag met jullie delen. Oh ja, niet geheel onbelangrijk, deze pasta kun je in een kwartiertje op tafel zetten. De foto van dit gerecht verdient geen schoonheidsprijs maar het smaakt absoluut beter dan dat het er uitziet.

Ingrediƫnten voor 2 personen:

250 gram pasta
250 gram zalmfilet
5 Ć  6 cocktailtomaten
250 ml kookroom
1/2 ui
olijfolie
zout
zwarte peper
knoflook
oregano

Breng een pan water aan de kook met een snufje zout. Kook de pasta vervolgens beetgaar.
Snipper ondertussen een uitje en snijd de tomaten in partjes. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de ui glazig. Draai het vuur laag en doe dan de zalmfilet erbij. Na een minuut of twee kun je de zalm met je spatel uit elkaar duwen. Als je dat gedaan hebt, voeg je de room aan de ui en zalm toe. Breng het geheel op smaak met zout, zwarte peper, knoflook en oregano. Laat dit even op een laag vuur borrelen. Voeg pas op het laatste moment de tomaat toe want deze hoeft alleen maar even verwarmd te worden in de saus.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de wok. Spatel het geheel goed door elkaar. Verdeel de pasta over twee borden en klaar ben je. Eet smakelijk!

11 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! Krijg er spontaan zin in!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm, ziet er goed uit! Ik maak dit recept wel vaker... maar meestal zonder tomaten en met komkommer en lente uitjes. Zal deze versie ook eens gaan proberen. Ben dol op zalm!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wilde er inderdaad bosuitjes bij doen maar die had ik jammer genoeg niet meer in huis. Doe je die komkommer dan ook verwarmen in de saus of eet je die erbij?

      Verwijderen
  3. Heerlijke smaken, nog een beetje verse kruiden erover mmm

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Verse kruiden worden hier jammer genoeg aangevreten door de katten dus die bewaar ik voor speciale gelegenheden ;-)

      Verwijderen
  4. Oehh ziet er lekker uit. Ik maak nooit zoiets, mijn vriend wel, zal hem es op attenderen haha!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed plan, dit beeld gewoon in je beeldscherm laten staan en weglopen haha ;-)

      (Vriend van Evey, de Appie is tot 8 uur open. Lopen dus, hophop...)

      Hoop dat het werkt :-)

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...