maandag 8 oktober 2012

Spaghetti CarbonaraIk ben dol op pasta, werkelijk waar! Tijdens mijn zwangerschap had ik er opeens maanden geen trek meer in maar dat ben ik de laatste weken flink aan het inhalen. Vorige week maakte ik voor het eerst sinds maanden weer eens spaghetti carbonara. Mijn vriend vindt dit altijd erg lekker en toen ik zwanger was, vroeg hij vaak of ik dit wilde maken. Dat deed ik niet want naast dat ik geen trek in pasta had, zitten er ook rauwe eieren verwerkt in dit gerecht. Gelukkig heb ik inmiddels mijn eetlust weer terug en zijn rauwe eieren ook geen probleem meer. Hieronder vind je het recept van mijn variant van deze pasta.

Ingrediënten voor 2 personen:

250 gram spaghetti
200 gram spekreepjes
200 gram crème fraiche
2 eieren
60 gram Parmezaanse kaas
1/2 ui
olijfolie
zout
zwarte peper
knoflook
salie

Breng een pan water met een snufje zout aan de kook. Kook de spaghetti in ongeveer 11 minuten beetgaar.
Klop in een kom de eieren los. Meng de losgeklopte eieren met de crème fraiche en Parmezaanse kaas. Breng het mengsel op smaak met wat zout en zwarte peper.
Snipper de halve ui en verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak de ui tot hij glazig is en voeg daar vervolgens de spekreepjes met wat knoflook aan toe. Bak de ui en spekreepjes onder voortdurend omscheppen ongeveer 4 minuutjes.
Giet de pasta af in een vergiet. Doe de pasta gelijk terug in de pan zodat het niet teveel afkoelt. Voeg het mengsel van spek en ui eraan toe en roer het even door elkaar. Schenk nu het mengsel van ei, crème fraiche en kaas erbij en hussel alles met twee vorken goed door elkaar.
Serveer de spaghetti in pastaborden gegarneerd met wat salie. Ik zet altijd een lekker frisse salade op tafel erbij. Eet smakelijk!

5 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...