Ingrediƫnten voor 2 personen:
250 gram pasta
250 gram zalmfilet
5 Ć 6 cocktailtomaten
250 ml kookroom
1/2 ui
olijfolie
zout
zwarte peper
knoflook
oregano
Breng een pan water aan de kook met een snufje zout. Kook de pasta vervolgens beetgaar.
Snipper ondertussen een uitje en snijd de tomaten in partjes. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de ui glazig. Draai het vuur laag en doe dan de zalmfilet erbij. Na een minuut of twee kun je de zalm met je spatel uit elkaar duwen. Als je dat gedaan hebt, voeg je de room aan de ui en zalm toe. Breng het geheel op smaak met zout, zwarte peper, knoflook en oregano. Laat dit even op een laag vuur borrelen. Voeg pas op het laatste moment de tomaat toe want deze hoeft alleen maar even verwarmd te worden in de saus.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de wok. Spatel het geheel goed door elkaar. Verdeel de pasta over twee borden en klaar ben je. Eet smakelijk!
Ziet er heerlijk uit! Krijg er spontaan zin in!
BeantwoordenVerwijderenThanks!
VerwijderenHmmm, ziet er goed uit! Ik maak dit recept wel vaker... maar meestal zonder tomaten en met komkommer en lente uitjes. Zal deze versie ook eens gaan proberen. Ben dol op zalm!
BeantwoordenVerwijderenWilde er inderdaad bosuitjes bij doen maar die had ik jammer genoeg niet meer in huis. Doe je die komkommer dan ook verwarmen in de saus of eet je die erbij?
VerwijderenZiet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenThanks!
VerwijderenHeerlijke smaken, nog een beetje verse kruiden erover mmm
BeantwoordenVerwijderenThanks! Verse kruiden worden hier jammer genoeg aangevreten door de katten dus die bewaar ik voor speciale gelegenheden ;-)
VerwijderenOehh ziet er lekker uit. Ik maak nooit zoiets, mijn vriend wel, zal hem es op attenderen haha!
BeantwoordenVerwijderenGoed plan, dit beeld gewoon in je beeldscherm laten staan en weglopen haha ;-)
Verwijderen(Vriend van Evey, de Appie is tot 8 uur open. Lopen dus, hophop...)
Hoop dat het werkt :-)
Mmm, dit lijkt me echt lekker!
BeantwoordenVerwijderen