vrijdag 30 maart 2012

Chocoladerotsjes à la JamieIk heb weer iets gemaakt uit mijn nieuwe kookboek van Jamie Oliver! Wederom heb ik de ingrediënten iets aangepast, maar verder heb ik gewoon het recept gevolgd. Het was wederom goddelijk lekker! Mocht je deze chocoloaderotsjes ook willen maken, volg dan het onderstaande recept voor mijn versie van dit lekkers.

Ingrediënten voor ongeveer 10 grote chocoladerotsjes:

200 gram pure chocola (70% cacao)
1 eetlepel mix van pijnboom-, zonnebloem- en pompoenpitten
1/2 Spaanse peper
100 gram gedroogd fruit (tutti frutti)
100 gram elitehaver

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.Verwijder ondertussen het zaad en de zaadlijsten uit de Spaanse peper en snij deze in hele kleine stukjes. Leg deze stukjes op de ovenplaat samen de noten van de tutti frutti en de mix van pijnboom-, zonnebloem- en pompoenpitten. Schuif de bakplaat voor 5 minuten de oven in.
Snij het gedroogde fruit van de tutti frutti in stukjes en doe deze in een kom samen met de rozijnen en de krenten. Zet ondertussen een pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Breek in hittebestendige kom de chocola in stukjes en zet deze op de pan om de chocola te laten smelten.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de stukjes peper, noten en pitten even afkoelen. Voeg ze daarna toe aan de kom met het gedroogde fruit, de krenten en de rozijnen en hussel dit alles even door elkaar. Haal een flinke hand van dit mengsel uit de kom en bewaar dit apart.
Als alle chocala gesmolten is, haal je de kom van de pan kokend water. Voeg nu het mengsel van noten, gedroogd fruit, krenten, rozijnen, pitten en peper toe aan de gesmolten chocola en roer dit goed door elkaar. Stort dit alles uit in een met bakpapier beklede ovenschaal en strijk het geheel glas met de achterkant van een lepel. Strooi de apart gehouden hand noten, gedroogd fruit, krenten, rozijnen, pitten en peper uit over de ovenschaal en druk alles goed in de chocala.
Zet de ovenschaal nu voor minimaal 30 minuten in de koelkast om de chocola uit te laten harden. Het enige wat je daarna nog moet doen is het grote plakaat in de ovenschaal in kleinere stukken breken. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...