woensdag 1 mei 2013

Sam alweer ruim 8 maandenAfgelopen vrijdag was Sam alweer 8 maanden oud. Aangezien we die dag doodziek naar Engeland vertrokken, had ik geen tijd meer om een blogje te typen over deze mijlpaal. Onder het motto beter laat, dan nooit doe ik dat nu dus alsnog want wat gaat het hard met dat kereltje. Ook deze maand is weer voorbij gevlogen en niet geheel onbelangrijk, de ontwikkelingen volgden elkaar rap op.
Kleine Sam die alweer maatje 74 draagt en er de hele dag op los brabbelt. Er komt nog niets verstaanbaars uit hoor maar hij is wel erg bezig met het oefenen van verschillende klanken. Van hard naar zacht, van hoog naar laag! Het is de mooiste taal die er bestaat dat babygeklets. Inmiddels kan meneer ook de pincetgreep toepassen en pakt heel precies de labeltjes vast van zijn knuffels en plukken van mijn haar. Hij wordt met de dag sterker en gooit en smijt wat af.
Het rollen gaat nu ook eindelijk goed. Van rug naar buik is een eitje, terug is nog wat moeilijker maar wanneer hij zich kwaad maakt lukt dat wel prima. Hij ligt het liefst de hele dag op zijn buik en slaapt inmiddels ook in die houding. Vind ik als moeder nog een beetje eng vanwege al die nare verhalen die je daarover hoort maar goed, er valt niet veel aan te veranderen. Als ik hem namelijk omdraai dan draait hij binnen tien seconden weer terug. Sam slaapt tegenwoordig ook zonder dekens omdat hij heel snel achteruit tijgert en woelt en draait in zijn bed. Nadat hij een paar keer met zijn hoofd onder de dekens heeft geslapen, was ik er klaar mee. Zijn bed ziet er dus wat ongezellig uit zo maar het is niet anders helaas!
Zich vooruit voortbewegen lukt nog niet maar hij schuift wel pijlsnel achteruit op zijn buik door het huis. Sinds een paar dagen doet hij driftige pogingen om zijn knietjes onder zijn heupen te krijgen maar is zelden nog succesvol bij die pogingen. Wel heeft hij door dat er soms dingen boven hem kunnen liggen. Wanneer hij op de bank ligt probeert hij dus continu dingen van de rand van de leuning te pakken. De tijd is dus aangebroken dat we steeds beter moeten gaan opletten. 
Het eten gaat ook lekker! Na een periode van slecht eten en vooral moedermelk willen drinken gaat Sam opeens als een trein. Hij heeft eindelijk de smaak te pakken. Heerlijk om te zien hoe hij lekker aan het proeven en proberen is. Hij eet zelfs brood! Al vanaf februari probeerde ik hem ervan te overtuigen om stukjes daarvan te eten maar het leverde vooral veel gekokhals op en een boze baby die huilde om pap. Sinds een week of twee eet hij echter zonder problemen een boterham zonder korstjes op. Hij heeft nog wel een extreme voorkeur voor leverworst maar afijn, smeerkaas gaat er op zich ook wel in. Ik zie de spekrolletjes op zijn armen en benen met de dag toenenemen haha!
Toen we in Engeland waren, sliep Sam echt voor geen meter. Nogal gek want normaal slaapt hij prima in een vreemd bedje. We zeiden nog tegen elkaar: 'Hij wordt normaal alleen maar 's nachts wakker als er tandjes doorkomen!' We gooiden het er maar op dat hij wat drukke dagen achter de rug had en dat de reis misschien wat teveel van het goede was geweest. Gisteren liepen we met Sam bij mijn ouders over de vrijmarkt toen hij opeens allemaal bloed in zijn mond had. Bleken er drie tandjes in een keer te zijn doorgekomen!!! Arm kind! Vandaar dat hij niet wilde slapen. Met 8 maanden heeft hij nu dus zes tanden in totaal door. Best een riante score op die leeftijd lijkt me.

7 opmerkingen:

 1. Zo leuk om die evolutie van je baby te zien. Geniet er maar van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hebben jullie het wel leuk gehad ondanks de slapenloze nachten ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker wel! Wel een beetje vermoeiend maar het was absoluut leuk!

   Verwijderen
 3. Wat een leuke foto bovenaan!
  En wat doe hij het goed dat mannetje van jullie..
  Zeker geen wonder dat hij niet sliep, 3 tandjes in 1 keer.. dat moet pijn hebben gedaan..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk dotje op de foto zeg! Wel ontzettend zielig 3 tandjes in een keer. Soms wil je de natuur toch iets doen, haha. Hoe was het in Engeland? Behalve dat jullie ziek waren dan:(!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahh wat een poppetje. Dat mutsje is supercute! En zielig joh die tandjes. Wat voel je dan zelf als moeder als je dat zo ziet. Lijkt me zo sneu. Maar gek joh, de tandjes, voor je het weet lopen ze :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij gaat lekker, doe zoon van jullie!

  Floor

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...