woensdag 29 mei 2013

Sam 9 maanden


Afgelopen zondag was Sam 9 maanden. Aan het aantal blogposts, of liever gezegd wegens het gebrek daaraan, moge het duidelijk zijn dat het een heftig maandje was. Want tsjongejonge, wat heeft die baby van ons een paar pittige weken achter de rug. Deze maand begon met het doorkomen van drie voortanden tegelijk. Opeens werd mijn zoon die altijd doorsliep tig keer per nacht wakker. Vervolgens werd hij verkouden en dat maakte de nachten nu ook niet bepaald gezelliger. Om het feest compleet te maken, begon hij deze maand met dromen. Vanuit het niets wakker schrikken en ontroostbaar huilen. Het arme kind werd compleet in paniek wakker. Heel sneu! Anyway, jullie begrijpen dat ik na deze enerverende weken behoorlijk gesloopt ben. Inmiddels komen we weer enigszins aan onze nachtrust toe maar man, wat heb ik een respect gekregen voor moeders wiens kinderen nooit doorslapen. 
Blijkbaar is alle onrust wel ergens goed voor geweest want Sam heeft weer een sprongetje doorgemaakt deze maand. Meneer is namelijk mobiel, heel erg mobiel. Hij rolt alle kanten op en tijgert de hele toko rond. Zijn favoriete hobby lijkt het leeghalen van de boekenkast te zijn geworden. Ook staat hij nu stevig als je hem vasthoudt bij zijn handjes of wanneer hij tegen de bank steunt. Zitten kan hij ook alleen dat wil hij echt niet! Zodra ik hem neerzet in zithouding op de grond, gaat hij er direct vandoor. Logisch natuurlijk, want er valt zoveel te ontdekken haha!
Het eten en drinken gaat ook eindelijk lekker. Brood gaat er in als koek en ook het avondeten gaat meestal op. Hij lijkt nog wel wat issues te hebben met stukjes in zijn eten maar ook dat gaat steeds beter. Ik blijf het gewoon aanbieden en we zien wel waar het schip strandt. Daarnaast geniet hij inmiddels ook van tussendoortjes en yoghurt nat het eten. Verder geef ik nog steeds borstvoeding maar krijgt hij zo nu en dan ook drinken uit een beker. De ene keer gekolfde melk, de andere keer water of verdunde diksap. Het drinken uit een beker gaat steeds beter dus er is eindelijk hoop voor mijn kleine flesweigeraar.
Hij maakt ook steeds meer geluiden. Ergens meen ik al een papa en mama waar te nemen in zijn gebrabbel maar ik vrees dat ik dat gewoon heel graag wil horen haha! Wat trouwens heel geinig is, is dat hij mmmm... zegt als hij iets eet wat hij lekker vindt. Zo schattig! Als hij genoeg heeft gegeten, schudt hij trouwens met zijn hoofd. Vind ik ook erg handig haha!
Tsja, 9 maanden alweer. Wat gaat het snel, zo cliché maar zo waar! Officieel ben ik nu ontzwangerd want ik heb vernomen dat het negen maanden op, negen maanden af is. Niet dat ik die negen maanden op, überhaupt gehaald heb. Vind het wel een gek idee dat Sam er nu alweer langer is dan dat mijn zwangerschap heeft geduurd. Voel me ook nog totaal niet zoals voor mijn zwangerschap. Niet gek, gezien alles wat er is gebeurd. Gelukkig gaat het steeds een klein beetje beter met me. Ik ben zo benieuwd wat de volgende maanden ons te brengen hebben.

6 opmerkingen:

 1. Ze zijn maar zo niet groot wat kunnen ze zichzelf in de weg zitten he heel sneu. Fijn dat hij er weer door is op naar de volgende hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poeh, wat een ontwikkelingen! Stoere bink hoor in z'n Paul frank :)

  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaa, er komt vast veel goed voor je de komende maanden. En het is het allemaal waard! Stoere bink indeed haha X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontwikkelingen weer. Pittig kan het zijn. Maar ook leuk om te zien hoe zo'n kleintje zich ontwikkelt. Hopelijk brengt de komende periode wat meer rust!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, alweer 9 maanden, time flies! Wat zielig dat hij in een keer alles voor zijn kiezen kreeg, zo sneu voor zo'n kleintje. Wel weer heerlijk dat je zoveel vooruitgang kunt zien. En de woordjes hmmmm en het nee schudden zijn toch geweldig, haha! Ik hoop dat alles komende maanden wat meer mee zit voor jullie! Geniet van je weekend meis!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zijn inderdaad veel veranderingen! Ik hoop voor je dat je ook af en toe een momentje rust hebt en tijd voor jezelf maakt :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...