zondag 6 juli 2014

Coleslaw à la Jess





Vriendjelief is dol op coleslaw. Hij heeft jammer genoeg alleen de neiging van die gore kant-en-klaar bakjes te kopen in de supermarkt. Dat vindt Jess niet zo lekker, ughhh! Ik besloot deze salade dus zelf maar eens te maken. Een goede zet want het bleek heerlijk. Door de vele recepten die ik overal tegenkwam, zag ik door de bomen het bos niet meer. Uiteindelijk besloot ik maar het één en ander naar mijn eigen idee te combineren en daar kwam een verrassend lekkere salade uit. Ideaal om als bijgerecht te eten bij een kom soep of te serveren tijdens een barbecue. Vandaag deel ik mijn variant van deze easy peasy salade.

Ingrediënten voor een grote schaal salade:
Chinese kool
winterpeen
groene appel
1/2 groene paprika
rode ui
1 eetlepel azijn
4 eetlepels mayonaise (light)
4 eetlepels karnemelk
zwarte peper
zout

Voor dit simpele receptje is je keukenmachine je beste vriend. Uiteraard kan het ook zonder maar dan snijd je je het leplazerus. 
Het is domweg een kwestie van de winterpeen, groene paprika, rode ui en Chinese kool al dan niet gewassen of schoongemaakt in grove stukken in je keukenmachine te mikken. Vervolgens laat je dat ding flink pulseren tot het er enigszins uitziet als salade. 
Schil vervolgens de appel, snijd deze in kleine stukjes en meng met een eetlepel azijn. Zo voorkom je dat de appel bruinig wordt. Yuk! Dit geheel kieper je vervolgens bij de prut die al in de keukenmachine zit. Nog een aantal keer pulseren en dan zit het wel snor. 
Spatel de hele handel in een grote kom en meng er 4 eetlepels karnemelk en 4 eetlepels (light) mayonaise doorheen. Ik koos trouwens voor halfvolle mayo omdat deze net een tikkeltje zuurder is dan de gewone variant. Eventueel kun je ook yoghurt gebruiken maar persoonlijk vind ik het dan wat te waterig worden naar mijn zin.
Breng de coleslaw tot slot op smaak met flink wat zwarte peper en een snufje zout.  Zet de kom afgedekt weg in de koelkast voor een paar uur zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken. Voor het serveren nog even proeven en eventueel nog wat extra peper en zout toevoegen indien dat nodig is. Eet smakelijk!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest. 

11 opmerkingen:

  1. Coleslaw uit een bakje. NEE! Ik heb alleen geen keukenmachine, maar manlief en ik snijden alles geduldig in kleine stukkies. Heel veel werk, maar wel lekker! Die karnemelk erdoor ken ik niet. Ga ik proberen de volgende keer. Bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik hou zo van coleslaw, maar heb het eigenlijk nooit zelf gemaakt (koop het ook niet in bakjes, maar veel burgertenten hebben ze) ... ik ga dit receptje opslaan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb het ook nog nooit gemaakt (wellicht vanwege het ontbreken van een keukenmachine?). Ziet er wel heel lekker uit. ik ga me toch eens een keer het leplazerus snijden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit. Zou zelf niet op karnemelk zijn gekomen. Ik onthoud hem voor een barbecue.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lijkt me ook veel lekkerder zelf maken! Ik heb alleen geen keukenmachine :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Weer een duidelijk recept maar deze sla ik toch echt even over :-) x

    BeantwoordenVerwijderen
  7. klinkt goehoed !!
    ik vind dit de lekkerste salade's, maar idd die van de supermarkt, nee dat zijn ze net niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hm, moet ik ook eens gaan proberen. Eerst de moed verzamelen voor het vele snijwerk want: no keukenmachine hier ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...