donderdag 3 juli 2014

Trofie met pesto, cherrytomaatjes en gerookte kip
Dit weekend kwamen mijn ouders me een boodschappentas vol heerlijkheden uit Italië brengen. Altijd fijn! Jess wordt nu eenmaal heel gelukkig van voedsel. In dat pretpakket zat onder andere een pak trofie. Trofie is een pasta uit de streek Ligurië welke uitermate geschikt is voor pestosausjes. Al die verschillende pastavormen hebben namelijk een functie. Voor het geval je je afvroeg waarom er zo achterlijk veel verschillende vormpjes pasta bestaan. Goed, trofie en pestosausjes dus. Ik kreeg het op mijn heupen en maakte er het onderstaande receptje mee klaar. Het hapte zo lekker weg dat ik het niet kon laten om jullie deelgenoot te maken ervan. Oh ja, misschien wel handig om te vermelden dat je deze pasta ook prima kunt vervangen voor van die strikjesmacaroni.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:
250 gram trofie (liguri)
200 gram gerookte kipfilet
3 eetlepels pesto (alla genovese)
250 ml kookroom
200 gram cherrytomaatjes
pijnboompitten
paar blaadjes basilicum
Parmezaanse kaas
zwarte peper
zout

Breng een pan water met een snufje zout aan de kook. Kook hierin de trofie volgens de aangegeven tijd op de verpakking gaar. Meestal is dat een minuutje of tien. Snijd ondertussen de gerookte kipfilet in reepjes en halveer de cherrytomaatjes. 
Rooster de pijnboompitjes in een hete koekenpan zonder olie en laat ze vervolgens afkoelen in een schaaltje. Wanneer je ze in de hete pan laat zitten, kunnen ze alsnog verbranden. Breng de kookroom in een steelpannetje aan de kook en voeg vervolgens de pesto eraan toe. Ik voegde ook nog flink wat zwarte peper toe voor extra pit. Warm de gerookte kip en cherrytomaatjes een minuutje mee in dit mengsel. 
Giet de trofie af met behulp van een vergiet. Meng nu de pestosaus en de pasta goed door elkaar en verdeel de hele handel over diepe borden. Garneer deze maaltijd met de geroosterde pijnboompitjes, geraspte Parmezaanse kaas en enkele blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest. 

4 opmerkingen:

 1. Mmmm pestopasta, heerlijk! Ik maak dit vaak met pennepasta, want dan kruipt de pesto zo lekker in de kokertjes haha! En soms op het einde een half heel klein gesneden rauw rood uitje erdoor is ook yammie! Als je van ui houdt dan tenminste ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er weer erg lekker uit! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heerlijk uit.... Heb eigenlijk nog nooit pasta pesto gemaakt... ga dit recept wel even opslaan... grote kans dat ik het binnenkort ga maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er heerlijk uit, ik hou van pasta's!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...