dinsdag 8 juli 2014

Zwangerige updateEigenlijk spreekt de bovenstaande foto wel voor zich. Ik ben namelijk zo moe-hoe! Altijd en overal. Maakt niet uit hoeveel ik geslapen heb, zodra ik mijn ogen open doe, wil ik direct weer een uiltje knappen. Tja, zwanger hè! Verder gaat het zijn gangetje hier. Inmiddels ben ik over de helft en dat sterkt me wel. Nog een paar maanden bikkelen en dan heb ik mijn tweede zoon in mijn armen. Je kunt rottere vooruitzichten hebben, nietwaar?
Ik merk dat het allemaal wat zwaarder begint te worden. Die buik blijft maar groeien en zit al behoorlijk in de weg. Mijn schoenen aantrekken en bukken wordt gewoon ietsiepietsie lastiger. Ook kan ik minder snel achter Sam aan racen en hem overal vanaf plukken. Beetje jammer maar het is niet anders. Hopelijk stabiliseert dat explosieve groeien binnenkort een poosje. Zou deze mama best prettig vinden. Inmiddels staat de teller op +2 kilo. Keurig netjes dus al vindt de gynaecoloog mijn buik wel erg groot voor deze termijn. Mijn baarmoeder zit ook vrij hoog ontdekte ik vanmorgen. Al zeker een hand boven mijn navel. Volgens mij was ik bij Sam een stuk verder voordat ik dat zo duidelijk kon voelen. Ik kan me in ieder geval niet aan het idee onttrekken dat ik in een walvis of zeekoe verander. Ik roep al regelmatig dat ik niet naar het Dolfinarium wil want dan willen ze me vast houden, haha!
Waar ik flink de balen van heb, is dat ik regelmatig door mijn lijf word terug gefloten. Wanneer ik teveel hooi op mijn vork neem, kan ik er donder op zeggen dat ik harde buiken krijg of hoofdpijn, of beide kwellingen. Ik wil nog zo graag van alles maar voel me net een dood paard. Arghhh! Maar goed, we doen er alles aan om deze zwangerschap goed door te komen en alle waardes stabiel te houden dus als heel mijn lijf schreeuwt dat ik moet liggen en slapen dan doe ik dat indien mogelijk. Na deze week heeft Maarten zes weken vakantie en man, daar kijk ik echt enorm naar uit.
Wat zal ik nog meer eens vertellen? Wel, ik loop nog steeds rond en dat is een goed teken. Hoe dichter ik de 27 weken nader, des te spannender ik het vind. Dat was het moment dat het bij Sam mis ging en dat houdt me onbewust behoorlijk bezig. Ik probeer er niet aan te denken maar ja, dat is net zoiets als dat je niet aan roze olifanten mag denken. Want juist, wat zie je dan voor je? Roze olifanten! Jullie vatten vast wat ik bedoel. Maar goed, we hobbelen vrolijk door en zien wel waar het schip strandt. 
Ik voel mini-mini-me de hele dag door mijn buik springen en dansen. Het voelt anders dan twee jaar geleden. Waarschijnlijk doordat deze keer mijn placenta aan de voorkant ligt. Desalniettemin voel ik van alles en gaat die buik alle kanten op. Lijkt me helemaal prima dus. Eindelijk ben ik weer een beetje vertrouwd met het zwanger zijn. Lange tijd voelde ik me vooral zwaar ruk maar niet specifiek in verwachting ofzo. Vandaag de dag voel me nog steeds kak maar ook overduidelijk zwanger. Gek hoe je dat weer precies herkent. Dat zwangere gedoe zal nooit mijn hobby worden maar als het zo blijft gaan als nu dan knijp ik in mijn handjes.
Zo langzamerhand beginnen we ook eens na te denken over wat we nog moeten regelen voor de komst van deze uk. Op zich hebben we niet zoveel nodig. Wel hebben we vorige week een duowagen gescoord op marktplaats omdat ik me niet kan voorstellen dat Sam over een paar maandjes opeens prima luistert en naast me blijft lopen. Verder shop ik me suf aan gezellige babykleertjes in kleine maten omdat we daar bij Sam een gruwelijk tekort aan hadden. We moeten nog wel een aantal praktische zaken regelen zoals de erkenning, een nieuw kabeltje voor de babyfoon bestellen en een naam bedenken. Tja, daar zullen we mettertijd allemaal wel uitkomen. Vooralsnog weiger ik om me ergens druk om te maken. Laat eerst die zomervakantie maar komen en daarna zie we gewoon hoe de zaken er dan voor staan. Fingers crossed dat ik dan nog steeds rond strompel met een baby in mijn buik en een jengelende peuterpeuber aan mijn been. Ik teken ervoor!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest. 

11 opmerkingen:

 1. Zolang jij je prima voelt, op wat moeheid na, zou ik me inderdaad ook gewoon lekker nergens druk om maken. Beetje luisteren naar je lichaam kan geen kwaad. Nog een week en dan kan je 6 weken slapen. Dat weekje red je nog wel :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha ja ik vind je buik ook wel echt huge en dan te bedenken dat je nog maar 2 kilo bent aangekomen.. pffff Lucky you!
  En super fijn dat M straks vakantie heeft dan kan je eindelijk lekker je ogen sluiten en pas weer open doen als jij wilt haha! Heb je iemand anders die achter Sam aan rent...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aah bikkel! Doe inderdaad maar lekker rustig aan; duimen voor je dat het allemaal goed blijft gaan! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow maar 2 kilo, jeetje.. dat is echt netjes meid. Fijn dat je iets gerustgestelder bent nu je richting de 27 weken gaat. Kan me voorstellen dat het onwijs spannend is vanwege de zwangerschap van Sam. En die duo wagen lijkt me een goede koop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wow, twee kilo nog maar, dat zou je echt niet zeggen als je die toeter ziet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben in de eerste maanden eerst afgevallen voordat ik weer bij kwam doordat ik gruwelijk misselijk was ;-)

   Verwijderen
 6. Klinkt als klachten die er toch wel bijhoren. Al kan ik mij hoofdpijn herinneren en die was echt totaal niet fijn! Je doet het hartstikke goed en geniet zo lekker van 6 weken samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wouw dat is netjes maar 2 kilo, soms hoor je dat mensen echt veel zijn aangekomen :) En aangezien met zo'n mooie grote buik had ik het stiekem ook wel ietsje meer verwacht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier blijft de moeheid ook parten spelen. Ik moest dus erg lachen om die eerste zin van je: dat weer terug willen. Same here! Verder is het nog een eitje hier, nog geen buik in de weg en Olivia zit weer in een makkelijkere periode en luistert sowieso erg goed. Er achteraan rennen hoeft dus (nog) niet gelukkig. Nu drie weekjes vrij met manlief en heb er ook onwijs naar uitgekeken. Even rust! Nog even volhouden deze week meid, daarna heb je meer rust als Maarten thuis is. Enne, die 27 weken ga je vast glanzend trotseren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zitten hier volop in de peuterpuberteit haha. Alles is nee, nee, nee... En luisteren daar doet Sam sowieso niet aan hoe ik hem ook probeer te uhhh... drillen. Maar goed, nog twee dagen en een druk weekend en dan is het vakantie. Ga ik een maand slapen ofzo.

   Verwijderen
 9. Wat fijn dat je je op de vermoeidheid en de hoofdpijn na nog goed voelt. Hoop dat het zo doorgaat! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...