dinsdag 1 juli 2014

Feelgood shizzle, dankbaar zijn en dat soort shit

Het is helemaal hip om te schrijven over hoe je jezelf moet vinden, dankbaar te zijn dat je niet in een krot in een derdewereldland woont en hoe je positief in het leven moet staan. Aangezien ik niet hip ben, doe ik dat lekker niet. Ik kan je namelijk één ding vertellen en dat is dat te krampachtig proberen om gelukkig te zijn, niet werkt. We zijn niet allemaal geboren als de fucking Dalai Lama en eerlijk is eerlijk, soms heb ik domweg geen zin om blij en positief te zijn. Ik vertik het dan ook om euforisch te zijn of te doen over zaken die dat gevoel bij mij niet oproepen. Niet omdat ik er niet dankbaar voor ben maar omdat het niet bepaald mijn prioriteit heeft. Het zit niet in mijn karakter om alles op die manier te benaderen.
Ergens bewonder ik de mensen die continu zo'n glimlach op hun kop hebben die je er graag af wil meppen. Geen idee hoe ze dat voor elkaar krijgen. (Die pillen wil ik ook, haha!) Ik vind het knap hoe ze zich het leed van de wereld aantrekken en voldoening kunnen halen uit hoe zij hun leven leven. Neemt niet weg dat ik bij tijd en wijlen flink jeuk krijg van dit soort types. Ik ben namelijk de eeuwige sarcast met een zwart gevoel voor humor en bovenal lomp tot op het bod. Dat matcht niet zo goed met feelgood shizzle enzo. 
Aangezien zen zijn, terug naar de kern gaan en zelfhulpgedoe een hot item zijn op het moment, word ik er regelmatig mee geconfronteerd. En weten jullie, ik ben er wel klaar mee. Ik weet heel goed wie ik ben en waar ik voor sta. Ben me ook terdege bewust van mijn mindere kanten. Inmiddels heb ik genoeg levenservaring opgedaan om mezelf niet keer op keer te willen uitvinden. Veel te vermoeiend joh! Misschien ben ik dan geen wereldverbeteraar of een enthousiaste yogi maar ik kan heel goed met mezelf door een deur. En uiteindelijk is zelfacceptatie en zingeving misschien hetgeen waar al die übervrolijke en dankbare mensen naar op zoek zijn.
Ik ben er het type niet naar om me nooit aan zaken te ergeren. En weten jullie; in mijn geval is frustratie en ergernis niet per definitie slecht. Bij mij zorgen deze gevoelens ervoor dat ik een in modus terecht kom waarin ik alles heel helder zie. Hoe gefrustreerder ik ben, des te productiever ik ben. Het maakt dat ik me ergens in vast kan bijten en kan doorzetten. Ik heb soms zelfs weleens het gevoel dat juist een stukje frustratie of ergernis mij heel goed doet functioneren. Zo zie je maar weer, het ligt helemaal aan de aard van het beestje. Zolang je het ook prima kunt loslaten, lijkt me er niets mis mee. Wanneer ik te hard mijn best zou moeten doen om compleet zen door het leven te gaan, zou dat heel tegennatuurlijk voelen. Waarschijnlijk zou ik er zelfs wat ongelukkig van worden. Ik mag nu eenmaal graag een beetje advocaat van de duivel spelen of tegen de gevestigde orde aanschoppen. Dus kom maar op met al jullie dankbaarheidslijstjes en happy lists. Van mij vallen ze niet te verwachten. Gegroet!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest. 

14 opmerkingen:

 1. Haha, ik moet hier echt om lachen. Happyshit is niet voor iedereen weggelegd! Daar hebben ze een uitdrukking voor: Schoenmaker blijf bij je leest! Vooral lekker je eigen ding blijven doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Halleluja ! Zo is het. Punt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het leven is nou eenmaal geen permanente extase (en dat weet jij maar al te goed!).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijk geschreven...
  ik heb het soms echt nodig, net als gisteren vreselijke kutdag, dat ik dan toch ff aan de positieve dingen van die dag denk (zoon naar mavo-2 YEAH)
  daarna ben ik gewoon extreem vroeg mokkend in bed gaan liggen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha en zo moet iedereen doen waar ze zich goed bij voelen. Soms klaag ik, vertel ik mijn onzekerheden en soms deel.ik gelukmomentjes. Net waar ik zin in heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk blogje, juist je eerlijkheid dat het ook weleens niet gaat vind ik zo mooi aan je blog. Alleen maar positief en leuk en aardig en fijn bestaat gewoon niet in het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke blog! Je slaat de spijker op z'n kop. Als ik nog 1x ergens moet lezen dat 'de D staat voor dankbaarheid' en 'de G voor gezegend' ga ik iemand meppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, leuk blogje. Ik zie het anders: door dankbaarheidslijstjes bij te houden, overleef ik de slechte dagen beter. Maar idd, mensen die alleen maar happy zijn, moet je ernstig wantrouwen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oeps ik wist niet dat het je zo dwars zat mijn happy lists.
  Ik heb ze nodig om het glas ook eens half vol te zien ipv half leeg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, heerlijk geschreven. Toevallig heb ik vandaag een gefrustreerd klaagblogje geschreven, maar ik deel ook graag geluksmomentjes. Niemand is alleen maar blij en dankbaar, daar geloof ik niks van.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha I missed you. Ook al ben ik vast iets te vaak wel een blije hippie :P

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een boel frustratie, dat heb je dan weer lekker van je af kunnen schrijven! Ik ben geen glimlach-type en zit zeker vol humor, sarcasme en kritiek, maar toch ben ik enorm van de acceptatie en zelfreflectie. Wat voor de een werkt, werkt weer niet voor de ander. En zo glimlachen we door, met een knipoog.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. I hear you! Ik vind het ook maar niets.
  Ik las ooit een boek, nog niet zo lang geleden (review stond op mijn oude site) en daarin stond dat we maar eens op moesten houden met zo ontzettend hard ons best te doen gelukkig te zijn. Kon ik het wel mee eens zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik ben irl best heel positief, maar ik kan me er online zo aan ergeren. al die happy100days vind ik zo schreeuwen om kijkmijgelukkigzijn. nah.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...