woensdag 9 juli 2014

Go with the Flo + winactie

Mijn blog heet In a flow around the world en mijn motto is go with the flow. Het moge dus duidelijk zijn dat ik een voorstander ben van het leven nemen zoals het komt. Je verandert er immers verdraaid weinig aan ook al maak je je druk om van alles en nog wat. Hoe toepasselijk is het dan dat ik onlangs van Dushi een geweldig kinderboek ontving uit de serie Go with the Flo! In dit geval is Flo een schattig dolfijntje met het hart op de goede plek. Net als ik drijft Flo met de stroom mee en gaat hij er vanuit dat overal een oplossing voor is. Een dolfijn naar mijn hart! Vandaag vertel ik jullie wat zoonlief en ik vonden van de titel Een ziek kroontje.
Dit heerlijke kinderboek is geschreven door Elle van Lieshout en Erik van Os. Bij de naam Van Lieshout in combinatie met kinderboeken kwam bij mij direct een eventuele connectie op met Ted van Lieshout. (Ted is één van de bekendste kinderboekenauteurs van Nederland en heeft een tevens een indrukwekkend oeuvre opgebouwd met zijn overige schrijverij.) Een speurtocht door de archieven van de blog van Ted leerde mij echter dat er geen verwantschap bestaat tussen hem en Elle. Neemt niet weg dat Van Lieshout desalniettemin voor kwaliteit staat. Sam en ik werden direct verliefd op die lieve Flo en zijn vriendjes.
Het verhaal handelt over de altijd vrolijke dolfijn Flo. Hij heeft een kroontje op zijn hoofd maar dat gaat helaas stuk. Niets lijkt te helpen om dat verrekte kroontje weer netjes rechtop te laten staan. Het hangt er maar een beetje zielig bij. Zelfs de liefde in de vorm van een dikke knuffel wil niet helpen. Uiteindelijk ontdekt Koning Leeuw dat het probleem is dat Flo verdrietig is. Zodra hij weer allemaal jofele jubeljumps en speciale spreidhoeksprongen zal gaan maken, zal dat kroontje weer rechtop op zijn hoofdje gaan staan. Aldus geschiedde. Eind goed, al goed!
Als Neerlandica ben ik enorm te spreken over het bloemrijke taalgebruik en de vele alliteraties. (Allitererend taalgebruik wil zeggen dat er veelvuldig sprake is van beginrijm; bijvoorbeeld borrelend bubbelend blij, spetterende supersalto, flipte en flapte, jofele jubeljumps, speciale spreidhoeksprongen enzovoorts...) Hierdoor is het een fijn verhaal om voor te lezen en blijven zelfs de kleinste guppen geboeid luisteren. Domweg omdat het lekker in het gehoor ligt en natuurlijk ook omdat het gewoon heel spannend is, of het wel in orde komt met dat sneue kroontje van Flo. 
Daarnaast is het prentenboek an sich heel aantrekkelijk om te zien voor de kleine lezertjes door de fleurige tekeningen van Mieke Driessen. Naast dit kinderboek ontving ik vier gelukshangertjes in de vorm van hoofdfiguur Flo en de bijfiguren Rabbit, Chick en Dunk. Je kunt ze uiteraard daadwerkelijk als lucky charm gebruiken maar wij kozen ervoor om ze het verhaal te laten naspelen. Wat mij betreft creëer je hier als voorlezer een extra dimensie mee. Sam is in ieder geval helemaal in zijn nopjes met deze leuke beestjes en heeft zijn WK-hamsters in de ban gedaan. (En dat wil heel wat zeggen, haha...)
Om het allemaal nog leuker en fijner te maken, mag ik een exemplaar van Een ziek kroontje verloten onder de bezoekers van mijn blog. Lees hieronder wat je precies moet doen om mee te dingen naar deze mooie prijs.

1. Like In a flow around the world op Facebook.
    Je maakt een extra kans door dit bericht te delen dus spread the word!

2Like In a flow around the world op Bloglovin'.

3. Laat een comment onder deze blog achter waarin je vertelt dat je meedoet.

Volgende week maak ik de winnaars bekend op zowel mijn blog als op Facebook. Heel veel succes allemaal! Enne, go with the flow ;-)

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Dushi.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest. 

14 opmerkingen:

 1. Oh mijn reactie is opeens weg, nog een keertje dan maar!
  Ik hou van boekjes voor mijn kleine gup, met haar 4 maanden snapt ze er nog niets van, maar de plaatjes vindt ze al wel top. Ik volg je via Facebook, Bloglovin en Instagram (nu voel ik me wel een stalker...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk boekje! Ik doe graag mee met de winactie voor Aron :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat leuk! Ik doe graag mee, we zijn gek op boekjes hier!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Justine Raedschelders9 juli 2014 om 15:53

  DIt kinderboek klinkt helemaal fantastisch! Ik blijf, sinds ik zwanger ben, bewust heeeel ver weg van boekhandels, omdat ik me anders helemaal arm koop aan dit soort boeken :) Ik kan alleen maar hopen dat ons kleine mannetje mijn liefde voor lezen zal delen. Ik doe dus heel graag mee aan deze winactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, boekjes zijn altijd welkom bij ons :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooh ik doe heel graag mee!! I love boekjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh leuk leuk deze win actie voor onze grote kleine boekenwurm! Kan hij ook zn kleine broertje weer een nieuw verhaaltje voorlezen 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een super leuke actie zeg! Ik doe dan ook heel graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik doe graag mee, onze man is er dol op om voorgelezen te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat klinkt als een heel leuk boek! Ik doe graag mee! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik doe heel graag mee! Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oooh wat een leuk boekje! Ik ben zo blij dat Ayden eindelijk ook dol is op boekjes, dus ik doe graag mee :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oooh ik heb net nog voorgelezen en ons meisje vindt het super. Ze kletst dan lekker mee hihi.. Dus dit boek wil ik dolgraag winnen XD Volg je uiteraard overal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...