zondag 12 augustus 2012

I MADE IT! 35 WEEKS!Vandaag is een dag waar ik enorm naar heb uitgekeken. Ik ben namelijk precies 35 weken zwanger! Ongeveer twee maanden geleden kreeg ik van de gynaecoloog te horen dat als ik de 35 weken haalde ik "voorzichtig wat mocht hobbelen in huis". Dat is echt uitzinnig als je je al weken verplaatst tussen je bank en je bed haha... Ik heb vanmorgen dan ook de daad bij het woord gevoegd en ben naar de tuin "gehobbeld" en ben heerlijk in de schaduw in de hangmat gaan liggen. Heerlijk om eindelijk lekker in de buitenlucht te vertoeven. Heb de afgelopen maanden echt in een cocon geleefd. Enerzijds gedwongen, anderzijds bewust. Had het echt nodig om me af te sluiten van de buitenwereld om al die weken door te komen. Toch voelt het wel heel fijn om weer eend achter de computer te kruipen al duizelt het me wel een beetje.
Jammer genoeg voel ik me natuurlijk nog steeds belabberd maar met het behalen van deze mijlpaal is mijn mentale welzijn wel weer wat meer op orde. Officieel heb ik nog een maandje tot de due date maar heb vorige week al te horen gekregen dat ik niet meer zo lang hoef te lopen. Normaal gesproken zou ik in deze situatie worden ingeleid met 37 weken maar bij mij gaan dingen nu eenmaal niet "zoals normaal gesproken".
De baby ligt namelijk nog steeds in stuit. Dit is al heel lang zo maar ik hield me vast aan het feit dat er altijd nog een uitwendige versie kon worden gedaan. Vorige week bleek echter dat zoonlief al nagenoeg vast lag in mijn bekken. Met zijn kont!!! De kans dat hij uit zichzelf nog zou/kon draaien naderde de nul volgens de gynaecoloog en een versie zou ook een laag slagingspercentage hebben. Hmmm...
Aankomende woensdag horen we of ze überhaupt een versie willen proberen. Als dat niet het geval is, wordt er waarschijnlijk een keizersnede gepland omdat met mijn bloeddruk een stuitbevalling in principe geen optie is. Het voelt wel een klein beetje als falen als straks blijkt dat ik niet in staat ben om zelf mijn kind op de wereld te zetten. Zo stel je het je allemaal niet voor maar goed, extra risico's zijn nu ook niet bepaald een optie.
Ik hoop het nog even vol te houden want dat is het beste voor de baby. Het grote aftellen is begonnen en ik ben benieuwd wat de artsen ons woensdag te melden hebben.
Hoop vanavond of morgen weer even naar zolder te hobbelen zodat ik eindelijk jullie blogs weer eens kan bekijken. Het is hier nu namelijk bloedheet dus ik ga weer verder chillen in mijn hangmat. Zo wordt zwanger zijn wel weer een klein beetje leuk...

6 opmerkingen:

 1. Wat fijn om te horen dat het allemaal weer wat beter gaat! Wel balen dat die kleine in een stuit ligt, maar je moet het zeker niet als falen zien hoor als blijkt dat je met een keizersnede gaat bevallen. Veel mensen zien dat als "makkie" of "niet echt" maar ik heb van dichtbij mee gemaakt dat een keizersnede ook heel erg pittig. Denk maar aan het feit door hoeveel lagen ze moeten om bij je baby'tje te komen. No fun! Maar goed, uiteindelijk is het allemaal out of your hands. Just go with the flow! :) Sterkte met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk dat je weer eventjes mag hobbelen! Nog vee sterkte en succes met de laatste periode!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent er bijna! spannend:)

  EN over dat falen ik kan er niet echt over meepraten tog wil ik zeggen dat ik het echt niet zie al falen je hebt je kindje zoveel weken in je gedragen en gevoed enzo.

  Geniet lekker van je luxe hangmat ben stiekem beetje jaloers, wil ook heel graag een hangmat haha

  Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn om weer van je te horen! Echt super dat het goed gaat! Nog eventjes en je mag je jongetje in je armen houden! Hier is ook veel gebeurt, we 'bloggen' snel bij!

  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn, een berichtje van jouw online! Super dat je aan de 35 weken zit. Hou nog maar goed rust, dan zien we je snel weer:)!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel fijn om te horen. Super dat je nu eindelijk eens even iets anders kan doen dan in bed liggen! Nog heeeeeel even... en dan heb je een lekker ventje in je armen. Wel balen van de stuit, maar komt vast goed! Kus

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...