vrijdag 2 november 2012

We are a family nowAankomende zondag is Sam alweer 10 weken oud. Langzamerhand raken we eraan gewend dat we geen stel meer zijn maar een gezin. Niet alleen vriend en vriendin maar ook papa en mama. Ik kan jullie vertellen, het voelt goed. Ondanks mijn lichamelijke klachten en het niet goed in mijn vel zitten ten gevolge van de bevalling, geniet ik enorm.
De eerste weken dat Sam er was, dacht ik iedere dag wel een paar keer: huh, ik heb een baby, ik ben moeder! Ik moest nog een beetje wennen aan mijn nieuwe rol. Ik had gedacht dat ik als persoon veel meer zou veranderen. Ik ben echter gewoon mezelf gebleven behalve dan dat ik een heel klein mannetje heb gekregen waar ik enorm veel van hou! Sam hoort helemaal bij mij en mijn vriend en we kunnen ons nu al amper meer voorstellen hoe het was toen hij nog in mijn buik zat.
Na allerlei verhalen te hebben gehoord van vriendinnen over huilbaby's, reflux, KMA en nog veel meer, had ik me voorbereid op het ergste. Gelukkig zijn we gezegend met een behoorlijk makkelijke baby. Natuurlijk huilt Sam wel maar niet heel de dag door. Gewoon als hij honger heeft of wanneer hij vindt dat hij lang genoeg in zijn bed of de box heeft gelegen. Vanaf dat hij 6 weken is, slaapt hij meestal door. Zo komen wij ook weer aan onze slaap toe en dan is het niet zo erg als hij onverhoopt toch een keer om drie uur 's nachts wil drinken.
Verder geef ik nog steeds borstvoeding. In het begin vond ik het nogal een geklooi maar toen het eenmaal liep, ging het als een trein. Na alle ellende van zwanger zijn, spoedkeizersnedes en de hele nasleep ben ik blij dat de borstvoeding in ieder geval wel gelukt is. Voel ik me toch nog een beetje vrouw.
Ik hou sinds de komst van Sam nog meer van mijn vriend dan ik al deed. Hij is echt superpapa. Hij verschoont poepluiers, trekt schone kleertjes aan, zingt liedjes, doet de was en als Sam dan een keer 's avonds huilt, zegt hij tegen mij: 'Ga maar lekker douchen schatje!' Wat een topvent heb ik zeg.
Ja, ik ben gelukkig met mijn mannen. Sam was alle ellende meer dan waard. What doesn't kill me, makes me stronger. Volgens een vriendin wordt het vanaf nu alleen maar leuker en makkelijker dus ik wacht rustig af.

13 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto heb je erbij geplaatst! Fijn dat je zo gelukkig bent met je 2 mannen, hihi! Ik hoop dat je over een tijdje weer lekker in je vel zit. Ben benieuwd of de gesprekken echt nut hebben. Geniet van je kleine mannetje en ik hoop snel weer meer van je te horen op het world wide web!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah wat een leuke foto! Fijn dat je er toch zo van kunt genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto! En precies zoals je zegt: what doesn't kill you, only makes you stronger. Lekker genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijn verhaaltje meid. En wat super van die borstvoeding. Ik wil het ook zeker weer gaan proberen, het is zo bijzonder. Geniet van je mannen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker bijzonder! Vind het het geklooi in het begin echt waard :-)

   Verwijderen
 5. Oh wat gaat dat snel he! Lijkt me gek om ineens papa en mama te zijn. Fijn dat je baby niet de hele dag huilt haha, beter ben je op ergste voorbereid en valt het allemaal wel mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige foto van jullie drietjes! Echt een gezinnetje inderdaad! Fijn dat het lukt met de borstvoeding, kan me indenken dat dat voor veel vrouwen heel belangrijk is om te mogen/kunnen doen maar voor jou, vanwege je voorgeschiedenis helemaal! Je doet het super als ik je logjes zo lees!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ps: met zes weken al doorslapen?!? Wat geef je hem! Laat het mijn oppasgezin maar niet horen! Zoon nummer 3 is bijna 1 en slaapt lang niet elke nacht door en zoon nummer 2 van 2,5 wordt ook regelmatig wakker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hij slaapt bijna iedere nacht door. Hoop dat het zo blijft ;-) Slagroom denk ik haha...

   Verwijderen
 8. Ooooh wat is het toch heeeeerlijk om mama te zijn hè! 't is echt het fijnste, leukste , meest geweldige gevoel OOIT!!!
  Fijn dat jullie al kunnen doorslapen. Zoë is ook erg lief voor ons door vaak pas om 7 uur wakker te worden (suuuuuper!).
  En wat lief van je vriend dat hij zo betrokken is! Je moet het echt samen doen, want alleen is het best pittig, helemaal voor jou met lichamelijke klachten.
  Genietze!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat apart, ik heb dit blogje gewoon gemist.. lees het dus nu pas, schandalig. Mooie foto van jullie en mooi verhaal. Je verandert inderdaad niet zo heel veel he? Ik heb dat nog steeds, ben nog steeds gewoon mezelf, maar dan met twee kleine kindjes! Maar soms klink ik wel echt als een moedertje hoor: "Niet met die schoenen op de bank", "Ruim je kamer op". Hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jullie zien er echt een gelukkig gezinnetje uit! Hoop dat ik dit binnen enkele jaren ook mag meemaken :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...