vrijdag 28 februari 2014

Shoplogje H&M








Het gaat weer lekker hier! De H&M site zouden ze echt tot no go-area uit moeten roepen want het gaat altijd mis als ik daarheen surf. Nou ja, mis... Ik deed gisteravond een hele leuke bestelling. De bedoeling was dat ik enkel sokken voor Sam naar huis zou klikken maar dat liep even anders haha!
Al een poosje heb ik in mijn hoofd dat ik gympjes wil met een panterprintje. Bij voorkeur Vans. Alleen zijn Vans best prijzig. Ik ken mezelf ook wat betreft schoenen met opvallende patroontjes. Die vind ik namelijk lastig te combineren en daardoor draag ik ze minder vaak dan gepland. Heel jammer maar wel de waarheid. Al toen ik de website van de Hennes opende, zag ik dat er een kortingscode gold van 10% + gratis verzendkosten. En tja, daar ben ik nogal gevoelig voor. Toen ik dus een paar fijne instappertjes met het door mij gewenste printje in de schoenensectie spotte, wist ik zeker dat die eigenlijk in mijn uhhh...uitpuilende schoenenkast hoorde te staan. Het vervolg liet zich raden.
Ook bezweek ik voor een gezichtsmaskertje met kokoswater erin. Een gevalletje niet nodig maar wel prettig. Komt altijd wel van pas om mijn kraterkop een oppeppertje mee te geven toch? Anyways, daarna mikte ik nog wat meer dingen voor mezelf in het digitale mandje die gelukkig uitverkocht bleken. Vast een hogere macht ofzo die dat had geregeld. Daarna klikte ik door de jongenskleding heen want oh ja, Sam had sokken nodig. Was ik alweer vergeten eenmaal bevangen door het zien van al dat moois in mijn eigen maat.
Sam en sokken zijn een drama. Geen enkel paar blijft fatsoenlijk zitten. Hoe groter de maat namelijk, hoe breder die krengen worden. En zoonlief wordt vooral langer, maar niet dikker. In de lengte zitten sokjes dus vaak wel goed alleen is dat stuk voor om zijn enkel veel te wijd. Inmiddels word ik zwaar paranoia van het ophijsen en aantrekken van sokken. Irritant! Tot op heden bevallen sokken van de H&M het beste. Vandaar dat ik mijn heil dus zocht bij deze modeketen.
Ik scoorde uiteindelijk een set dinosokken voor Sam en twee losse paren met anti-slip eronder. De dinosokken zijn natuurlijk te fout voor woorden maar dat mag als je anderhalf bent. Nog maar even van genieten. De sokken met anti-slip zijn niet heel bijzonder maar wel prettig op onze gladde, houten vloer. Sam glijdt nogal eens uit als hij enkel sokjes aan zijn voeten draagt. Nu is het een kwestie van afwachten wanneer de pakketbezorger voor de deur staat. Hopelijk heb ik deze spullen snel in huis. Iets met mevrouwtje ongeduld...

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

donderdag 27 februari 2014

Sam 18 maanden!!! Oftewel anderhalf jaar...






Gisteren was Sam exact 18 maanden. Wat gaat de tijd toch snel. Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat ik dit blogje schreef toen hij een half jaar oud was. Ik zie mezelf nog staan bij de Multivlaai om een taartje te kopen. En nu zijn we alweer een jaar verder en is Sam anderhalf. Poeh!
Mini-me wordt groot. Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk. In september paste hij nog zijn zomershirtjes in maat 74 en nu zit hij in maat 86/92. Hij heeft een flinke groeispurt achter de rug. Volgende maand moeten we naar het consultatiebureau en ik ben heel benieuwd hoe lang mijn monstertje dan is en wat zijn gewicht is. 
Ondertussen houdt meneer mij flink bezig. Hij slaapt niet meer overdag en hangt nog steeds de klauterkabouter uit. Aan het einde van de middag staan zowel ik als Sam op instorten. Ik vind het best pittig dat hij geen tukjes meer doet. Temeer omdat ik hem continu in de gaten,moet houden vanwege de geweldige plannen die hij de hele dag door heeft. Bijvoorbeeld op een stoeltje klimmen om een deur van het slot te draaien en daarna op zijn sokken door de tuin rennen. Tja... Of op de keukentafel klimmen, bovenop mijn laptop gaan staan en vervolgens aan de lamp gaan hangen.
Sam loopt zo goed inmiddels dat hij de buggy niet zo tof meer vindt. Als we eenmaal onderweg zijn, gaat het wel maar als hij erin moet, kun je je wel bergen. Vooral als hij daarvoor aan het lopen was. Maandag was ik in de dierentuin met hem en een paar vriendinnen. Nadat mini helemaal los was gegaan in de speeltuin moest hij terug in de wagen. Hij ging zo tekeer dat ik de hulp van een vriendin nodig had om hem erin te prakken. 
Het loslopen gaat in theorie perfect. Sam heeft alleen een beetje issues met luisteren. Meneer gaat er continu van tussen. Sinds kort krijgt hij in wat drukkere situaties een rugzakje om met een lijntje eraan. Ik voel mezelf nogal voor paal lopen maar liever dit dan dat hij straks onder een auto ligt ofzo. Wel jammer dat ik er soms wat suffe opmerkingen over krijg. Het is niet dat ik dat voor de lol doe. Nou ja, als ik er echt klaar mee ben, bitch ik wel terug. Grrr!
Naast zijn ondernemende, eigenste zelf is zoonlief een enorme knuffelkont. Hij vindt het heerlijk om bij me te zitten, opgepakt te worden en naast me te liggen. Als het aan Sam lag, zat hij de hele dag tegen me aan geplakt. Tikkeltje vermoeiend maar wel reuzelief. Zeker omdat hij tegenwoordig ook hele natte kusjes geeft. Smelt! Ik geniet hier echt zo intens van. 
Ook begint er eindelijk wat interesse in boekjes te komen. Deze juf Nederlands heeft er anderhalf jaar op moeten wachten maar goed, dan heb je ook wat. Misschien dat ik eens een blogje moet typen over dat proces. Verder is Sam bezeten van ballen op het moment. Alles is ba, ba, ba oftewel bal. Zelfs mijn ronde kaarsenshouders haha! Hij gaat steeds beter zelf spelen en ook zijn andere kinderen erg interessant. Een fijne ontwikkeling!
Kortom, het gaat heel goed met mijn kleine man. Hij doet wat hij moet doen en hij doet ook heel veel wat hij eigenlijk niet moet doen. Heel gezond allemaal! Ondanks dat ik soms een beetje moe word van de hele dag achter hem aan hollen, doe ik niets liever dan dat. En het feit dat hij het woord nee niet wil snappen, wordt enigszins gecompenseerd doordat hij wel weet wat ja is. We komen er wel! Kom maar op met die tweede verjaardag! 

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

woensdag 26 februari 2014

Gegrilde Mexicaanse wraps met homemade guacemole




Een paar dagen geleden maakte ik deze gegrilde Mexicaanse wraps met guacemole erbij. Eigenlijk was ik niet van plan om het recept te delen op mijn blog maar omdat mensen op Instagram vroegen om het recept toen ik een foto ervan plaatste, doe ik dat vandaag alsnog. Ik ga jullie precies vertellen hoe je dit gerecht supersonisch snel kunt bereiden. Het recept van de guacemole heb ik al eens geplaatst dus surf daarvoor even naar dit blogje
Het is trouwens de eerste en laatste keer dat ik deze heerlijkheid gemaakt heb voorlopig. Niet omdat het niet lekker was maar omdat mijn contactgrill vette kortsluiting maakte tijdens het grillen van de laatste wrap. Ik schrok me kapot want er kwam een enorme vlam uit het stopcontact en daarna vlogen alle stoppen eruit net als de aardlekschakelaar. Beetje jammer! Maar, ik ben pretty sure dat dit aan de apparatuur lag en niet aan de wraps. Het is nu ook weer niet zo spicy...

Ingrediënten:

2 kipfilets
klein blikje maïs
blik kidneybonen
3 knoflooktenen
ui
geraspte kaas
verpakking met 5 of 6 grote wraps
Mexicaanse kruidenmix
chilipoeder of 1/2 Spaanse peper
olijfolie
zwarte peper
zout
paprikapoeder

Maak als eerste de guacemole volgens het recept uit de bovenstaande link. Ga daarna aan de slag met het bereiden van de vulling van de wraps. Snipper daarvoor om te beginnen de ui en knoflooktenen (eventueel ook de Spaanse peper als je ervoor kiest deze smaakmaker te gebruiken) en fruit deze in een scheutje olijfolie op een hoog vuur. Ondertussen snijd je de kip in kleine blokjes en laat je de maïs en kidneybonen uitlekken in een vergiet.
Doe de kip bij de knoflook en ui in de pan. Wanneer het vlees iets begint te kleuren, breng je het geheel op smaak met Mexicaanse kruidenmix, zwarte peper, chilipoeder, paprikapoeder en zout. Draai het vuur nu laag en laat de kip goed gaar worden. 
Voeg na ongeveer 5 minuten de uitgelekte maïs en kidneybonen toe. Schep het geheel goed door zodat de warmte zich goed verspreid. Verwarm onderwijl de contactgrill voor.
Verdeel het mengsel van kip en groente over de wraps en strooi er een beetje kaas overheen. Rol de wraps goed strak op en zorg ervoor dat de 'naad' aan de onderkant van de rol zit. Het is niet nodig om de uiteindes dicht te vouwen. Leg de gevulde wraps nu per twee tussen de contactgrill. Oefen lichte druk uit met de grill maar duw niet te hard want daardoor kunnen de wraps scheuren.
De wraps zijn klaar als de grill een mooie bruine streepjescode heeft achtergelaten. Door de gesmolten kaas is de vulling aan elkaar geplakt waardoor je de wraps gemakkelijk van de grill kunt halen met een spatel. Nu is het enkel nog een kwestie van even doorsnijden en een beetje gezellig op een groot bord kwakken samen met het schaaltje guacemole. Eet smakelijk!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

dinsdag 25 februari 2014

10 dingen die je (misschien) nog niet wist over borstvoeding...



Vandaag weer eens een blogje over borstvoeding. Niet omdat jullie daarop zitten te wachten maar gewoon omdat ik zin heb om tien feitjes daarover neer te tikken. In de anderhalf jaar dat ik voed, heb ik een aantal bijzondere ontdekkingen gedaan die ik jullie niet wil onthouden. En nee, dit is geen bloedserieus artikel over wit goud en blablabla. Daar zijn er immers al genoeg van. Ik houd het luchtig deze keer. Lezen jullie mee?

- Wanneer je besluit om eindelijk weer eens van bil te gaan met de vent die je bezwangerd heeft, zorg er dan voor dat je eerst gevoed of gekolfd hebt. Bedenk zelf maar waarom...

- Tijdens de stuwing kan de melk zo hard uit je voorgevel spuiten dat het er door je baby's neus weer uitkomt.

- Als je een melkblaar hebt, ga je die te lijf met een gesteriliseerde naald. Juist ja, je ramt een naald in je tepel en je houdt er nog niet eens iets geinig aan over zoals een piercing.

- Wanneer je een verstopping hebt en die melk acuut loskomt na het verdwijnen ervan, kun je zo een halve beslagkom vullen met melk. Hoef je je ook niet meer af te vragen waarom die tiet twee keer zo groot was geworden als dat andere exemplaar.

- In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heb je per borst niet een melkkanaal maar een stuk of acht ofzo. Je kunt het vergelijken met een soort van douchekop. En ja, als de melk eruit spuit, sproei je 360 graden in de rondte.

- De uitvinder van het zoogkompres was vast een man. Wie zou anders kunnen bedenken dat wanneer je helemaal leegloopt je dat op zou kunnen vangen in een maandverbandje ter grootte van een koffiepad.

- Als je spinazie eet, is je melk de volgende dag groen. Niet een beetje groen maar echt Shrek-groen!

- Door warmte gaat de melk beter stromen. Heel handig, behalve als je in de sauna bent. Naakt en zonder baby...

- Wanneer je een wat ouder kind aan de borst hebt, kan het zo maar gebeuren dat er wildvreemde mensen ook een borst wordt aangeboden. Onder het mom van: dat is echt lekker spul! Beetje ongemakkelijk alleen voor la mama, als de koerier ook best wat mag drinken van zoonlief. 

- Je toeschietreflex reageert op gehuil. Wat ze je er niet bij vertellen, is dat dat niet alleen opgaat voor het gejank van je eigen koter. Als je toevallig zonder kind in de Appie loopt en er begint opeens een vreemde baby te brullen dan loop je spontaan leeg. Fijn!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

And the winners are...



Herinneren jullie je deze winactie van vorige week nog? In samenwerking met Majestic Nailcare mocht ik twee handgemaakte soapbars naar keuze verloten onder mijn lezers. Vandaag maak ik de winnaressen bekend die binnenkort met zo'n overheerlijke zeep onder de douche kunnen duiken. Ik zal jullie niet langer in spanning laten.
Degenen die contact met mij moeten gaan opnemen zijn... *tromgeroffel*...Sheelagh H. en Anita te G. Lieve dames, van harte gefeliciteerd! Zouden jullie mij een mailtje willen sturen of een berichtje via Facebook met daarin jullie adresgegevens? Ik zorg er dan voor dat jullie gegevens bij Majestic Nailcare terecht komen. Iedereen bedankt voor het meedoen!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Majestic nailcare.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

maandag 24 februari 2014

Instagram diary #16

Ik ben een fervent gebruiker van Instagram. Iedere week deel ik daar foto's uit ons dagelijks leven en de foto's die ik met deze app maak, deel ik ook altijd in een diary op mijn blog. Vandaag is het alweer tijd voor deel #16.Afgelopen week had vriendlief vakantie dus dat betekende dat we wat meer tijd hadden om een beetje te relaxen, vrienden te bezoeken en te keutelen in huis. De week daarvoor was Maarten op wintersport geweest. Een beetje rust was begrijpelijkerwijs niet verkeerd. De dagen zijn voorbij gevlogen en nu is het weer maandag. Kijken jullie mee naar mijn week? En mochten jullie nog niet bevriend met mij zijn op Instagram, schroom dan niet om me te volgen ;-)




Sam moest even in de box en daarom was hij boos. De box is namelijk voor baby's, aldus Sam!



Vorige week zondag kwam dit goddelijke receptje online. Het is zelfgemaakt yoghurtijs met een beetje havermout en vers fruit. 



We fietsten even langs Michiel en Simone die een huis hebben gekocht in Amersfoort. Het is een prachtig optrekje maar uhhh... er moet nog wel heel veel aan gebeuren. Good luck!



Op de fiets door het bos. Oh, ik moet echt vaker fietsen, ik doe het veel te weinig terwijl het zo lekker is.



Zon en zand is altijd een fijne combo ;-)



Zoals ik al zei, Sam wil echt niet in de box haha. Mijn kleine Bokito!



En dit gebeurt er dus als hij 'vrij' rond loopt. Dan gaat hij spontaan op sinaasappeljacht!



Vorige week zondag verscheen Instagram diary #15. Hier zien jullie een paar foto's van twee weken geleden.



Maandagmorgen mestte ik onze slaapkamer uit. Ik heb zelfs mijn nachtkastje weer gevonden haha!



Sam had zelf een documentaire opgezet op National Geographic. Zoals jullie kunnen zien, was hij helemaal gefascineerd. Echt een aanrader ;-)



Autorijden en een stok vasthouden, is niet handig!



Zoet met een paar steentjes in de brandgang. Kijk hem zitten! Ik vind hem zo lief op deze foto <3



Mama, loop eens een beetje door...


Vorige week kwam er een winactie online in samenwerking met Majestic Nailcare. Vandaag is de laatste dag dat je kans maakt op twee handgemaakte zepen naar keuze dus sla je slag ;-)



Op dinsdagmorgen ging ik naar het gemeentehuis omdat ik een nieuw paspoort nodig had. Wachten duurt lang, zucht...



Lekker is soms heel simpel. Bruine pistoletjes met filet Américain en een gesnipperd uitje. 



Even langs mijn schoonouders in Bilthoven want zij wonen zij wonen vlakbij de tandarts en daar hadden we later die middag een afspraak.



Sam mag even proefzitten in de tandartstoel. Stoere bink!



Ook vond hij het geen probleem om zijn prodent-smile even te showen. Yep, ik was een hele trotse mama!



Dinsdagavond aten we snel in Houten bij Bikkel Beer nadat we daar een bezoekje hadden gebracht aan De Bever. Lekker hoor!!!



Sam ontbijt even met een broodje pindakaas. Word je groot en sterk van namelijk!



Woensdag verscheen er een blogje over het feit dat Sam sinds kort met een dun kinderkussentje van Ikea slaapt. Hopelijk gaat hij hierdoor een stuk beter tukken.



Ik twijfelde een beetje over deze outfit vandaar dat ik hem deelde op Instagram. Het blousje kocht ik een paar maanden geleden voor een begrafenis. Omdat ik het zonde vond dat het in de kast bleef hangen, zocht ik naar een manier om het wat sportiever te combineren.



Woensdag ging ik even de stad in met mijn mannen. Kijk ze eens blij zijn haha!



Bij de H&M kocht ik deze dingen voor Sam. Dat kind groeit echt zo hard de afgelopen maanden. Ik blijf nieuwe kleren voor hem kopen.



Deze broeken waren de reden dat we naar de stad gingen. Dit zijn hele goedkope jeans van 10 euro van H&M. Ik blijf deze broeken steeds opnieuw kopen omdat ze me goed zitten en ik nogal schommel in gewicht. Deze keer was het tijd voor een maatje kleiner. Fijn!



Handig zo'n hulpje dat je van de regen in de drup helpt. 



Donderdag brachten Sam en ik een bezoekje aan blogvriendinnetje Maris in Almere. Sam en haar dochter Mila waren zo schattig samen. We hebben al besloten dat we ze gaan uithuwelijken. 



Sam met Emily en Mila. Lekker een stukje taart eten, mjammm...



En als je dan op visite bent bij twee kleine meisjes dan ontkom je niet aan een roze clipje in je pluishaar.



Sam en Mila halen echt het beste in elkaar naar boven haha! Ze hebben elkaar hier een boterham met pasta gevoerd <3



Sam heeft donderdag besloten dat hij ook graag een roze huis van My Little Pony wil hebben. OP je verlanglijstje dan maar hè, schatje!


En toen was er eten! Gegrilde tilapia met salade en krulaardappeltjes.


Sam vist even alle dingen met wielen uit zijn bak Duplo.


Nee, dit is geen schoenendoos, dit is een boot! Dit even ter informatie...


Vrijdagmorgen brachten we een bezoekje aan het zwembad met Sam. 


Mijn kleine held in een apenzwenbroek!


Voor het Kiddie-ABC dat vrijdag online kwam, zocht ik een paar babyfoto's van Sam op. Dit vind ik zo'n superlieve foto!


Donderdag kreeg ik een berichtje dat er een foto van mij voorbij was gekomen in Koffietijd. Ik heb geen idee wie die foto heeft ingezonden maar ik werd door de Modepolitie verkozen tot een van de vier best geklede zwangere dames. Altijd leuk, zeker als je bedenkt dat ik me niet heel erg met mode bezighoud. Je kunt hier de aflevering terugzien.


Vrijdag maakten we een proefrondje met de 'kinderrugzak'. 


Voor DZP stelde ik mezelf ten doel om vijf keer een vegetarische maaltijd te bereiden. Tijd om daar iets mee te doen. Vrijdagavond maakte ik dus broodjes met bonenburgers. 


Sam is druk aan het oefenen met melk drinken uit een open beker. Hij maakt er nog wel een bende van maar het is een proces. Hoop ik...


Zaterdagmorgen kwam er een review online over dit schattige kinderserviesje van Rosti Mepal.


Sam, die doekjes waren nog gewoon schoon...


Zaterdagmiddag gingen we langs vrienden in Vught. Hier zie je de kleine Stoere en Sam samen. Twee klauterkabouters bij elkaar!


Bijkletsen met Sjoerd en Chantal.


De speeltunnel van Stoere was een groot succes. Dikke mik deze twee heren bij elkaar. Stoere is bijna een jaar ouder maar ze spelen heel leuk samen.


Daarna nog even een terrasje pakken in Den Bosch...


...en daar hoort een Bossche Bol bij :-)

Doen jullie al mee aan mijn winactie in samenwerking met Majestic Nailcare? Ik geef twee handgemaakte zepen naar keuze weg. Lees hier hoe je kans maakt op deze prijzen. Succes!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...