maandag 31 maart 2014

Instagram diary #21

Ik ben een fervent gebruiker van Instagram. Iedere week deel ik daar foto's uit ons dagelijks leven en de foto's die ik met deze app maak, deel ik ook altijd in een diary op mijn blog. Vandaag is het alweer tijd voor deel #21. De dagen zijn voorbij gevlogen en nu is het weer maandag. Ik was niet zo lekker deze week dus ik heb een beetje rustig aan gedaan. Op Instagram plaatste ik deze week wederom screenshots van de op mijn blog verschenen artikelen. Deze heb ik echter uit mijn diary gelaten want dat leek me nogal dubbelop. Anyways, kijken jullie mee naar mijn week? En mochten jullie nog niet bevriend met mij zijn op Instagram, schroom dan niet om me te volgen ;-)


Vorige week stuurde mijn moeder me deze foto's van mezelf toen ik precies even oud was als Sam. En guess what, mijn hobby's waren ook grond eten en klauteren. De appel valt niet ver van de boom. 


Zo, eerst even een bammetje naar binnen schuiven. Eet smakelijk!


Sam en papa gingen boodschappen doen. Uiteraard ging onze kleine held in de auto bij de bakker. Deze keer wel zonder dat er geld in ging. Gelukkig bleek zijn fantasie groot genoeg om het geluid er zelf bij te bedenken. 


We zorgden afgelopen weekend voor de konijntjes van de buren. Wat een beesten! Ze zijn enorm!


Ik bouwde een toren van Duplo en Sam brak hem weer af. That's how we roll!


Wie ligt daar nu in de ballenbak van het tuincentrum?


Hoewel Sam een poosje geleden bedacht dat hij niet meer ging slapen overdag, doet hij soms toch nog een dutje. Echt zalig, haha!


Heel vervelend dat wij op de konijnen van de buren passen en dat zij een hele toffe schommel in de tuin hebben. 


Sam is helemaal wild van konijnen. Hij roept de hele tijd 'Nijnie, nijnie, nijnie' als hij ze ziet. Lief!


Maandagmorgen begonnen we de week voor een check-up op het consultatiebureau. Je leest hier meer over dat avontuur. 


Ahhh, dat vingertje <3


Mama heeft een hartaanval bezorgen door van een enorme glijbaan af te glijden. Ik zweer het, ik heb een thrillseeker gebaard. 


Uitslapen in het grote bed! Gezellig hoor :-)


Even op stap met mini!


Pakketjes ontvangen voor mijn blogje. Binnenkort meer hierover. 


Lekker klooien met water. Sam is echt een buitenkind. Het liefst struint hij de hele dag door de buurt of in de tuin. Binnenkort maar een zandbak kopen. 


Inkoopjes gedaan voor Sam bij de Hema.  2 shirts voor 8 euro! Check ook even de print van het shirt linksonder ;-)


Nog meer aankoopjes van de Hema voor mini. Kom maar op met het mooie weer.


En ook kocht ik een vest en twee shirts bij Shoeby voor Sam. Ik heb daar ook nog een bloesje voor hem besteld. Binnenkort even ophalen. 


Sam voert Bo een koekje. En die gekke kat vindt het allemaal best natuurlijk. 


Even naar Bakker Bart om te lunchen met Sam. Mjammm!


En thuis nog even een toetje eten. 


Na een nacht met allemaal nucleaire luiers, even rustig bijkomen op de bank met een dvd van Bumba. 


Hij was nog niet klaar met kakken dus maar even onder de douche voor de frissigheid. 


Lekker spelen <3


Wat een dude hè ;-)


Heel vervelend dit. Echt naar, haha!


Anneke en Zyon kwamen gezellig op visite. Wat zijn ze leuk in het echt!


Wortelchips eten met dinobaby Zyon. 


En 's avonds gingen we nog even snel Amersfoort in. 


Troep maken ;-) Gelukkig speelt hij wel heel leuk en zoet de laatste tijd. Is ook wat waard. 


Smoothie gemaakt van bramen, yoghurt en kokos. Ik kan hem iedereen aanraden!


Kijk ons een stoer zijn met onze zonnebrillen op!


Wie loopt daar nu tussen de plantjes?


Alvast sandalen gekocht voor zoonlief aangezien de lente nu echt in aantocht is. 


Even chillen in een speelgebeuren. Kan me niet voorstellen dat het lekker ligt, maar goed...


Boze kop omdat hij niet mee naar huis wil. Nee hoor, Sammie is niet eigenwijs...

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

zondag 30 maart 2014

Couscous met gegrilde groente en worstjes



Wij eten regelmatig couscous. Ik vind het echt een lekker alternatief voor rijst of pasta. Ik ben nooit heel erg van de vaste recepten maar ik eet couscous graag met gegrilde groente en citroensap. Het recept dat ik vandaag met jullie deel staat hier in ieder geval maandelijks wel op het menu. En omdat het zo verdomd lekker is, deel ik het graag met jullie.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:
- 275 gram couscous
- ui of rode ui
- bakje cherrytomaatjes
- gele paprika
- rode paprika
- 3 knoflooktenen
- basilicum
- peterselie
- zwarte peper
- citroen
- 5 merquez of chippolata worstjes 
- citroen
- olijfolie
- 500 ml water

Begin met het laten wellen van de couscous. Hiervoor breng je 500 ml water aan de kook. Ik doe dit meestal met behulp van de waterkoker maar je kunt het water ook direct in de pan verhitten. Wanneer het water gekookt heeft, roer je de couscous erdoor. Haal de pan van het vuur en laat het geheel met het deksel erop staan voor 5 minuten.
Snijd ondertussen de paprika's in stukken, de ui in halve ringen en de cherrytomaatjes doormidden. Oh, en pers de knoflook of snijd deze ook in kleine stukjes. 
Smeer de bodem van een grillpan in met een klein beetje olijfolie en doe de paprika en cherrutommatjes erin samen met de ui en knoflook. Verhit in een braadpan ook wat olijfolie en bak daarin de worstjes. Meestal hebben merquez of chippolata worstjes een minuut of 8 nodig om te garen.
Pak nu de pan met couscous erbij en ga er met een vork doorheen om de korrels los te maken. Zet de pan wederom met het deksel erop weg voor 5 minuten.
Breng de groente op smaak met wat zwarte peper en peterselie. Eventueel kun je nog wat zout gebruiken maar ik ben daar vanwege mijn bloeddruk vrij zuinig mee altijd. Door de ui en knoflook heb je voor dit gerecht niet veel smaakmakers nodig. 
Als het goed is, zijn alle onderdelen van dit gerecht op tijd klaar. Tenminste, als je mijn tempo en de volgorde van dit recept aan hebt gehouden ;-) Check het even voor de zekerheid. Het is nu enkel een kwestie van de borden opmaken.
Verdeel de couscous over de borden en schep de groente er overheen. Leg de worstjes erbij en serveer dit gerecht verder met wat parten citroen en wat verse blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

zaterdag 29 maart 2014

Over kinderen, boeken en voorlezen...







Ik ben een echte boekenwurm. Lezen is voor mij als ademen, ik kan niet zonder letters. Ik ben opgegroeid met een bibliothecaresse als moeder. Jullie begrijpen dat mijn liefde voor het geschreven woord met de paplepel is ingegoten. Als klein meisje kon ik niet wachten om te leren lezen. Ik wilde dolgraag ontdekken hoe het was om zelf die prachtige boeken door te bladeren en al die magische verhalen te kunnen lezen. Geen afhankelijkheid meer van volwassenen die me konden voorlezen. Heerlijk!
Mijn liefde voor boeken is altijd gebleven. Ik heb er zelfs mijn werk van gemaakt. Ik ben docente Nederlands geworden en aan die beroepskeuze lag mijn passie voor boeken ten grondslag. En vooruit, met een studie Nederlands heb je ook een fijne, brede opleiding te pakken waar je veel kanten mee uit kunt. Soît! 
Waar ik met dit stukje geschiedenis heen wil? Wel, ik wil jullie vandaag iets vertellen over kinderboeken en voorlezen. Iets dat ik niet kan zonder mijn achtergrond erbij te betrekken. Ik kan er namelijk niet omheen dat ik naast mama van een kleine smurf ook een soort van uhhh... pro ben op voorleesgebied en dat ik best het één en ander afweet van hoe je de jeugd aan het lezen krijgt. Niet alleen door al die uren dat ik leerlingen heb getracht de kunst van het vertellen te leren, niet enkel door al die uren dat ik mijn klassen heb voorgelezen op regenachtige vrijdagmiddagen, niet omdat ik gortdroge colleges heb gevolgd over taalontwikkeling en vooral ook niet alleen omdat mijn moeder misschien wel de beste verhalenverteller van Nederland is. Zie het meer als een driedubbele samenloop van omstandigheden waardoor ik mijn skills enorm heb kunnen verfijnen en veel kennis heb opgedaan.
Goed, je hebt dus een kind gekregen en van de kraamvisite een lading gezellige boekjes. Althans, zo ging het in huize In a flow around the world. (Blijkbaar overspoel je een Neerlandica met een uitgesproken mening over kinderkleertjes met stapels voorleesboeken. Heel veilig, dat snap ik. Zeker ook heel leuk en prettig, laten we wel zijn...) Je maakt mij altijd blij met boeken, of ze nu voor mezelf zijn of voor de kleine maestro. Op een gegeven moment bereik je het punt dat je denkt: mmm, misschien moet ik mijn koter gaan voorlezen of met een boekje laten scharrelen. Maar ja, hoe pak je dat aan?
Ik droomde tijdens mijn zwangerschap al van boekjes lezen met mijn baby. Echt, dat leek me geweldig! Ik zou mijn liefde voor boeken wel eens even over gaan dragen aan die kleine man. Mijn hele omgeving riep ook altijd hoe belangrijk het was, om vroeg te beginnen met voorlezen want dan leerden kinderen al vroeg hoe leuk boeken waren. Tja, ik was natuurlijk de laatste om daar iets tegenin te brengen met mijn passie voor boeken maar ik moest daar toch een kleine kanttekening bij maken. Desalniettemin keek ik enorm uit naar een beetje kneuterig op de bank zitten met mijn koter en een stapel boekjes. Yep, ik zag het helemaal voor me.
Veel mensen verwarren twee zaken. Te weten dat kinderen moet leren ervaren dat boeken interessant zijn en dat lezen bijdraagt aan de taalontwikkeling. Er zit hier een wezenlijk verschil tussen. Van voorlezen krijgen baby's namelijk niet direct interesse in boeken an sich. Bij hele jonge kinderen werkt het horen van je stem rustgevend en bij wat oudere kindjes draagt het luisteren naar boekentaal bij aan de taalontwikkeling. Wat wel van belang is, is dat je kind in contact komt met andere vormen van taal naast spreektaal en daar draagt voorlezen aan bij. Voorlezen onder de zes maanden is nogal overrated aangezien het geen drol uitmaakt of je de krant voorleest, reclamefolders of Annie M.G. Smith. Maar goed, het kan ook absoluut geen kwaad en zolang zowel jij als de kleine gup er plezier in hebben, is het helemaal prima natuurlijk.
Pas bij oudere baby's draagt voorlezen bij aan de taalontwikkeling alleen is het niet altijd zo zaligmakend als men soms wil doen geloven. Vaak praten we wat simplistisch tegen kleine koters en in boeken worden meestal andere woorden gebruikt dan die we zelf zouden kiezen in het dagelijks leven. Voor een goede taalontwikkeling dien je kinderen echter wel bloot te stellen aan een breder spectrum aan input. Wanneer je dit wat extra wilt stimuleren, vergeet dan niet te zingen en te dansen met je kleine, lekker veel te praten tegen en met je baby en hem of haar bloot te stellen aan situaties met veel interactie. Ook al praat je mini nog lang niet, laat jouw geklets geen eenrichtingsverkeer zijn. Geef je baby de gelegenheid om op de eigen manier antwoord te geven. Ook al versta je er geen hol van of word je enkel glazig aangekeken.
Het verschil tussen voorlezen en boeken ervaren, werd mij mij haast pijnlijk duidelijk gemaakt door mijn stronteigenwijze baby. Deze mama zat namelijk, zoals zovelen met mij, startklaar met een schattig boekje toen meneer een maand of vier was. Sam was er alleen totaal niet in geïnteresseerd. Hij vond het veel gezelliger als ik tegen hem babbelde en liedjes met hem zong. Bij voorlezen begon hij veelal na een minuut te huilen. Geen idee hoe het kwam maar hij vond er geen klap aan. Zo nu en dan waagde ik eens een nieuwe poging maar het heeft echt tot ruim een jaar geduurd voordat hij voorlezen ging waarderen. Ik baalde ervan want tja, dan moet je als docent Nederlands gaan vertellen dat je nieuwbakken baby keihard gaat janken bij een gezellig boekje. Daar stond ik dan met mijn goede gedrag. Hoe vaak ik niet quasi glimlachend heb verteld dat Sam boeken haatte, zijn niet meer op een hand te tellen. Nu mag ik graag een beetje overdrijven, maar zoonlief werd domweg niet vrolijk van een potje voorlezen. Jammer!
Maar dat voorlezen niet zo in de smaak viel, wilde niet zeggen dat ik Sam niet een beetje kon stimuleren met boekjes. Het voorlezen heb ik tijdelijk op een laag pitje gezet omdat ik niet wilde dat hij het zou gaan associëren met iets negatiefs. Ik ben meer de nadruk gaan leggen op hoe leuk het kan zijn om een boek te ervaren. Ik heb het idee dat veel ouders daar wel eens aan voorbij gaan terwijl dat juist de manier is om kiddo's te leren dat boekjes hartstikke tof zijn. Wat vooral van belang is, is dat mini's leren wat het boekidee is. Oftewel dat een boek een ding is met een voorkant en achterkant. En dat er achter iedere bladzijde weer een nieuwe verrassing schuilt.
Wanneer je je kind het boekidee aanleert is het belangrijk dat je hem of haar volgt. Het is dus niet de bedoeling dat jij allemaal dingen gaat aanwijzen of op volgorde het boekje doorbladert. Benoem juist de dingen waar je baby naar wijst of langer naar kijkt. En echt, het maakt geen donder uit of ze het boekje van voor naar achteren lezen of dat ze het andersom doen of domweg middenin beginnen. Dat is iets wat in ons systeem zit dus laat dat los. Bij baby's van een paar maanden oud kun je beginnen met boekjes met vormen in zwart-wit. Dit contrast is voor hen het duidelijkst waarneembaar. Wij hebben deze boekjes gewoon geleend van de bibliotheek maar je kunt ze ook zelf aanschaffen natuurlijk.
Er bestaan veel kartonnen boekjes voor kinderen met simplistische tekeningen in zwart-wit. Soms met wat kleur erbij maar lang niet altijd. Voor volwassenen oogt dat misschien wat saai maar voor baby's zijn dit juist duidelijke boeken omdat ze, zoals ik zojuist al zei, het contrast goed kunnen onderscheiden en niet teveel worden afgeleid van wat ze zien. Een goed voorbeeld hiervan is het boekje  Wij houden van knuffelen van Yusuke Yonezu. Sam ontving het een poosje geleden van uitgeverij De Vier Windstreken. Toen we het pakketje openden, dacht ik dat zoonlief het misschien niet meer zo leuk zou vinden omdat hij al wat groter is. Dat bleek echter niets uit te maken. Ook als je anderhalf bent, zijn dit type boekjes nog erg vermakelijk. Wij hebben in de boekenkast in de woonkamer een vak ingeruimd voor kinderboekjes. De plank waarop Sam's leesvoer staat, is voor hem op grijphoogte dus hij heeft de hele dag toegang tot zijn boeken. Wij houden van knuffelen pakt hij iedere dag. Zegt genoeg lijkt me! Het is dan ook een heel schattig exemplaar met al die vrolijke dierentekeningen en doorkijkjes.
Uiteindelijk is het hier met voorlezen ook helemaal goed gekomen. Kwestie van geduld. Begin dit jaar besloot ik Sam voor te gaan lezen wanneer hij in bed lag. Voorheen was er altijd strijd omdat hij de voorleesboeken kapot scheurde maar uhhh... als hij opgesloten ligt in zijn ledikant kan hij er lekker niet bij. Het hoort nu bij het slaapritueel al zijn wij niet heel strict met rituelen en dergelijke. Meneer viel lang in slaap aan de borst en dan kwakte ik hem maffend zijn bed in. Kleine jongens worden echter groot en gaan niet meer knock-out van moedermelk. Een gezellig verhaaltje voorlezen is inmiddels een goed alternatief gebleken om naar droomland te vertrekken. Daar vertel ik een andere keer nog wel eens iets over. Voor nu laat ik het hierbij...

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met De Vier Windstreken.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

vrijdag 28 maart 2014

Gastblog op Borstvoeding.com






Deze blog verscheen in maart 2014 als gastblog op Borstvoeding.com.

Mijn naam is Jess en ik ben borstvoedingsmama. Gek hè, dat ik mezelf op deze manier voorstel. Toch voelt het vaak dat ik wat uit te leggen heb omdat mijn zoontje van 19 maanden nog naar volle tevredenheid aan de borst hangt. Verantwoording hierover afleggen, weiger ik. Ik bedoel, ik vind het niet meer dan normaal dat mijn kleine ventje troost en comfort zoekt bij mij. Toch baal ik er met vlagen van dat mensen hun mening zo klaar hebben over langvoeden. Het is immers zo bijzonder en prettig. Het is niet raar of apart en zeker niet vies.
Mijn zoontje kwam na een zware zwangerschap met maanden platte bedrust ter wereld met heel veel trammelant. Een mislukte versiepoging, zwangerschapsvergiftiging, HELLP-syndroom, eclamspie en een spoedkeizersnede zijn een greep uit alle dingen die niet volgens plan gingen. Doodziek was ik en zoonlief een randprematuurtje. Niet direct de juiste omstandigheden voor een vlekkeloze start van de borstvoeding. En toch lukte het om mijn mini aan de borst te krijgen. Vooruit, het kostte heel wat doorzettingsvermogen en vooral heel veel bloed, zweet en tranen maar het resultaat mocht er zijn. Na een week snapten mijn borsten en mijn kersverse baby wat de bedoeling was.
Hoewel mijn lichaam niet gemaakt leek voor het dragen van een kind, bleek borstvoeding geven me meer dan prima af te gaan. Tot op de dag van van vandaag ben ik ervan overtuigd dat het voeden van mijn zoontje me heeft behoed voor een postnatale depressie. Mijn hele zwangerschap en bevalling zijn zo ellendig en kritiek geweest dat ik mezelf voelde afglijden in een diep zwart gat. Tot ik het vertrouwen in mijn lichaam terug kreeg door die gigantische melkfabriek die in gang was gezet. Wat was ik trots dat ik na een moeilijke start zonder problemen kon voeden. Ik heb geen kloofje gehad en ik kolfde in een maand tijd bijna 30 liter met een handkolf vanwege een gigantische productie. Eindelijk voelde ik me weer volwaardig vrouw.
Hoe lekker mijn melk was, bleek wel toen zoonlief zich ontpopte tot een die-hard flesweigeraar. Hij bliefte enkel live borstvoeding. Bij tijd en wijlen lastig maar voor mijn eigenwaarde enorm goed. Natuurlijk hebben we ups & downs gekend maar de moraal van het verhaal is toch wel dat als zelfs ik borstvoeding kan geven, praktisch iedereen het moet kunnen. Het was het vechten absoluut waard!

Lees de blogs:

Wereldborstvoedingsweek

Geef je nu nog steeds borstvoeding?

Kleine flesweigeraar

De flesweigeraar part 2

WHO-curves

Kleine borstenman

Let's talk about boobies

10 dingen die je (misschien) nog niet wist over borstvoeding...

Groetjes,

Jess

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

And the winner is...



Vorige week kwam er een hele leuke winactie in samenwerking met Chewelry online. Ik mocht een ketting van dit merk verloten onder mijn bezoekers. Een hele mooie prijs als je het mij vraagt. Echt iets waar zowel moeder als kind blij van worden. De sieraden van Chewelry zijn namelijk naast toffe accessoires ook geweldige dingen voor je kleintje om zijn of haar tanden in te zetten. Anyways, ik zal jullie niet langer in spanning houden.
De winnaar van de ketting is...*tromgeroffel*...Nicole en haar dochtertje Fay! Lieve Nicole, van harte gefeliciteerd. Ik hoop dat jij en je kleine meid nog veel plezier gaan beleven aan deze prijs. Wil je mij even een e-mail of berichtje via Facebook sturen met je gegevens? Ik zal dan contact opnemen met Chewelry voor de verdere afhandeling.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Chewelry.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

donderdag 27 maart 2014

Sam 19 maanden





Nondeju, dat monster van mij was gisteren alweer 19 maanden. Sam is nu dus ruim anderhalf jaar oud. Zo gek om dat te beseffen want voor mij is hij nog gewoon mijn kleine baby. Ik noem hem ook nog steeds baby maar het is natuurlijk een stronteigenwijze dreumes. Afgelopen maandag hadden we een afspraak op het consultatiebureau. Zoals te verwachten viel, demonstreerde zoonlief zijn tegendraadse karaktertje tot in den treuren. Nope, meneer wilde niet gemeten worden en ook niet op de weegschaal. Oh, en uit de speelhoek komen was ook uit den boze net zoals braaf op schoot zitten bij mama tijdens het gesprek met de wijkverpleegkundige. Wat een gezelligheid, haha!
Gelukkig is hij weer goed gekeurd voor het aankomende jaar. Pak van mijn hart! We hebben geen idee hoe lang hij is maar hij draagt maat 86/92 dus hij zal ook zoiets zijn in centimeters. Qua gewicht zit hij ergens tussen de 9,6 en 10 kilo. Tenminste, die getallen kwamen tevoorschijn toen Sam heel boos en verontwaardigd op de weegschaal stond te bouncen. Een schrielkip dus. Verder liep hij volgens de mevrouw van het CB iets voor qua ontwikkeling, is hij geslaagd voor de testjes, heel behendig bevonden en bovenal een eigenwijs ventje. Aldus mevrouw de pro. Moeders is al lang blij dat er niet per direct opvoedkundige hulp werd ingeschakeld. 
Zoals ze op het consultatiebureau al wisten te vertellen, gaat het meer dan prima met mijn kleine man. Tja, dat had ik zelf ook door. Ik heb mijn handen vol aan hem maar meer in de zin dat hij heel ondernemend is dan dat hij vervelend is. Sam is gedurende de hele dag in touw. Het gaat maar door. Ontdekken, ontdekken en nog eens ontdekken. En proberen, klimmen en klauteren natuurlijk. Die zoon van mij is een heus buitenkind. Na het ontbijt komt hij al aanzetten met zijn schoenen en jas. Het deert hem niets dat hij nog in zijn pyjama rond dartelt dan en mama in haar badjas. De buitenwereld moet verkend worden. Uren kan hij door de buurt en de tuin struinen. Heerlijk!
Zoonlief brabbelt ook non-stap. Zowaar komen er steeds meer verstaanbare dingen uit. Superleuk om te merken dat hij steeds meer probeert te communiceren. Hij snapt ook heel veel al.  We staan er steeds weer van te kijken wat hij allemaal begrijpt en weet duidelijk te maken. Zo kan hij inmiddels alle lichaamsdelen aanwijzen en snapt hij ook gecompliceerdere opdrachten als: 'In dat autootje van Little People past geen poppetje van Duplo. Je moet een poppetje uit de mand pakken.' En voilà, meneer pakt precies het goede mannetje dat bij de auto hoort. En als we bijvoorbeeld zeggen dat hij onder de douche moet, zet hij de tv uit als deze aanstaat, loopt naar de trap, doet het licht aan op de overloop en vervolgens gaat hij in de douche zitten. WTF, haha? Zo zijn er nog tal van voorbeelden waarbij wij regelmatig met onze ogen staan te knipperen. 
Inmiddels heeft Sam ook eindelijk ontdekt dat boeken leuk zijn. Hij was nooit echt dol op voorlezen of domweg een beetje bladeren maar daar is de afgelopen weken verandering in gekomen. Hij is graag in de weer nu met alle leuke boekjes die beneden voor hem in de kast staan. Met mijn achtergrond ben ik heel blij dat het kwartje is gevallen. Beter laat dan nooit!
Dat Sam een muziekliefhebber is, wisten we al een poosje. Inmiddels heeft hij echt lievelingsliedjes. Denk aan Conquest of paradise en Take me home country roads. Ik vrees dat we nog een beetje aan z'n muzieksmaak moet werken maar het is geweldig om te zien hoe hij geniet. Hij danst op zijn manier ook vol enthousiasme mee. En verrek, nog in de maat ook! Knapperd!
Sam begint daarnaast steeds socialer te worden. Hij vindt andere kinderen te gek. Hij hoeft ook nooit los te komen op visite maar is direct zijn vrolijke zelf. Hij probeert een soort van samen te spelen door andere koters speelgoed aan te bieden of boekjes. Ook voert hij anderen graag eten. Wanneer één van zijn vriendjes of vriendinnetjes huilt, probeert hij een kusje te geven of geeft hij zijn beker met water. Sam lost al het verdriet op met eten en drinken, haha! Baby's vindt hij ook super. Hij is zo lief voor ze. Geeft ze hun speentjes terug als die uit hun mond zijn gevallen en geeft ze speelgoed en knuffels. Ik moet wel opletten dat hij ze geen eten geeft want hij propt met alle liefde een boterham bij een kindje van een paar weken naar binnen. Onder het motto van eerlijk zullen we alles delen. Jullie begrijpen dat mijn eierstokken er bijna uit rammelen als hij op die tour gaat. 
Al met al gaat het hartstikke goed met dat kind van ons. Hij houdt me behoorlijk bezig maar ik geniet zo van hem. Ik vind dit een heerlijke leeftijd. Het is net een kabouter. Zo bijzonder om als mama te zien hoe je kleintje de wereld verkent. Iedere dag houd ik meer van hem. Nooit gedacht dat het zo fantastisch is om moeder te zijn van het leukste ventje van de hele wereld. 

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...