dinsdag 25 februari 2014

10 dingen die je (misschien) nog niet wist over borstvoeding...Vandaag weer eens een blogje over borstvoeding. Niet omdat jullie daarop zitten te wachten maar gewoon omdat ik zin heb om tien feitjes daarover neer te tikken. In de anderhalf jaar dat ik voed, heb ik een aantal bijzondere ontdekkingen gedaan die ik jullie niet wil onthouden. En nee, dit is geen bloedserieus artikel over wit goud en blablabla. Daar zijn er immers al genoeg van. Ik houd het luchtig deze keer. Lezen jullie mee?

- Wanneer je besluit om eindelijk weer eens van bil te gaan met de vent die je bezwangerd heeft, zorg er dan voor dat je eerst gevoed of gekolfd hebt. Bedenk zelf maar waarom...

- Tijdens de stuwing kan de melk zo hard uit je voorgevel spuiten dat het er door je baby's neus weer uitkomt.

- Als je een melkblaar hebt, ga je die te lijf met een gesteriliseerde naald. Juist ja, je ramt een naald in je tepel en je houdt er nog niet eens iets geinig aan over zoals een piercing.

- Wanneer je een verstopping hebt en die melk acuut loskomt na het verdwijnen ervan, kun je zo een halve beslagkom vullen met melk. Hoef je je ook niet meer af te vragen waarom die tiet twee keer zo groot was geworden als dat andere exemplaar.

- In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heb je per borst niet een melkkanaal maar een stuk of acht ofzo. Je kunt het vergelijken met een soort van douchekop. En ja, als de melk eruit spuit, sproei je 360 graden in de rondte.

- De uitvinder van het zoogkompres was vast een man. Wie zou anders kunnen bedenken dat wanneer je helemaal leegloopt je dat op zou kunnen vangen in een maandverbandje ter grootte van een koffiepad.

- Als je spinazie eet, is je melk de volgende dag groen. Niet een beetje groen maar echt Shrek-groen!

- Door warmte gaat de melk beter stromen. Heel handig, behalve als je in de sauna bent. Naakt en zonder baby...

- Wanneer je een wat ouder kind aan de borst hebt, kan het zo maar gebeuren dat er wildvreemde mensen ook een borst wordt aangeboden. Onder het mom van: dat is echt lekker spul! Beetje ongemakkelijk alleen voor la mama, als de koerier ook best wat mag drinken van zoonlief. 

- Je toeschietreflex reageert op gehuil. Wat ze je er niet bij vertellen, is dat dat niet alleen opgaat voor het gejank van je eigen koter. Als je toevallig zonder kind in de Appie loopt en er begint opeens een vreemde baby te brullen dan loop je spontaan leeg. Fijn!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

30 opmerkingen:

 1. Uhhhh Jess, wil je ervoor zorgen dat ik juist wél begin met borstvoeding of dat ik het maar direct opgeef? hahahaha.. Oh god ik zie mezelf straks ook zo zitten in de sauna of met de postbode die een tiet aangeboden krijgt :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou uhhh, ik vind borstvoeding op zich wel een aanrader dus geef het maar een kans mop ;-) De postbode kreeg pas tieten aangeboden toen Sam al ruim een jaar was dus je hebt nog ff tijd om aan het idee wennen ;-)

   Verwijderen
 2. Ohh Jess, ik pis bijna in mijn broek met het stukje "als de koerier ook best wat mag drinken van zoonlief" Wat een heerlijk artikel om te lezen na rot nieuws!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, hilarisch stukje :) Maar wel nuttig, want dit zijn nou nét de dingen die je nergens anders leest of hoort, waarvoor dank! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super, een aantal dingen inderdaad bekend maar dat van de spinazie is helemaal nieuw. Denk dat we vanavond spinazie eten ;-) Geniaal hoor om het zo eens op een andere manier te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Ik stond wel gek te kijken van die spinazie haha!

   Verwijderen
 5. Hahaha geweldig dit. Ik verlang naar een dagje sauna maar als ik dit vertel aan me zus en nichten gaan ze de hele tijd naar me boobs staren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Ik ben toen Sam 4 maanden was naar de sauna geweest. Moest echt regelmatig kolven want anders ging het mis. Wel goed te doen verder.

   Verwijderen
 6. Hihi dat eerste had ik mijn laatst al bedacht.. enne van de spinazie wist ik niet. Binnenkort maar eens testen hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wahahahaha, wat vertel je dat toch leuk....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oeh! veel wist ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha, heel herkenbaar. Inderdaad, een sauna bezoeken is dan wel even een uitdaging. Ik zat te kolven tussen de zonnebanken! En 's ochtends wakker worden met lekkende borsten. Heel het bed nat en plakkerig.
  Maar wat me nog het meeste bij is gebleven het heerlijke gevoel als je zo'n klein hummeltje aan de borst heb. Ons zoontje heeft het er nog steeds over. Mama's borsten zijn nog steeds heeeeeel interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat wakker worden in een plas melk had ook nog wel op mijn lijstje gekund haha. En idd, het blijft megabijzonder om je kind aan de borst te hebben.

   Verwijderen
 10. Haha leuk om ook eens zoiets te lezen ipv de pro-borstvoeding of de pro-flesvoeding artikelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. leuk om te lezen. die van mij zijn alweer groter (bijna 4 en bijna 6) maar heb bij allebei langer als jaar Borstvoeding gegeven! en heb ook geweldige dingen meegemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha ja veel dingen zijn wel herkenbaar. En dat dus in die 3 weken dat ik bv heb gegeven meegemaakt. Maar dat van die spinazie wist ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was zo gek ook haha. Heb die melk echt staan te bestuderen :-)

   Verwijderen
 13. Wat houd ik toch van jou schrijftaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hahaha geweldig, heel leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Whahaha gelukkig heb ik van alle bovenstaande punten geen last. Je hebt dus ook nog hele verschillende exemplaren. Succes ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...