donderdag 27 maart 2014

Sam 19 maanden

Nondeju, dat monster van mij was gisteren alweer 19 maanden. Sam is nu dus ruim anderhalf jaar oud. Zo gek om dat te beseffen want voor mij is hij nog gewoon mijn kleine baby. Ik noem hem ook nog steeds baby maar het is natuurlijk een stronteigenwijze dreumes. Afgelopen maandag hadden we een afspraak op het consultatiebureau. Zoals te verwachten viel, demonstreerde zoonlief zijn tegendraadse karaktertje tot in den treuren. Nope, meneer wilde niet gemeten worden en ook niet op de weegschaal. Oh, en uit de speelhoek komen was ook uit den boze net zoals braaf op schoot zitten bij mama tijdens het gesprek met de wijkverpleegkundige. Wat een gezelligheid, haha!
Gelukkig is hij weer goed gekeurd voor het aankomende jaar. Pak van mijn hart! We hebben geen idee hoe lang hij is maar hij draagt maat 86/92 dus hij zal ook zoiets zijn in centimeters. Qua gewicht zit hij ergens tussen de 9,6 en 10 kilo. Tenminste, die getallen kwamen tevoorschijn toen Sam heel boos en verontwaardigd op de weegschaal stond te bouncen. Een schrielkip dus. Verder liep hij volgens de mevrouw van het CB iets voor qua ontwikkeling, is hij geslaagd voor de testjes, heel behendig bevonden en bovenal een eigenwijs ventje. Aldus mevrouw de pro. Moeders is al lang blij dat er niet per direct opvoedkundige hulp werd ingeschakeld. 
Zoals ze op het consultatiebureau al wisten te vertellen, gaat het meer dan prima met mijn kleine man. Tja, dat had ik zelf ook door. Ik heb mijn handen vol aan hem maar meer in de zin dat hij heel ondernemend is dan dat hij vervelend is. Sam is gedurende de hele dag in touw. Het gaat maar door. Ontdekken, ontdekken en nog eens ontdekken. En proberen, klimmen en klauteren natuurlijk. Die zoon van mij is een heus buitenkind. Na het ontbijt komt hij al aanzetten met zijn schoenen en jas. Het deert hem niets dat hij nog in zijn pyjama rond dartelt dan en mama in haar badjas. De buitenwereld moet verkend worden. Uren kan hij door de buurt en de tuin struinen. Heerlijk!
Zoonlief brabbelt ook non-stap. Zowaar komen er steeds meer verstaanbare dingen uit. Superleuk om te merken dat hij steeds meer probeert te communiceren. Hij snapt ook heel veel al.  We staan er steeds weer van te kijken wat hij allemaal begrijpt en weet duidelijk te maken. Zo kan hij inmiddels alle lichaamsdelen aanwijzen en snapt hij ook gecompliceerdere opdrachten als: 'In dat autootje van Little People past geen poppetje van Duplo. Je moet een poppetje uit de mand pakken.' En voilà, meneer pakt precies het goede mannetje dat bij de auto hoort. En als we bijvoorbeeld zeggen dat hij onder de douche moet, zet hij de tv uit als deze aanstaat, loopt naar de trap, doet het licht aan op de overloop en vervolgens gaat hij in de douche zitten. WTF, haha? Zo zijn er nog tal van voorbeelden waarbij wij regelmatig met onze ogen staan te knipperen. 
Inmiddels heeft Sam ook eindelijk ontdekt dat boeken leuk zijn. Hij was nooit echt dol op voorlezen of domweg een beetje bladeren maar daar is de afgelopen weken verandering in gekomen. Hij is graag in de weer nu met alle leuke boekjes die beneden voor hem in de kast staan. Met mijn achtergrond ben ik heel blij dat het kwartje is gevallen. Beter laat dan nooit!
Dat Sam een muziekliefhebber is, wisten we al een poosje. Inmiddels heeft hij echt lievelingsliedjes. Denk aan Conquest of paradise en Take me home country roads. Ik vrees dat we nog een beetje aan z'n muzieksmaak moet werken maar het is geweldig om te zien hoe hij geniet. Hij danst op zijn manier ook vol enthousiasme mee. En verrek, nog in de maat ook! Knapperd!
Sam begint daarnaast steeds socialer te worden. Hij vindt andere kinderen te gek. Hij hoeft ook nooit los te komen op visite maar is direct zijn vrolijke zelf. Hij probeert een soort van samen te spelen door andere koters speelgoed aan te bieden of boekjes. Ook voert hij anderen graag eten. Wanneer één van zijn vriendjes of vriendinnetjes huilt, probeert hij een kusje te geven of geeft hij zijn beker met water. Sam lost al het verdriet op met eten en drinken, haha! Baby's vindt hij ook super. Hij is zo lief voor ze. Geeft ze hun speentjes terug als die uit hun mond zijn gevallen en geeft ze speelgoed en knuffels. Ik moet wel opletten dat hij ze geen eten geeft want hij propt met alle liefde een boterham bij een kindje van een paar weken naar binnen. Onder het motto van eerlijk zullen we alles delen. Jullie begrijpen dat mijn eierstokken er bijna uit rammelen als hij op die tour gaat. 
Al met al gaat het hartstikke goed met dat kind van ons. Hij houdt me behoorlijk bezig maar ik geniet zo van hem. Ik vind dit een heerlijke leeftijd. Het is net een kabouter. Zo bijzonder om als mama te zien hoe je kleintje de wereld verkent. Iedere dag houd ik meer van hem. Nooit gedacht dat het zo fantastisch is om moeder te zijn van het leukste ventje van de hele wereld. 

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

31 opmerkingen:

 1. Zo leuk om te lezen hoe Sam het doet. Fijn dat hij weer door de APK is en het zo goed doet. Die momenten dat ze he versteld laten staan zijn zo geweldig, dan voel je je de beste mama van de wereld. Daar kan niets tegenop!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een grote vent! Aaron is 2,5jaar en draagt nog broeken met maatje 82... het is een redelijk kleintje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh echt. Sam loopt qua lengte op het gemiddelde, tenminste dat was het vorige meetmoment toen hij het zich wel liet wel gevallen.

   Verwijderen
 3. De liefde spat van het scherm af en ik begrijp dan ook zeer goed hoe je eierstokken moeten rammelen, vooral als hij dan zo lief doet tegen andere kindjes/baby's.. Geweldig! Ik ken Sam dan alleen van de plaatsen en verhalen maar hij heeft mijn hart ook veroverd hoor.. Echt een kanjer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahhh superlief meid. Het is echt zo schattig dat hij baby's zo geweldig vindt <3

   Verwijderen
 4. hahaha werk in godsnaam even aan die muzieksmaak ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig geschreven. Ik zou mijn kinderen ook zo monstertjes kunnen noemen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Oh echt hè, ik noem hem van alles. Monster, stinkie, maestro, boef, aap enz.

   Verwijderen
 6. Was weer erg leuk om te lezen ,heb weer goed moeten lachen, je hebt zo te lezen een wereld kind!

  Liefs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel ;-) Oh zeker, wij vinden hem helemaal te gek haha!

   Verwijderen
 7. Heerlijk als de apk goed is ;) Ik snap je helemaal!

  Fijn dat het voglens jou ook zo lekker gaat. Tof om te lezen. Tis een heerlijke menneke :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Reacties
  1. Zeker, vind het zo bizar dat hij alweer anderhalf is geweest.

   Verwijderen
 9. Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat met Sam. Die middelste foto is echt zo lief. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De liefde straalt van het scherm hier! :)
  En die foto bij de regenpijp is awesome!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. leuke foto's! Heerlijk ventje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ♥ en lekker blijven genieten...
  Het gaat echt snel, voor je het weet lult ie de oren van je kop, of word hij nog eigenwijzer (ja dat kan echt)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog eigenwijzer haha??? Holymoly! We genieten zeker van hem. Vind dit echt een toffe fase.

   Verwijderen
 13. Hahaha die muziek. Wat is dat toch? Me broertje was ook helemaal gek op het nummer Take me home country roads.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha wat een schattige foto's. En wat vliegt de tijd toch snel! Kan me nog herinneren dat je nog zwanger was. Dat betekent dat we ook al weer een beste tijd bloggen ! ^^

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...